Vraag gratis advies aan
Doe de Vitaminetest

Frisse variant voor de romige eiwitshake: Clear Whey

Wie kent ze inmiddels niet? De populaire eiwitshakes die veel weg hebben van milkshakes. Handig voor na het sporten, maar ook om gedurende de dag je eiwitten mee aan te vullen. Maar wat als je niet zo’n fan bent van die volle, romige textuur? Wat als je zin hebt in een fris dorstlessend drankje, maar wel met dezelfde benefits als traditionele eitwitshakes?

Lees verder onder de afbeelding

Frisse variant voor de romige eiwitshake: Clear Whey

Onderwerpen in dit artikel

 • Nog nooit van clear whey gehoord?
 • Clear Whey Isolate versus Whey Protein
 • Eiwitrijk, caloriearm: voedingswaarden onder de loep
 • Rijk aminozuurprofiel voor de spieren
 • Clear Whey Isolate: je nieuwe gym buddy

Onze nieuwe Clear Whey Isolate is een heldere limonadedrank rijk aan eiwitten en samengesteld op basis van whey isolaat. Lager in lactose, vetten en koolhydraten dan reguliere whey protein, maar nét zo bad ass voor meer spieropbouw.

Naast Clear Whey hebben we ook een plantaardig proteïne poeder. Onze Vegan Protein fermented by Shiitake heeft een volle romige smaak door fermentatie en is 100% natuurlijk: alleen gezoet met bladeren van de steviaplant.

Nog nooit van clear whey gehoord?

Clear whey is in essentie een verder verwerkte vorm van het standaard whey, ofwel, wei-eiwit. Whey is een bijproduct van de kaasproductie en wordt gebruikt in de traditionele, romige eiwitshakes. Bij clear whey zijn onzuiverheden eruit gefilterd, als ook vetten, lactose en koolhydraten. Je houdt dus eigenlijk een afgeslankte versie over, maar wel met dezelfde voordelen!

Clear Whey Isolate versus Whey Protein

Een afgeslankte versie is leuk en al, maar je hebt zoveel keuze in traditionele eiwitshakes. Waarom zou je specifiek voor Clear Whey Isolate gaan? Het is simpel:

Beter oplosbaar

Clear Whey lost beter op in vloeistoffen dan traditioneel whey eiwitpoeder. Dit betekent dat je minder kans hebt op klontjes of een korrelige textuur, waardoor het gemakkelijker is om een gladde eiwitshake te maken.

Minder dan 0,2% lactose

Clear Whey wordt verwerkt om het lactosegehalte te verminderen tot minder dan 0,2%. Dit maakt het een geschikte optie voor mensen die gevoelig zijn voor lactose.

Gehydrolyseerde eiwitten van de hoogste kwaliteit

Clear Whey wordt gemaakt van gehydrolyseerde eiwitten, wat betekent dat de eiwitten in kleinere stukjes zijn afgebroken. Dit kan de opname van eiwitten verbeteren, waardoor ze sneller beschikbaar zijn voor spiergroei en het herstel van de spieren na de training.

Geschikt voor heerlijke mocktails

Vanwege de heldere en transparante aard van clear whey, is het perfect voor het maken van verfrissende mocktails en eiwitrijke drankjes. Je kunt het mengen met verschillende sappen, bruisend water of zelfs ijs om een verfrissende en eiwitrijke traktatie te creëren. Aan jou hoe creatief je wilt zijn!

Eiwitrijk, caloriearm: voedingswaarden onder de loep

Clear Whey Isolate biedt niet alleen een verfrissend alternatief voor traditionele eiwitshakes, maar het levert ook indrukwekkende voedingswaarden. Per scoop bevat het een aanzienlijke hoeveelheid eiwitten, weinig calorieën, en geen vet en suiker.

Eiwitgehalte

Eén scoop Clear Whey Isolate levert 20 gram eiwitten. Dit is vergelijkbaar met traditionele whey eiwitpoeders en biedt een effectieve manier om de dagelijkse eiwitinname te verhogen.

Calorieën

Clear Whey Isolate bevat met slechts 86 calorieën per portie minder calorieën dan shakes op basis van melk of plantaardige melkvervangers. Traditionele shakes gemengd met water bevatten zo’n 100-130 calorieën. Meng je het met melk, dan heb je het over gemiddeld 270 calorieën per shake.

Vet- en suikergehalte

Wat Clear Whey Isolate echt onderscheidt, is het lage vet- en suikergehalte. In tegenstelling tot sommige eiwitshakes die vol zitten met toegevoegde vetten en suikers voor smaak bevat Clear Whey Isolate dit alles niet. Hierdoor is het een schone en pure eiwitbron die past bij verschillende voedingsdoelen.

Voordelen product
 • Lekkere tropische eiwitlimonade
 • Lichter verteerbaar dan de reguliere proteïne shake
 • Eiwitten zorgen voor meer spieropbouw en sterkere spieren
Clear Whey Isolate
Clear Whey Isolate 750  gram

Ben je benieuwd hoe eiwitten precies hun werk doen in ons lichaam en hoeveel proteïne je per dag nodig hebt? Hier gaan we uitgebreid in op onze categoriepagina Proteïne en eiwitten.

Rijk aminozuurprofiel voor de spieren

Na een intense trainingssessie is je lichaam hard aan het werk om spierweefsel te herstellen en te laten groeien. Hiervoor heeft het lichaam eiwitten nodig, en whey poeder kan hier een waardevolle bron voor zijn. Het aminozuurprofiel is een belangrijke aspect van een hoogwaardig eiwitpoeder.

Clear Whey Isolate checkt elke box op dit gebied.

 • Compleet aminozuurprofiel: het bevat alle negen essentiële aminozuren die het lichaam niet zelf kan aanmaken en dus uit voeding moet halen. Dit maakt Clear Whey Isolate een complete eiwitbron.
 • BCAA’s in optimale verhouding: de BCAA’s leucine, isoleucine en valine zijn toegevoegd in de optimale 2:1:1 verhouding. Deze aminozuren zijn vooral populair onder atleten vanwege hun rol in het stimuleren van spiermassa.
 • Hoge EEA en BCAA gehaltes: Clear Whey Isolate bestaat voor bijna de helft (47%) uit essentiële aminozuren (EEA). Het BCAA-percentage ligt op 20%.


Clear Whey Isolate: je nieuwe gym buddy

Clear Whey Isolate is dus meer dan alleen een verfrissend alternatief voor traditionele eiwitshakes; het is een krachtige bron van voedingsstoffen die sporters van alle niveaus kan helpen om hun doelen te bereiken. Of je nu kiest voor krachttraining, cardio of gewoon een actieve levensstijl leidt, onze Clear Whey kan een waardevolle toevoeging zijn aan je routine.

Met haar hoogwaardige eiwitten, essentiële aminozuren en minimale calorieën, is het de perfecte keuze voor na de training, een gezonde snack onderweg, of zelfs als ingrediënt in verfrissende mocktails. Cheers!

Advies nodig over clear whey?
Onze productadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven gratis advies op maat.
Vraag gratis advies aan
Britt

Britt

Productadviseur