Family matters

Oprichtster Elly Korzelius begon het merk solo, maar niet lang daarna sloot echtgenoot Hans van Inge ook bij het bedrijf aan als financieel directeur. De eerste generatie is inmiddels naar de achtergrond verdwenen, maar Elly heeft in zoon Bob van Inge een waardig opvolger gevonden als huidig algemeen directeur en eigenaar. Hij vaart een langetermijnvisie die Vitakruid al een hoop succes heeft gebracht.

Daar stopt het echter niet. Bob wordt tegenwoordig op kantoor ook vergezeld door zijn vrouw Merel van Inge – Hage en zus Jessica van Inge. Zij vervullen respectievelijk de rol van productadviseur en operationeel manager. En wie weet, misschien staat één van hun kinderen later aan het roer? Dat is wel de toekomstdroom.

Vitakruid door de jaren heen

Natuurgeneeskundige praktijk
1994

Natuurgeneeskundige praktijk

Het jaar dat Elly Korzelius haar natuurgeneeskundige praktijk begint. Ze beoefent voornamelijk de Traditionele Chinese Geneeskunde, doet aan acupunctuur en geeft waar nodig voedingsadviezen. Haar nieuwsgierigheid beweegt zich steeds verder richting het bewegingsapparaat. Naast haar praktijk verkoopt ze al diverse voedingssupplementen.

Begin Vitakruid
2000

Begin Vitakruid

Elly richt op 4 juli 2000 handelsonderneming Vitakruid op. Een ongebruikte zolder staat decor voor de bescheiden aanvang. Ze houdt zich op dit moment voornamelijk bezig met het analyseren van wetenschappelijke literatuur en schrijft zelfs twee orthomoleculaire boeken.

Voor het eerst een merk
2003

Voor het eerst een merk

De langdurige literaire analyse leidt tot zes hoogwaardige formules, waardoor Vitakruid officieel een merk wordt. Het bedrijf opent haar deuren met de volgende producten: Atrimove, Feminosan, Gebufferde Vitamine C, Ostamax, Ostavit en Magnesium Tauraat. Hier doet ook Hans van Inge, echtgenoot van Elly Korzelius, zijn intrede in het bedrijf.

Nieuw-Vennep: Vitakruid volwassen
2006

Nieuw-Vennep: Vitakruid volwassen

In Nieuw-Vennep betreedt Vitakruid voor het eerst een volwaardig bedrijfspand. Een jas gekocht op de groei, maar al snel groot genoeg. In deze periode wordt het bedrijf volwassen. Het assortiment breidt verder uit van twaalf naar achttien producten.

Verdrievoudigd in vier jaar tijd
2010

Verdrievoudigd in vier jaar tijd

Tussen 2010 en 2014 verdrievoudigt Vitakruid en het te groot aangekochte pand in Nieuw-Vennep wordt te klein. De aankoop van een nieuw pand in Hoofddorp blijkt noodzaak. 2010 is ook het jaar dat Bob zich op de achtergrond gaat bezighouden met de strategie en bedrijfsvoering van Vitakruid.

Oprichting Ortho Health Foundation
2012

Oprichting Ortho Health Foundation

Op 13 augustus 2012 richtten Elly, Hans en Bob de Stichting Ortho Health Foundation op. Een stichting als platform om kennis over voeding en gezondheid te delen. De stichting biedt een eigen ontwikkelde beroepsopleiding tot Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut en bij- en nascholingen. Naast opleidingen biedt de stichting ook een online kennisbank over nutriënten en verschillende gezondheidsthema’s die gratis beschikbaar wordt gesteld.

Betrekking van de Jadelaan in Hoofddorp
2014

Betrekking van de Jadelaan in Hoofddorp

Na een uitvoerige verbouwing van zeven maanden vindt op 8 augustus 2014 de officiële opening van de nieuwe locatie in Hoofddorp plaats. Een serieus bedrijfspand met een groot kantoor, vergaderzaal, projectkamer en een ruim opgezet magazijn. Bovendien krijgt het begrip kennisdeling met een professionele opleidingszaal en restaurant voor het eerst concreet betekenis.

Overname door Bob van Inge
2015

Overname door Bob van Inge

Op 1 januari 2015 kocht Bob 50% van de aandelen van Vitakruid BV. In 2016 werd hij Algemeen Directeur en op de eerste dag van 2018 kocht hij nog een 45% van de resterende aandelen. Een stevig fundament voor het voortbestaan van Vitakruid als familiebedrijf.

Merkrestyle
2020

Merkrestyle

In 20 jaar hebben we nooit getornd aan uitstraling of uiterlijk. In 2020 komt daar een einde aan. We houden vast aan onze kleuren, maar geven ze een frissere tint. Verder hervormen we het logo en komen we met een slogan die onze bedrijfsvoering samenvat: Driven by Health.

Verhuisd naar de Jacobubus Spijkerdreef te Hoofddorp
2021

Verhuisd naar de Jacobubus Spijkerdreef te Hoofddorp

Sinds 15 maart 2021 is Vitakruid gehuisvest in haar nieuwe pand. Een energiepositief pand wat ongeveer 53.000 kWh aan elektriciteit opwekt met zonnepanelen en een geschat verbruik heeft van 28.000 kWh bij vol operationeel gebruik. Door o.a. zuinige en slimme installaties, triple glas en een gasloze installatie heeft het pand een Energie Prestatie Certificaat verkregen van A++++.

Verkozen tot website van het jaar 2023
2023

Verkozen tot website van het jaar 2023

In de jaarlijkse Emerce Website van het Jaar verkiezing heeft Vitakruid de award voor de 'Website van het Jaar' in de categorie Wellbeing & Fitness in de wacht gesleept.

Werken bij Vitakruid

Wil je deel uitmaken van het snelst groeiende supplementenmerk in Nederland? Bezoek dan onze werkportal! Hier kun je alle vacatures inzien en heb je mogelijkheid tot het insturen van een open sollicitatie. Ook leer je hier meer over onze bedrijfscultuur.

Ga naar werkenbij.vitakruid.nl
Werken bij Vitakruid