Vitakruid
Vitakruid

Wie we zijn

Gezondheid is ons grootste goed. Daarom zetten we in op de ontwikkeling van hoogwaardige voedingssupplementen. Hierbij is kwaliteit kernbegrip, wat betekent de hoogst mogelijke werkzaamheid, dosering en biologische beschikbaarheid op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Wij zijn gedreven om jouw gezondheid te verbeteren. Vandaar ook onze slogan ‘Driven by health’.

Het verhaal achter Vitakruid

Aanleiding - verarming van onze voeding

Vanuit de traditionele instanties vernemen we dat we bij een gezond en divers voedingspatroon voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgen. In onze ogen houden zij onvoldoende rekening met de verarming van onze landbouwgrond. Een tendens die binnen 30 jaar zorgde voor een halvering van de vitaminen en mineralen in onze voeding. Zorgelijk, want parallel aan de verarming van ons groente en fruit wordt onze behoefte naar micronutriënten juist groter. Zo zorgt ons hectische leven voor een run op B12 reserves, roken we de vitamine C niveaus leeg en zorgt onze hunkering naar sportiviteit voor magnesiumdepletie. Voedingssupplementen kunnen dus binnen elke levensstijl hun waarde hebben.

Oorsprong - samensmelting van orthomoleculaire wetenschap en TCG

Vitakruid is ontstaan uit de behoefte om een brug te slaan tussen de moderne orthomoleculaire wetenschap en de eeuwenoude kennis uit de Traditionele Chinese Geneeskunde. De orthomoleculaire wetenschap beschikt namelijk over enorme kennis wat betreft vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren. Binnen deze leer is de algehele kruidenkennis echter verre van toereikend en de huidige supplementenmarkt is hier een accurate weerspiegeling van. De Nederlandse markt staat immers bol van de supplementen waarin enkelvoudige kruiden de basis zijn. Juist de synergie tussen verschillende kruiden, vitaminen en mineralen zorgen voor een optimaal effect.

Product afbeelding

Merkbelofte

Bij het ontwikkelen van producten kijken we in eerste instantie naar de kwaliteit van een formule (werkzaamheid, dosering en biologische beschikbaarheid). Het is immers de missie van Vitakruid om producten te ontwikkelen die de huidige ontstijgen. Voldoet de samenstelling aan onze kwaliteitsstandaarden, dan kijken we vervolgens naar de prijs. Kunnen we onze formule voordeliger aanbieden dan het meest identieke product op de huidige markt, dan haalt onze samenstelling de schappen. Wordt ons product te duur? Dan introduceren we onze formule niet. Dit is onze merkbelofte.

Nieuwe merkuitstraling

Kennis

Wij staan voor het delen van kennis. Immers, een onderwezen consument heeft geen enkele reden om voor een ander merk te kiezen dan Vitakruid

Kwaliteit

Wij garanderen kwaliteit. Dat betekent de hoogst mogelijke werkzaamheid, dosering en biologische beschikbaarheid op basis van het meest recente onderzoek

Advies

Wij geven onbeperkt professioneel advies. Ons team bestaat uit meerdere orthomoleculaire therapeuten die elke dag klaarstaan om uw vragen te beantwoorden.

Beeldmerk

Ons logo heeft een heuse metamorfose ondergaan. U ziet een groen blaadje, oftewel een organisch element. Dit relateren we aan de natuurlijke en biologisch beschikbare nutriënten die we in onze producten gebruiken. Om het blaadje krult de V van Vitakruid; herkenbaar en symmetrisch.

Vitakruid

Vitakruid is geen uit de lucht gegrepen merknaam. De letterlijke vertaling van Vita is leven en staat in deze context voor vitamines. Kruid komt voort uit de Traditionele Chinese Geneeskunde en fytotherapeutica, de oorspronkelijke achtergrond van Elly. Een combinatie van termen volledig in de geest van het bedrijf

Slogan

Vitakruid is ontstaan uit de behoefte om de gezondheid van de mens te verbeteren. De gedrevenheid om dit kerndoel te bereiken is de wind die ons varende houdt. Daarom zijn we van mening dat er eigenlijk maar één slogan geschikt is voor Vitakruid.

Kennis delen met professionals

We staan voor het delen van kennis. We organiseren hiervoor dagelijks kennisbijeenkomsten door het hele land. Onder meer natuurartsen, chiropractoren, fysiotherapeuten, reumatologen en orthomoleculair therapeuten volgen onze bijeenkomsten met grote interesse. Bovendien geven we onbeperkt advies aan de zorgprofessional. Ons team bestaat uit meerdere orthomoleculaire therapeuten die elke dag klaarstaan om al je vragen te beantwoorden.

Familiebedrijf

Vitakruid is een klassiek familiebedrijf. Elly Korzelius richt het bedrijf in 2000 op, waarna echtgenoot Hans van Inge in 2003 op de loonlijst komt als financieel directeur. De eerste generatie verdwijnt langzaamaan naar de achtergrond, maar Elly heeft in zoon Bob van Inge een waardig opvolger gevonden. De huidig algemeen directeur en eigenaar vaart een langetermijnvisie die Vitakruid een hoop succes heeft gebracht. In 2017 heeft Bob ook zijn vrouw Merel van Inge – Hage en zus Jessica van Inge bewogen tot de Vitakruid familie. Zij vervullen nu respectievelijk de rol van productadviseur en operationeel manager.

BobBob
MerelMerel
JessicaJessica

Productontwikkeling

Productontwikkeling is de fundering van ons succes. Daarom betrekken we ook bijna alle afdelingen van ons bedrijf bij de ontwikkeling van een product. We bekijken per potentiele formule welk teamlid, in welke rol het meest geschikt is om onderdeel uit te maken van het productieteam. Het verkenningswerk begint meestal bij de afdeling Research & Development. De bevindingen die zij doen leggen ze voor aan Elly Korzelius (oprichtster Vitakruid), die met haar schat aan kennis suggesties doet en zelf ook op onderzoek uitgaat. Wanneer de formule in grote lijnen af is, kijken de afdelingen Educatie en Customer Care met een frisse blik naar de samenstelling. Zij geven dan hun feedback die we verwerken in de definitieve formule.

Prijs/kwaliteit verhouding

Vervolgens is het nog een hele weg voordat de potjes ook echt bij ons in de stellingen staan. De prijs waarvoor we een product kunnen aanbieden is in onze visie namelijk een belangrijke pijler. Bob (algemeen directeur) gaat in deze fase om de tafel met de afdeling Supply Chain, waarna we een aantal faciliteiten selecteren die ons supplement kunnen produceren. Wanneer we van alle potentiele productiefaciliteiten de offertes hebben ontvangen is de afdeling Finance aan de beurt. Zij toetsen aan de hand van een aantal formules of het voor ons haalbaar is het product uit te brengen. We leven namelijk in alle gevallen onze merkbelofte na; onze formule is altijd voordeliger dan het meest identieke product op de markt. Pas wanneer de financiële analyse groen uitslaat gaan we een supplement produceren.

Geschiedenis

Elly Korzelius haar verongelijkte instelling is uitgemond in een serieuze gezondheidsonderneming, genesteld in de gevestigde orde van hoogwaardige supplementenaanbieders. Bovendien was de groeicurve van Vitakruid een voorspoedige.

Vitakruid tijdlijn

Team

Janneke Lindhout
Janneke Lindhout
R&D Officer
Orthomoleculair Adviseur Gevorderd
Rogier Nederlof
Rogier Nederlof
R&D Officer
Orthomoleculair Adviseur Gevorderd
Merel van Inge - Hage
Merel van Inge - Hage
Productadviseur
Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut
Chantal van Brandenburg – Naus
Chantal van Brandenburg – Naus
Productadviseur
Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut
Meer teamleden

Vacatures

Orthomoleculair docent kennisbijeenkomsten

Als ‘orthomoleculair docent kennisbijeenkomsten’, ben je het gezicht van Vitakruid. Je deelt je kennis en ervaring over een bepaald onderwerp en presenteert daarbij onze Vitakruid producten. De onderwerpen zijn verbonden aan bepaalde veelvoorkomende klachten en aandoeningen. In de Vitakruid kennisbijeenkomsten geef je uitleg over de symptomen, de oorzaken en hoe je dit op orthomoleculair gebied kan verhelpen. Hierbij leg je de nadruk op vitaminen, mineralen en andere nutriënten en welke producten van Vitakruid hierbij van toepassing zijn.

Bekijk vacature
Marketing Manager (40u p/w)

Vitakruid is één van de snelst groeiende bedrijven in Nederland en loopt voorop in de voedingssupplementenmarkt. Waar marketing een paar jaar geleden een van de taken van één persoon was, is het nu een afdeling met vijf medewerkers, die behoefte hebben aan een dedicated manager. Een manager die zichzelf ziet als een SEA specialist en het team op dagbasis kan aansturen. Het marketingteam bestaat uit twee content marketeers, twee digital marketeers en een e-mail specialist. Allen gedreven young professionals die door de teamuitbreiding hun eigen expertise ontwikkelen. Daarnaast werken wij op dagelijks niveau intensief samen met een extern marketingbureau.

Bekijk vacature
Customer Service Specialist (32-40 u p/w)

Als Customer Service Specialist ben je het eerste aanspreekpunt voor onze klanten. Dit kunnen consumenten zijn die productadvies willen hebben, maar ook therapeuten die vragen hebben omtrent orthomoleculair advies. Het leuke aan deze functie is, is dat je back-up bent voor onze vaste trainingsbegeleiders. Dit houdt in dat je ook face to face advies kan geven aan cursisten, tijdens opleidingsdagen en wanneer dat nodig is ook een kijkje kan nemen op onze externe locaties. Ook het geven van introducties voor opleidingen, zowel digitaal als voor de klas, zal op sommige dagen onderdeel zijn van je functie.

Bekijk vacature
Zelfstandig werkend kok (18-32 u/pw)

De Ortho Health Foundation groeit hard. Elke dag mogen wij opnieuw enthousiaste en leergierige cursisten ontvangen. Om hen te voorzien van een gezonde lunch zijn wij op zoek naar een zelfstandig werkend kok die een passie heeft voor gezonde voeding. In deze functie werk je zelfstandig. Je maakt een wekelijkse planning van wat je wil bereiden op basis van het aantal deelnemers. Je koopt zelf de ingrediënten in (mag ook online) en je bereidt de lunch. Je bent ook verantwoordelijk voor de bijbehorende taken, zoals het klaarzetten van het lunch buffet, het opruimen, afwassen en schoonmaken van de keuken.

Bekijk vacature

Nieuwbouwproject 2021

Voor 2021 hebben we een gigantisch nieuwbouwproject op de planning staan. We gaan naar een bedrijfspand van 2700 m2 groot dat energiepositief is

Nieuw pand
Een geanimeerde weergave van het nieuwe Vitakruid hoofdkantoor.

Duurzaamheid

Energiepositief, een term waar menig milieufanatiekeling de vlinders van in zijn buik krijgt. Maar wat betekent de mooie milieuterm voor ons nieuwe bedrijfspand? Duurzaamheid wordt de fundering van ons nieuwe hoofdkantoor, dat betekent zelfvoorzienend en dus gasloos. Zo installeren we een warmtepomp, die warmte uit de lucht, het water of de grond wint. Om dit ingenieuze apparaat van stroom te voorzien installeren we op het dak zonnepanelen, die ook de laadpalen voor auto’s die we op onze parkeerplaats installeren gaan voorzien van energie. Bovendien slaan we de zonne-energie die we in de zomer te veel ontvangen op in grote accu’s, zodat we ook in de winter zelfvoorzienend kunnen blijven.

Educatie faciliteiten

Naast duurzaamheid vinden we het ook heel erg belangrijk dat onze cursisten in ultiem comfort een opleiding bij ons kunnen volgen. Daarom hebben we gekozen voor een ruim leslokaal dat ruimte biedt aan 40 professionals. Deze moderne opleidingsfaciliteit is uitgerust met de meest moderne audiovisuele apparatuur. Bovendien zijn de overheerlijke orthomoleculaire maaltijden die chef-kok Mario verzorgt een gegronde reden om een opleiding bij ons te volgen. Daarom krijgt onze groentekunstenaar in het nieuwe bedrijfspand een professionele keuken van maar liefst 45 m2 tot zijn beschikking.

Kwaliteit

gmp-certified

Productiepartners

Onze productiepartners zijn van Nederlandse oorsprong. We hebben als minimale vereiste dat een productiefaciliteit FSSC 22000 of GMP Pharma gecertificeerd moet zijn. Dat zijn strengere eisen dan het opvolgen van de wettelijk verplichte HACCP richtlijnen. Hierdoor waarborgen we de kwaliteit van onze producten. GMP is de afkorting van Good Manufacturing Practice, dit is het allerhoogste waarborgingsysteem.

npn

Lid NPN

We zijn lid van de branche organisatie NPN (Natuur en gezondheid Producten Nederland). We houden ons aan de regels die het NPN in overleg met de overheid heeft vast gesteld.

Menu
Sluiten
Avatar
Kom je er niet uit?

Kom je er niet uit? Onze orthomoleculair specialisten bieden gratis advies op maat!

Vraag gratis advies aan!