Vraag gratis advies aan
Doe de Vitaminetest

Vegan Protein poeder: volle romige smaak door innovatieve fermentatie

Je bent waarschijnlijk geen Jutta Leerdam, Usain Bolt of Lieke Martens. Maar hey, je hoeft helemaal geen atleet te zijn om jezelf het beste te gunnen! Topprestaties leveren doe jij namelijk al.

Lees verder onder de afbeelding

Vegan Protein poeder: volle romige smaak door innovatieve fermentatie

Onderwerpen in dit artikel

 • Hoeveel eiwitten heb je nodig?
 • Prijswinnend FermentIQ™ voor ultieme romigheid
 • Betere opname & oplosbaarheid dan ongefermenteerde vegan eiwitten
 • Waar al die eiwitten in Vegan Protein goed voor zijn
 • Join the team & voeg Vegan Protein toe aan je dagelijkse routine!

Na een lange dag naar de sportschool, de keuken in voor een gezonde maaltijd of volledig focussen op je kinderen… petje af! Daarom nu beschikbaar om ie-de-reen te ondersteunen: onze nieuwe Vegan Protein fermented by Shiitake. Met een romige smaak, zijdezachte textuur én optimale opneembaarheid voor sterkere spieren. 

Hoeveel eiwitten heb je nodig?

De hoeveelheid eiwitten die je nodig hebt per dag verschilt van persoon tot persoon. Denk hierbij aan je leefstijl, hoe actief je bent, welke sport je beoefent en wat je wilt bereiken. Het kan een ontdekkingsreis zijn om erachter te komen wat voor jou het beste werkt! 

Maar eerst, heb je ooit plantaardig proteïnepoeder gebruikt? Zo ja, dan weet je al waar het vaak wringt. Veel merken zijn al goed bezig om vegan eiwitten op hetzelfde niveau te krijgen als niet-plantaardige eiwitten (zoals whey), maar we wilden zelf deze uitdaging ook aangaan. Met name op het gebied van smaak, oplosbaarheid en prijs-kwaliteit verhouding zagen we kansen.

Prijswinnend FermentIQ™ voor ultieme romigheid 

We wilden het beste plantaardige eiwitpoeder ontwikkelen voor álle mensen die dagelijks topprestaties leveren. Dat betekende dat we op zoek moesten naar een topingrediënt. En dat vonden we: next-gen nutriënt FermentIQ™, van leverancier MycoTechnology™. Met in 2023 toekenning van de Health Innovation Award vonden we deze prijswinnaar perfect voor ons nieuwe product.

In FermentIQ™ wordt de natuurlijke kracht van de Aziatische shiitake paddenstoel gebruikt om erwt- en rijsteiwitten te fermenteren. Wat die fermentatie doet? Het creëert een milkshake-achtige smaak en textuur, iets wat toch vaak het struikelblok is bij plantaardige proteïnepoeders. Hierdoor hoefden we ook geen sterke chemische zoetstoffen toe te voegen, maar konden we gebruik maken van steviabladeren voor een mild zoetje. 

Prettig om te drinken als shake, maar ook makkelijk te verwerken in yoghurt, pannenkoekjes, baksels. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Betere opname & oplosbaarheid dan ongefermenteerde vegan eiwitten

Lekker te drinken dus, maar performance is voor ons ook heel belangrijk. Daarom stelden we de vraag: waarom is gefermenteerd beter dan ongefermenteerd? De data die we toen onder ogen kregen was al het bewijs dat we nodig hadden. We gaan er even razendsnel doorheen:

Verbeterde opname door 50% minder fytinezuur

In erwten en rijst zit van nature fytinezuur. Dat is een stofje dat de opname van voedingsstoffen negatief kan beïnvloeden. Maar het proces van fermentatie vermindert de hoeveelheid fytinezuur met wel 50%. Je lichaam kan de eiwitten uit Vegan Protein daardoor beter opnemen.

Tot wel 35% snellere opname door kleinere eiwitten

Fermentatie is een wonderlijk proces, want het verkleint ook de eiwitmoleculen. Hierdoor kunnen ze tot 35% sneller worden opgenomen dan ongefermenteerde eiwitten. Nog sneller die proteïnen naar je vermoeide spieren pushen na een pittig spinninglesje!

Beter oplosbaar door kleine eiwitmoleculen

Vegan Protein meng je zonder klontvorming in water of plantaardige melk. De kleine eiwitmoleculen zorgen namelijk voor een betere oplosbaarheid:

 • 2x beter oplosbaar dan standaard erwtproteïne
 • 2,5x beter oplosbaar dan een mix van erwt- & rijstproteïne
 • 8,5x beter oplosbaar dan rijstproteïne

Waar al die eiwitten in Vegan Protein goed voor zijn  

Het kan zijn dat je alles al weet over eiwitten en proteïnepoeders. Maar in het geval dat je nog niet zo bekend bent met de effecten van eiwitten, hier in het kort wat ze voor je lichaam doen:

Herstel na training

Na een intensieve workout hebben je spieren tijd nodig om te herstellen en te groeien. De eiwitten in Vegan Protein ondersteunen dit herstelproces, waardoor je sneller terug kunt keren naar de sportschool en je volgende workout met volle energie kunt aanpakken.

Groei van spiermassa

Of je nu een bodybuilder bent die streeft naar meer spiergroei of gewoon je algehele spierkracht wilt verbeteren, eiwitten zijn essentieel voor de groei en het behoud van spiermassa. Met regelmatige inname van Vegan Protein kun je je spiermassa geleidelijk opbouwen. En voor de kenner: ons proteïnepoeder bevat de optimale BCAA verhouding van 2:1:1 (leucine, isoleucine en valine) om de spiergroei te stimuleren.

Voordelen product
 • Met volle romige smaak door fermentatie
 • Beter opneembaar dan ongefermenteerde eiwitten
 • Eiwitten zorgen voor meer spieropbouw en sterkere spieren

Meer spieropbouw en sterkere spieren

Last but not least, de ultieme belofte van dit product is het bevorderen van meer spieropbouw en het creëren van sterkere, krachtigere spieren. De eiwitten in Vegan Protein bieden de ondersteuning die je nodig hebt om je doelen te bereiken. Ons product bevat namelijk een compleet aminozuurprofiel. Dit betekent dat het alle 9 essentiële aminozuren bevat die je lichaam niet zelf kan produceren. Hierdoor is Vegan Protein een volwaardig eiwit!

Ben je benieuwd hoe eiwitten precies hun werk doen in ons lichaam en hoeveel proteïne je per dag nodig hebt? Hier gaan we uitgebreid in op onze categoriepagina Proteïne en eiwitten.

Join the team & voeg Vegan Protein toe aan je dagelijkse routine! 

Onze Vegan Protein biedt niet alleen alle voordelen van traditionele plantaardige eiwitten, maar overtreft ze ook op het gebied van smaak, oplosbaarheid en opname. Of je nu wel Jutta Leerdam of Usain Bolt bent, of gewoon op zoek bent naar een gezond en lekker alternatief voor dierlijke proteïnen, dit product verdient een plekje in je dagelijkse routine!

Meer weten over Vegan Protein?
Onze productadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven gratis advies op maat.
Vraag gratis advies aan
Britt

Britt

Productadviseur