Vitakruid
Gratis verzending boven €40
Vandaag besteld, dinsdag in huis
Klanten beoordelen ons met een 9.3
Vitakruid
sluiten

Wie we zijn

Gezondheid is ons grootste goed. Daarom zetten we in op de ontwikkeling van hoogwaardige voedingssupplementen. Hierbij is kwaliteit kernbegrip, wat betekent de hoogst mogelijke werkzaamheid, dosering en biologische beschikbaarheid op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Wij zijn gedreven om jouw gezondheid te verbeteren. Vandaar ook onze slogan ‘Driven by health’.

Het verhaal achter Vitakruid

Aanleiding - verarming van onze voeding

Vanuit de traditionele instanties vernemen we dat we bij een gezond en divers voedingspatroon voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgen. In onze ogen houden zij onvoldoende rekening met de verarming van onze landbouwgrond. Een tendens die binnen 30 jaar zorgde voor een halvering van de vitaminen en mineralen in onze voeding. Zorgelijk, want parallel aan de verarming van ons groente en fruit wordt onze behoefte naar micronutriënten juist groter. Zo zorgt ons hectische leven voor een run op B12 reserves, roken we de vitamine C niveaus leeg en zorgt onze hunkering naar sportiviteit voor magnesiumdepletie. Voedingssupplementen kunnen dus binnen elke levensstijl hun waarde hebben.

Oorsprong - samensmelting van orthomoleculaire wetenschap en TCG

Vitakruid is ontstaan uit de behoefte om een brug te slaan tussen de moderne orthomoleculaire wetenschap en de eeuwenoude kennis uit de Traditionele Chinese Geneeskunde. De orthomoleculaire wetenschap beschikt namelijk over enorme kennis wat betreft vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren. Binnen deze leer is de algehele kruidenkennis echter verre van toereikend en de huidige supplementenmarkt is hier een accurate weerspiegeling van. De Nederlandse markt staat immers bol van de supplementen waarin enkelvoudige kruiden de basis zijn. Juist de synergie tussen verschillende kruiden, vitaminen en mineralen zorgen voor een optimaal effect.

Product afbeelding

Merkbelofte

Bij het ontwikkelen van producten kijken we in eerste instantie naar de kwaliteit van een formule (werkzaamheid, dosering en biologische beschikbaarheid). Het is immers de missie van Vitakruid om producten te ontwikkelen die de huidige ontstijgen. Voldoet de samenstelling aan onze kwaliteitsstandaarden, dan kijken we vervolgens naar de prijs. Kunnen we onze formule voordeliger aanbieden dan het meest identieke product op de huidige markt, dan haalt onze samenstelling de schappen. Wordt ons product te duur? Dan introduceren we onze formule niet. Dit is onze merkbelofte.

Nieuwe merkuitstraling

Kennis

Wij staan voor het delen van kennis. Immers, een onderwezen consument heeft geen enkele reden om voor een ander merk te kiezen dan Vitakruid

Kwaliteit

Wij garanderen kwaliteit. Dat betekent de hoogst mogelijke werkzaamheid, dosering en biologische beschikbaarheid op basis van het meest recente onderzoek

Advies

Wij geven onbeperkt professioneel advies. Ons team bestaat uit meerdere orthomoleculaire therapeuten die elke dag klaarstaan om uw vragen te beantwoorden.

Beeldmerk

Ons logo heeft een heuse metamorfose ondergaan. U ziet een groen blaadje, oftewel een organisch element. Dit relateren we aan de natuurlijke en biologisch beschikbare nutriënten die we in onze producten gebruiken. Om het blaadje krult de V van Vitakruid; herkenbaar en symmetrisch.

Vitakruid

Vitakruid is geen uit de lucht gegrepen merknaam. De letterlijke vertaling van Vita is leven en staat in deze context voor vitamines. Kruid komt voort uit de Traditionele Chinese Geneeskunde en fytotherapeutica, de oorspronkelijke achtergrond van Elly. Een combinatie van termen volledig in de geest van het bedrijf

Slogan

Vitakruid is ontstaan uit de behoefte om de gezondheid van de mens te verbeteren. De gedrevenheid om dit kerndoel te bereiken is de wind die ons varende houdt. Daarom zijn we van mening dat er eigenlijk maar één slogan geschikt is voor Vitakruid.

Kennis delen met professionals

We staan voor het delen van kennis. We organiseren hiervoor dagelijks kennisbijeenkomsten door het hele land. Onder meer natuurartsen, chiropractoren, fysiotherapeuten, reumatologen en orthomoleculair therapeuten volgen onze bijeenkomsten met grote interesse. Bovendien geven we onbeperkt advies aan de zorgprofessional. Ons team bestaat uit meerdere orthomoleculaire therapeuten die elke dag klaarstaan om al je vragen te beantwoorden.

Familiebedrijf

Vitakruid is een klassiek familiebedrijf. Elly Korzelius richt het bedrijf in 2000 op, waarna echtgenoot Hans van Inge in 2003 op de loonlijst komt als financieel directeur. De eerste generatie verdwijnt langzaamaan naar de achtergrond, maar Elly heeft in zoon Bob van Inge een waardig opvolger gevonden. De huidig algemeen directeur en eigenaar vaart een langetermijnvisie die Vitakruid een hoop succes heeft gebracht. In 2017 heeft Bob ook zijn vrouw Merel van Inge – Hage en zus Jessica van Inge bewogen tot de Vitakruid familie. Zij vervullen nu respectievelijk de rol van productadviseur en operationeel manager.

BobBob
MerelMerel
JessicaJessica

Productontwikkeling

Productontwikkeling is de fundering van ons succes. Daarom betrekken we ook bijna alle afdelingen van ons bedrijf bij de ontwikkeling van een product. We bekijken per potentiele formule welk teamlid, in welke rol het meest geschikt is om onderdeel uit te maken van het productieteam. Het verkenningswerk begint meestal bij de afdeling Research & Development. De bevindingen die zij doen leggen ze voor aan Elly Korzelius (oprichtster Vitakruid), die met haar schat aan kennis suggesties doet en zelf ook op onderzoek uitgaat. Wanneer de formule in grote lijnen af is, kijken de afdelingen Educatie en Customer Care met een frisse blik naar de samenstelling. Zij geven dan hun feedback die we verwerken in de definitieve formule.

Prijs/kwaliteit verhouding

Vervolgens is het nog een hele weg voordat de potjes ook echt bij ons in de stellingen staan. De prijs waarvoor we een product kunnen aanbieden is in onze visie namelijk een belangrijke pijler. Bob (algemeen directeur) gaat in deze fase om de tafel met de afdeling Supply Chain, waarna we een aantal faciliteiten selecteren die ons supplement kunnen produceren. Wanneer we van alle potentiele productiefaciliteiten de offertes hebben ontvangen is de afdeling Finance aan de beurt. Zij toetsen aan de hand van een aantal formules of het voor ons haalbaar is het product uit te brengen. We leven namelijk in alle gevallen onze merkbelofte na; onze formule is altijd voordeliger dan het meest identieke product op de markt. Pas wanneer de financiële analyse groen uitslaat gaan we een supplement produceren.

Geschiedenis

Elly Korzelius haar verongelijkte instelling is uitgemond in een serieuze gezondheidsonderneming, genesteld in de gevestigde orde van hoogwaardige supplementenaanbieders. Bovendien was de groeicurve van Vitakruid een voorspoedige.

Vitakruid tijdlijn

Team

Janneke Lindhout
Janneke Lindhout
R&D Officer
Orthomoleculair Adviseur Gevorderd
Rogier Nederlof
Rogier Nederlof
R&D Officer
Orthomoleculair Adviseur Gevorderd
Hidde Robeer
Hidde Robeer
R&D Officer
Orthomoleculair Adviseur Gevorderd
Jeanne Viet
Jeanne Viet
R&D Officer
Orthomoleculair Adviseur Gevorderd
Meer teamleden

Vacatures

Online Marketeer (40 u p/w)

Voel jij je als een vis in het water in de online wereld? Zet jij de beste advertenties voor socials in elkaar en beschik je daarnaast over aantoonbare kennis van SEA en SEO? Dan zijn we op zoek naar jou!

Bekijk vacature
HR Officer (40u p/w)

Ben jij toe aan een tweede stap in je carrière? Heb jij een HR achtergrond en altijd al in een groeiende organisatie willen werken waar je een afwisselende HR functie in vervult? Binnen deze functie speel je een belangrijke rol bij de opbouw van een duidelijk personeelsbeleid. Daarnaast werk je aan automatisering en HR gerelateerde projecten die ertoe bijdrage leveren aan een professionele organisatie. Lijkt dit iets voor jou? Lees dan verder!

Bekijk vacature
Content Marketeer (40u p/w)

Ben je een echte woordenwizard, marketing gedreven en in staat om wetenschappelijke artikelen te vertalen naar hoogwaardige content voor consumenten en professionals? Lees dan verder!

Bekijk vacature
Customer Service Specialist (32-40)

Ben jij orthomoleculair therapeut en ben jij zeer klantgericht? In deze functie geef jij leefstijl en supplementenadviezen aan onze klanten. Variërend van een adviesbehoevende consument tot even sparren collega therapeut.

Bekijk vacature
Magazijn medewerker (40u p/w)

Als Magazijnmedewerker zorg jij ervoor dat het magazijn dagelijks netjes wordt bijgevuld en de bestellingen klaar staan voor controle. Dit is een zeer secuur proces. Daarnaast zorg je ervoor dat alle binnenkomende orders goed staan in het systeem en tijdig worden verwerkt.

Bekijk vacature

Nieuw hoofdkantoor 2021

Sinds maart 2021 zijn wij gehuisvest in ons nieuwe pand. Het pand heeft het Energielabel A++++ en daarnaast meerdere circulaire aspecten.

Nieuw pand
Het nieuwe Vitakruid hoofdkantoor aan de Jacobus Spijkerdreef 430 te Hoofddorp.

Duurzaamheid

Energiepositief, een term waar menig milieufanatiekeling de vlinders van in zijn buik krijgt. Maar wat betekent de mooie milieuterm voor ons nieuwe bedrijfspand? Duurzaamheid wordt de fundering van ons nieuwe hoofdkantoor, dat betekent zelfvoorzienend en dus gasloos. Zo installeren we een warmtepomp, die warmte uit de lucht, het water of de grond wint. Om dit ingenieuze apparaat van stroom te voorzien installeren we op het dak zonnepanelen, die ook de laadpalen voor auto’s die we op onze parkeerplaats installeren gaan voorzien van energie. Bovendien slaan we de zonne-energie die we in de zomer te veel ontvangen op in grote accu’s, zodat we ook in de winter zelfvoorzienend kunnen blijven.

Educatie faciliteiten

Naast duurzaamheid vinden we het ook heel erg belangrijk dat onze cursisten in ultiem comfort een opleiding bij ons kunnen volgen. Daarom hebben we gekozen voor een ruim leslokaal dat ruimte biedt aan 40 professionals. Deze moderne opleidingsfaciliteit is uitgerust met de meest moderne audiovisuele apparatuur. Bovendien zijn de overheerlijke orthomoleculaire maaltijden die chef-kok Mario verzorgt een gegronde reden om een opleiding bij ons te volgen. Daarom krijgt onze groentekunstenaar in het nieuwe bedrijfspand een professionele keuken van maar liefst 45 m2 tot zijn beschikking.

Kwaliteit

gmp-certified

Productiepartners

Onze productiepartners zijn van Nederlandse oorsprong. We hebben als minimale vereiste dat een productiefaciliteit FSSC 22000 of GMP Pharma gecertificeerd moet zijn. Dat zijn strengere eisen dan het opvolgen van de wettelijk verplichte HACCP richtlijnen. Hierdoor waarborgen we de kwaliteit van onze producten. GMP is de afkorting van Good Manufacturing Practice, dit is het allerhoogste waarborgingsysteem.

npn

Lid NPN

We zijn lid van de branche organisatie NPN (Natuur en gezondheid Producten Nederland). We houden ons aan de regels die het NPN in overleg met de overheid heeft vast gesteld.

Iso 22000

ISO 22000 gecertificeerd

Sinds augustus 2021 is Vitakruid met trots ISO 22000 gecertificeerd. Deze internationale voedselveiligheidsnorm is ontworpen met als doel om consumenten veilige voedingsmiddelen te bieden. De ISO 22000 biedt zeer strenge richtlijnen die organisaties kunnen volgen om risico’s met betrekking tot voedselveiligheid te identificeren en te beheersen.

Marco Bosccha (Coördinator Supply Chain) & Bob van Inge (Directeur) met het ISO 22000 certificaat

Aan welke eisen moest Vitakruid o.a. voldoen voor de certificering?

  • Ingangscontrole: is wat we binnenkrijgen ook daadwerkelijk wat we besteld hebben? Voldoet het aan onze eisen?
  • Opslagsysteem: schoon, netjes, FEFO (First Expired, First Out), overzichtelijk enduidelijk.
  • Traceerbaarheid van onze producten: waar is welk potje geweest? We moeten elk potje kunnen traceren van onze leveranciers naar onze klanten. Zo behouden we volledige controle over onze supply chain en de voedselveiligheidswaarborging.
  • Ongediertepreventie plan: het risico van ongedierte voor onze producten is klein. Dit komt omdat onze producten in een doos, op een pallet opgestapeld in een stelling staan, en niet direct op de grond.
  • Goed inzicht hebben welke grondstofgevaren er zijn, hoe je deze moet veiligstellen en – indien van toepassing – hoe hierop moet anticiperen.
  • Continue onze eigen systemen laten controleren: elke maand laten we minimaal één onderdeel van het systeem auditeren door een externe partij.
  • Onze leveranciers continue beoordelen: we staan in nauw contact met al onze leveranciers om fouten te voorkomen. Daarbij controleren we zelf al onze batches op inhoud en kwaliteit.
  • Het hoger management moet betrokken zijn bij alle processen. Dit deden we al, daarnaast betrekken wij het hele team op zijn of haar eigen manier.

In dit artikel lees je verder over onze keuze voor de ISO 22000 certificering en hoe dit proces van a tot z in zijn werk ging.

menu
Sluiten
Avatar
Kom je er niet uit?

Vraag gratis advies op maat aan van onze orthomoleculair therapeuten of doe de vitaminetest!

Vraag gratis advies aan!
Doe de vitaminetest