Vitakruid
Vraag gratis advies aan
Doe de vitaminetest

Bouw nieuw hoofdkantoor Vitakruid gestart

Vitakruid

Vitakruid

Vitakruid 15 sep. 2020Bijgewerkt: 22 apr. 20225 min. leestijd

Op 15 september is door drie generaties van de familie achter Vitakruid de eerste paal geslagen. Oprichter Elly Korzelius, haar zoon en huidige eigenaar Bob van Inge en zijn zoon Otis (3 jaar) sloegen de eerste paal rond het middaguur in de grond. Op bedrijvenpark De President in Hoofddorp verrijst een duurzaam bedrijfspand van 2.700 m2 met magazijn, opleidingsfaciliteit en kantoor.

Lees verder onder de afbeelding

Bouw nieuw hoofdkantoor Vitakruid gestart

Vitakruid is een familiebedrijf uit Hillegom dat in 2000 is gestart en hoogwaardige voedingssupplementen ontwikkelt. Het klantenbestand bestaat uit natuurartsen, chiropractors, fysiotherapeuten, reumatologen en orthomoleculaire therapeuten, en via webshops aan particulieren. Professionals worden op de nieuwe trainingslocatie opgeleid. Er werken bij Vitakruid momenteel 25 medewerkers.

De ontwikkeling op De President wordt gasloos en energiepositief opgeleverd met een warmtepomp, zonnepanelen, laadpalen en opslagaccu’s voor zonne-energie. Er wordt gestreefd naar een GPR certificaat met een score van minimaal 8,0. Inmiddels is er een Energie Prestatie Certificaat afgegeven van A+++.

Evert Veerman, commercieel projectmanager Aan de Stegge Twello: “We hebben dit gebouw voor Vitakruid op maat ontwikkeld met als uitgangspunt hun logistieke proces en de wens voor een hoogwaardig interieur en afwerkingsniveau. Daaromheen ontwikkelen wij deze nieuwbouw. Het resultaat is een functioneel en uitnodigend gebouw dat past als een maatpak. De kwaliteit van dit bouwplan is te danken aan het soepele voorbereidingstraject met zowel Vitakruid, SADC, gemeente Haarlemmermeer als het gehele bouwteam, waarin al in het ontwikkeltraject alles tot in detail is uitgewerkt.“

Bouw nieuw hoofdkantoor Vitakruid gestart

Bob, Otis en Elly slaan de eerste paal

De bouw is live te volgen via een webcam

Bouw nieuw hoofdkantoor Vitakruid gestart

Voor het slaan van de paal hield Bob een kort woordje.

Bob van Inge, eigenaar Vitakruid: "We gaan vandaag de officiële eerste paal slaan voor ons nieuwe bedrijfspand. Een project wat zo’n anderhalf jaar geleden is begonnen. Maar de aanloop ernaartoe begon op mijn ouders’ slaapkamer… 20 jaar geleden.

De slaapkamer werd omgetoverd tot het hoofdkantoor en magazijn van de nieuwe handelsfirma Vitakruid. Ik herinner mij nog goed dat mijn buurjongen net was begonnen aan zijn opleiding “groothandel”, waarna mijn moeder vertelde boven op zolder ook een “groothandel” te zijn begonnen. Mijn oude (eigen gemaakte) kledingkast van een meter hoog, een halve meter diep en een meter breed, met een hanggordijntje ervoor was het “magazijn” van deze groothandel. Mijn buurjongen moest begrijpelijkerwijs een beetje gniffelen, dit is toch geen gróóthandel?!…..

Maar die bewuste slaapkamer werd al snel te klein en mijn moeder huurde twee kamertjes in een groter gebouw, en vanuit die kamertjes kocht ze weer een bedrijfsunit in Nieuw Vennep. En 6 jaar geleden maakte we een grote sprong, we verhuisden naar ons huidige pand die alweer 6x groter is dan de bedrijfsunit….

We zeiden toen al gekscherend het te kopen voor 5 jaar, omdat we een plan hadden om te vertienvoudigen in 5 jaar, dus dan zou het te klein worden….

Helaas, die 5 jaar hebben wel 6 hele jaren geduurd. Vertienvoudigd in 6 jaar tijd. Terugkijkend, eigenlijk toch wel een fantastische prestatie!

…Terug naar het project wat 1,5 jaar geleden begon. De eerst vraag was nieuw bouwen, of bestaand kopen. Gezien onze wensen, bleek bestaande bouw kopen als snel geen optie. En dus zaak om een mooie bouwkavel te vinden.

Na een beetje Googlen kwam ik op de website van SADC terecht. Ik belde naar Eelco (salesmanager SADC) voor het maken van een afspraak voor een oriënterend gesprek, even informatie winnen over hoe dit allemaal werkt.

Op Schiphol had ik een vrij kort gesprek met Eelco, maar wel een hele waardevolle. Het te bewandelen pad werd voor mij concreter.

Na een zoektocht naar verschillende bouwgronden, kwam ik uit op een zichtkavel in Nieuw Vennep en deze mooie kavel waar we nu staan. Deze kavel won het op bereikbaarheid en het aanzien van dit mooie bedrijvenpark De President.

Maar het traject tussen het moment van kopen en bouwen kende wel strikte deadlines. Dus uitgaande van deze kavel ging ik samen met onze bouwbegeleider Frank op zoek naar een goede aannemer.

In dit traject is er altijd één koploper geweest. Voor het eerst in mijn leven ontmoette ik een aannemer die écht eager was om een klus binnen te halen. Einbert, Evert (projectmanagers ADST) en Robert (architect) kwamen langs met mooie ontwerpen, 3D videomateriaal van het ontwerp en koekjes om mij over de streep te halen. En verdomd, die koekjes deden hun werk. Ik koos voor Aan De Stegge Twello!

En nu staan we hier, waar 3 generaties van onze familie de eerste paal zullen storten. Mijn moeder, mijn zoon en ikzelf.

Het team van Aan De Stegge Twello, bedankt.

Frank, bedankt.

Eelco en Jeanet van SADC, bedankt.

Gemeente Haarlemmermeer, en in het bijzonder Stèphanie, bedankt.

Team Vitakruid, zonder jullie was het allemaal niet mogelijk. Bedankt!"