Vitakruid
Vitakruid
Vraag gratis advies aan!
Doe de vitaminetest

Supergreens: alles over superfoods en het beste greens poeder

Supergreens: alles over superfoods en het beste greens poeder

Broccoli, spinazie, sperziebonen, komkommers; je koelkast bevat genoeg groene porties om een kleine groentewinkel in te richten. De intentie is goed. Maar helaas kom je door tijdnood of gebrek aan motivatie vaak niet veel verder dan een magere 50 gram groene groenten per dag.

Een greens poeder is dan dé manier om toch aan je dagelijkse vitaminen, mineralen en antioxidanten te komen. Waarom een greens poeder gezond is, welke superfoods er precies in zitten en waar een supergreens poeder aan moet voldoen? We leggen het je hieronder uit!


Inhoudsopgave

  • Greens poeder naast voeding nodig?
  • Wat zijn superfoods?
  • Wat is een greens poeder?
  • Welke greens poeder is het beste?
  • Super Greens poeder
  • Super greens ingrediënten
  • Ons advies

Greens poeder naast voeding nodig?

Helaas is het westerse dieet niet half zo nutriëntrijk als we doorgaans denken. Ongezonde voeding, snelle bereiding en haastig eten zorgen ervoor dat we veel te weinig voedingsstoffen in ons verteringssysteem krijgen. Bovendien blijkt uit onderzoek dat ruim zeventig procent van de voeding in supermarkten sterk bewerkt is. Toegevoegde suikers, zout en vet zijn de voornaamste boosdoeners. Maar ook pesticiden op groenten en fruit beïnvloeden de kwaliteit van onze voeding ("Dirty Dozen en Clean Fifteen": hoe zit het met de pesticiden op onze groenten en fruit?).Tot overmaat van ramp bevatten deze zogenoemde ultra-processed foods vaak veel te weinig mineralen, vitaminen en vezels.

Meer lezen


Menu
Sluiten
Avatar
Kom je er niet uit?

Vraag gratis advies op maat aan van onze orthomoleculair therapeuten of doe de vitaminetest!

Vraag gratis advies aan!
Doe de vitaminetest