Vitakruid
Gratis verzending boven €40
Klanten beoordelen ons met een 9.3
Vitakruid
sluiten
Vraag gratis advies aan
Doe de vitaminetest

Supergreens: alles over superfoods en het beste greens poeder

Janneke Lindhout

Janneke

R&D Officer 22 dec. 2020Bijgewerkt: 3 jun. 202211 min. leestijd

Broccoli, spinazie, sperziebonen, komkommers; je koelkast bevat genoeg groene porties om een kleine groentewinkel in te richten. De intentie is goed. Maar helaas kom je door tijdnood of gebrek aan motivatie vaak niet veel verder dan een magere 50 gram groene groenten per dag.

Kijk voor meer informatie op onze categoriepagina Super Greens.

Lees verder onder de afbeelding

Supergreens: alles over superfoods en het beste greens poeder

Onderwerpen in dit artikel

 • Greens poeder naast voeding nodig?
 • Wat zijn superfoods?
 • Wat is een greens poeder?
 • Welke greens poeder is het beste?
 • Super Greens poeder
 • Super greens ingrediënten
 • Ons advies

Een greens poeder is dan dé manier om toch aan je dagelijkse vitaminen, mineralen en antioxidanten te komen. Waarom een greens poeder gezond is, welke superfoods er precies in zitten en waar een supergreens poeder aan moet voldoen? We leggen het je hieronder uit!

Greens poeder naast voeding nodig?

Helaas is het westerse dieet niet half zo nutriëntrijk als we doorgaans denken. Ongezonde voeding, snelle bereiding en haastig eten zorgen ervoor dat we veel te weinig voedingsstoffen in ons verteringssysteem krijgen. Bovendien blijkt uit onderzoek dat ruim zeventig procent van de voeding in supermarkten sterk bewerkt is.1 Toegevoegde suikers, zout en vet zijn de voornaamste boosdoeners. Maar ook pesticiden op groenten en fruit beïnvloeden de kwaliteit van onze voeding ("Dirty Dozen en Clean Fifteen": hoe zit het met de pesticiden op onze groenten en fruit?).Tot overmaat van ramp bevatten deze zogenoemde ultra-processed foods vaak veel te weinig mineralen, vitaminen en vezels.

Dat ongezonde voeding zijn weerslag heeft op onze algehele gezondheid zal je niet verbazen. Ons doorgaans ongezonde voedingspatroon beïnvloedt daarbovenop ook hoe het gaat in onze bovenkamer. En dat is – juist in deze tijd – iets waar we ons voor moeten behoeden.

Supergreens: alles over superfoods en het beste greens poeder

Wat zijn superfoods?

Superfoods zijn voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan vitamines, mineralen, antioxidanten, enzymen en aminozuren. Alleen producten waarvan de positieve eigenschappen evident zijn vastgesteld mogen we in de Europese Unie met het label superfood bestempelen.

Lijnzaad, hennepzaad, spirulina, chlorella en tarwegras zijn voorbeelden van superfoods. Ook avocado, zwarte bessen, boerenkool, spruitjes en pure chocolade dragen de naam superfood.

Welke superfoods zijn het beste?

De kracht van superfoods zit hem in de combinatie; er is niet één specifieke superfood die de sleutel vormt tot een goede gezondheid. Daarom hebben we hieronder een lijstje van de beste superfoods voor je verzameld:

 1. Tarwegras
 2. Gerstegras
 3. Chlorella
 4. Spirulina
 5. Noten & zaden (o.a. amandelen, pecannoten, pistachenoten, walnoten, cashewnoten, paranoten, zonnebloempitten, pompoenpitten, alfalfazaad, chiazaad, lijnzaad en hennepzaad.
 6. Groene thee
 7. Gember
 8. Bessen (o.a. frambozen, bosbessen, blauwe bessen, aardbeien, bramen en veenbessen)
 9. Groene bladgroenen (o.a. boerenkool, snijbiet, raapstelen, spinazie en waterkers)
 10. Knoflook
Supergreens: alles over superfoods en het beste greens poeder

Wat is een greens poeder?

Het dagelijks eten van de hierboven genoemde superfoods vormt nogal een uitdaging. Om het jezelf wat makkelijk te maken kun je kiezen voor een combinatie van superfoods, een greens poeder.

In essentie is een greens juice een voedingssupplement in poedervorm; een combinatie van fruit, groenten, superfoods, vezels, algen (spirulina/chlorella) én superfoods.

Welke greens poeder is het beste?

Er zijn veel soorten groene poeders op de markt, met een hemelsbreed verschil in kwaliteit. Zo bevatten de meeste green juices uitsluitend nutriënten in poedervorm. Omdat een poeder simpelweg een fijngemalen, ruw product is, staat het in de basis niet in verhouding tot een extract. Een extract is hoog geconcentreerd in nutriënten, waardoor het dus hoge hoge concentraties werkzame bestanddelen van het ruwe product bevat.

Supergreens: alles over superfoods en het beste greens poeder

Toch is het niet altijd nodig om een extract boven poedervorm te verkiezen. Sommige ruwe producten bevatten namelijk van zichzelf al hoge concentraties werkzame stoffen. Het is dan niet nodig om een extractieproces te doorlopen.

Bovendien bevatten veel supergreens geen probiotica of spijsverteringsenzymen. De aanwezigheid van de verteringsondersteuners kunnen we aangrijpen als graadmeter om een hoogwaardig greens poeder aan te herkennen.

Super Greens poeder

We hebben onze Super Greens-formule ontwikkeld als antwoord op kwalitatief laagwaardige green juices. Super Greens levert per maatschep al jouw dagelijks benodigde vitaminen, mineralen, sporenelementen, antioxidanten, aminozuren en enzymen.

Super Greens bevat uitsluitend hoogwaardige nutriënten

In tegenstelling tot veel superfood poeders bevat Super Greens uitsluitend hoogwaardige extracten. Benieuwd hoe je een hoogwaardig extract kunt herkennen? Lees hier meer.

Toch hebben we niet alleen maar voor extracten gekozen. Neem bijvoorbeeld spirulina en chlorella. Deze superfoods zijn voorbeelden van ruwe producten met een hoge concentratie werkzame bestanddelen. Het suppleren van het vermalen poeder is in dit geval net zo effectief als een extract. Dit verlaagt voor ons de productiekosten en dit vertalen we door naar de prijs die jij voor het product betaalt.

Voordelen product
 • 25 nutriënten voor vitaliteit en energie*
 • Goed voor spijsvertering**
 • Speelt een rol in gewichtsbeheersing**
Super Greens
Super Greens 220  gram

Super Greens ingrediënten

Voor de samenstelling van Super Greens hebben we uitsluitend de beste ingrediënten toegevoegd. Zo bevat ons greens poeder probiotica en OPC, ook bekend als druivenpitextract. Probiotica zijn levende bacteriën die van nature in de darmen voorkomen. OPC werkt als een turbo die de andere ingrediënten versterkt. Daarnaast voegden we het enzymtrio lactase, lipase en protease toe. Het lactase-enzym bevordert de afbraak van lactose en verbetert de vertering van lactose bij personen die lactose moeilijk verteren.*

Spirulina is een antioxidant en draagt bij tot bescherming van cellen tegen oxidatieve schade.** Daaarnaast helpt chlorella de spijsvertering en is goed voor de lever, galfunctie en nieren.**

Lever Detox Bundel

Super Greens
Super Greens
220  gram
Curcuma C3-2X
Curcuma C3-2X
60  vegan capsules
Mariadistel Complex tinctuur
Mariadistel Complex tinctuur
50  milliliter

De Lever Detox Bundel bevat 3 hoogwaardige supplementen die de functie van de lever, galblaas en nieren ondersteunen**. Zo bevat de bundel sterke antioxidanten en stimuleert het de vertering**.

8% korting
op je totaalbedrag
€ 108,69€ 100,00

Daarnaast hebben we Super Greens verrijkt met tal van waardevolle extracten:

 • Gerstegras extract, draagt bij tot bescherming van cellen tegen oxidatieve schade.**
 • Appelazijn extract, bevat grote hoeveelheden calcium, zink en chroom en zit vol vitaminen B1, B2, B6, C en E.
 • OPC, is een antioxidant en beschermt tegen vrije radicalen en is ter ondersteuning van het hart en bloedvaten.**
 • Groene thee extract, ondersteunt de spijsvertering, energieniveau, de vet-stofwisseling en het immuunsysteem.**

Denk je dat jij gezond genoeg eet en leeft?

Check het via onze vitaminetest en kijk of jij extra vitaminen of mineralen moet nemen.

Doe de Vitaminetest

Bevat Super Greens gluten?

De oplettende lezer zal na het zien van het ingrediënt tarwegras zich ongetwijfeld afvragen: ‘Is Super Greens glutenvrij?’ Het antwoord is eigenlijk ja, maar we kunnen het ontbreken van gluten niet 100 procent garanderen. Gluten ontstaan pas wanneer een tarweplant ongeveer 1 meter groot is. Tarwegras is eigenlijk het jonge broertje van de tarweplant en wordt al geoogst met een lengte van circa 15 centimeter. Door het vroege oogsten heeft de plant dus nog geen gluten aangemaakt. Soms kan het echter voorkomen dat door kruisbestuiving de tarweplant alsnog sporen van het slecht verteerbare eiwit bevat. We hebben daarom de keuze gemaakt om Super Greens niet als glutenvrij te bestempelen.

Denk je dat jij gezond genoeg eet en leeft?

Check het via onze vitaminetest en kijk of jij extra vitaminen of mineralen moet nemen.

Doe de Vitaminetest

Ons advies

De bruin wordende groenteberg in je koelkast herinnert je er dagelijks op pijnlijke wijze aan dat de intentie om meer groente te eten keer op keer faalt. En dat terwijl gezonde voeding – vooral in deze hectische tijd – juist zo belangrijk is. Hoewel tijdnood een veelgehoord cliché is, hoeft het nuttigen van voldoende groene porties niet altijd een uitdaging te zijn. Elke dag een dosis Super Greens is dan dé manier om toch aan je dagelijkse portie nutriënten te komen. Zo hoef jij je straks een stuk minder schuldig te voelen bij het zien van die verlepte berg groentes in de koelkast!

Gebruik je Super Greens als langer? Tag ons dan in jouw favoriete Super Greens-recept op Instagram of Facebook!

* Goedgekeurde gezondheidsclaims:

 • Vitamine C is o.a. goed voor: de vorming van collageen, skelet, energiestofwisseling, het ijzergehalte in het bloed, gemoedstoestand, leerprestatie, concentratievermogen, geheugen, zenuwstelsel, vermoeidheid en moeheid.
 • Vitamine E is een antioxidant die o.a. bijdraagt aan de bescherming van gezonde lichaamscellen
 • Lactase breekt lactose af en draagt bij tot een betere lactose vertering

** Gezondheidsclaims in afwachting van Europese toelating:

 • Gerstegras draagt bij tot bescherming van cellen tegen oxidatieve schade
 • Spirulina ondersteunt gewrichtsbeheersing en draagt bij aan het behoud van een gezonde bloedsuikerspiegel
 • Spirulina is een anti-oxidant en draagt bij tot bescherming van cellen tegen oxidatieve schade
 • Spirulina ondersteunt het immuunsysteem, het energieniveau en helpt bij vermoeidheid
 • Alfalfazaad is goed voor de conditie van haar en nagels
 • Alfalfazaad ondersteunt de stofwisseling
 • Alfalfazaad ondersteunt het behoud van een gezonde blaas en is goed voor de urinewegen
 • Chlorella is goed voor een normale darmfunctie, de lever en de spijsvertering
 • Chlorella draagt bij aan het behoud van een gezonde bloedsuikerspiegel en de instandhouding van normale cholesterolgehalten
 • Chlorella helpt de spijsvertering en is goed voor de lever, galfunctie en nieren
 • Chlorella ondersteunt het immuunsysteem en activeert de natuurlijke energie in het lichaam
 • Chlorella is goed voor de darmflora en voor de balans van gunstige en ongunstige bacteriën in de darmen
 • Lijnzaad helpt op gewicht te blijven, is goed voor de spijsvertering en een normale maag-darm functie
 • Lijnzaad bevordert de darmperistaltiek en ondersteunt een regelmatige stoelgang
 • Knoflookpoeder is een anti-oxidant, ondersteunt het immuunsysteem en is goed voor de luchtwegen
 • Knoflookpoeder is goed voor de lever, het hart, de bloedcirculatie en het behoud van een verantwoord cholesterolgehalte
 • Gember ondersteunt de afweer van het lichaam, helpt bij vermoeidheid en draagt bij aan het behoud van gezonde luchtwegen 
 • Gember is goed voor hart en bloedvaten, de spijsvertering en een normale maag-functie
 • Gember helpt gewrichten soepel te houden en is goed voor de spieren
 • Groene thee extract is goed voor de nieren en urinewegen, bevordert de vochtafdrijving, draagt bij aan een goede energiehuishouding en ondersteunt gewichtsbeheersing.
 • Ginko Biloba is goed voor het geheugen, is een anti-oxidant en helpt gezonde cellen en weefsels behouden
 • OPC is een anti-oxidant en beschermt tegen vrije radicalen
 • OPC is ter ondersteuning van hart en bloedvaten en ondersteunt het metabolisme
 • OPC is goed voor de bloedcirculatie en houdt de normale bloeddruk in stand
 • OPC is voor het behoud van normale structuur en functie van de huid (anti-oxidant)

 

Referenties
 1. 70% supermarkt bestaat uit omstreden ‘ultra processed foods'  (2017, 30 augustus). Foodwatch. Geraadpleegd op 3 juni 2022.