Vraag gratis advies aan
Doe de Vitaminetest

De zin en onzin van collageen: alles over een anti-aging lifestyle

Ouder worden is een voorrecht! Maar het brengt ook uiterlijke veranderingen met zich mee waar niet iedereen blij mee is… Terwijl we ouder worden, verliest onze huid geleidelijk haar elasticiteit en stevigheid, wat resulteert in rimpels en fijne lijntjes. Wil jij het verouderingsproces liever een beetje proberen te sturen? Lees dan mee terwijl wij in anti-aging lifestyle duiken en je alles vertellen over de zin en onzin van collageen.

Lees verder onder de afbeelding

De zin en onzin van collageen: alles over een anti-aging lifestyle

Onderwerpen in dit artikel

 • Waarom veroudert je huid?
 • De basis voor een tevreden huidje
 • Ondersteun je huid van binnenuit met Beauté® Collageen Complex
 • Aging gracefully: omarm het ouder worden!

Waarom veroudert je huid?

Onze huid, die eens zo glad en veerkrachtig was, begint tekenen van veroudering te vertonen. Maar wat zijn precies de oorzaken achter dit proces? Waarom verliest onze huid haar jeugdige uitstraling naarmate de jaren verstrijken?

Dit komt onder andere door een afname in de productie van collageen, het essentiële eiwit dat de huid stevig en elastisch houdt. Na het bereiken van de volwassenheid neemt de collageenproductie geleidelijk af, wat bijdraagt aan de vorming van rimpels en de verslapping van de huid. Daarnaast speelt hyaluronzuur een cruciale rol in het behouden van de hydratatie en volheid van de huid. Echter, naarmate de jaren voorbijgaan, neemt ook het niveau van hyaluronzuur af, waardoor de huid droger en minder veerkrachtig wordt.

Maar het verouderingsproces wordt niet alleen beïnvloed door interne factoren. Externe elementen zoals blootstelling aan Uv-straling, vervuiling en andere omgevingsstressoren veroorzaken oxidatieve stress, resulterend in een veranderde structuur van de huid en versnelde veroudering. Bovendien vertraagt het natuurlijke proces van celvernieuwing na verloop van tijd, waardoor de huid haar glans en stevigheid kan verliezen.

De basis voor een tevreden huidje

Het is algemeen bekend dat onze huid een weerspiegeling is van onze innerlijke gezondheid. Wat je eet en drinkt, heeft dan ook een grote invloed op de gezondheid en uitstraling van je huid. Naast voeding zijn er echter nog andere aspecten van je levensstijl die van invloed zijn op de gezondheid van je huid. We nemen het hieronder met je door.

Voeding 

Door bewust te kiezen voor voedingsmiddelen die rijk zijn aan essentiële voedingsstoffen, kun je bijdragen aan een stralende en jeugdige huid. Hier zijn enkele voedingsmiddelen en dranken die je kunt opnemen in je dagelijkse dieet:

 1. Bessen: bessen, zoals bosbessen, aardbeien en frambozen, zijn rijk aan antioxidanten zoals vitamine C, die helpen om vrije radicalen weg te vangen en zo de huid te ondersteunen in de verzorging van binnenuit.
 2. Groene bladgroenten: spinazie, boerenkool en snijbiet zitten boordevol vitamines en mineralen zoals vitamine A en C, die belangrijk zijn voor de huid.
 3. Vette vis: zalm, makreel en sardines zijn rijk aan omega-3 vetzuren die de huid gehydrateerd houden.
 4. Noten en zaden: amandelen, walnoten, chiazaad en lijnzaad zijn goede bronnen van vitamine E, die de cellen helpen beschermen tegen oxidatieve schade.
 5. Avocado: deze vrucht zit boordevol gezonde vetten en vitamine E, die beide bijdragen aan een gehydrateerde en soepele huid.
 6. Tomaten: tomaten bevatten lycopeen, een antioxidant die helpt bij het beschermen van de huid tegen schade door Uv-straling.
 7. Zoete aardappelen: zijn rijk aan bètacaroteen, dat wordt omgezet in vitamine A in het lichaam en bijdraagt aan de celvernieuwing van de huid.
 8. Groene thee: bevat catechinen, antioxidanten die de huid kunnen beschermen.
 9. Donkere chocolade: pure chocolade met minimaal 70% cacao bevat flavonoïden die de bloedstroom naar de huid verbeteren en de hydratatie en dichtheid van de huid verhogen.
 10. Olijfolie: dit bevat enkelvoudig onverzadigde vetten en antioxidanten die helpen bij het hydrateren van de huid.
Foto van een persoon die tomaten snijdt op een houten snijplank in een keuken. Naast de tomaten liggen gesneden avocado's. De persoon draagt een oranje overhemd en de foto straalt een gezellige en gezonde kookomgeving uit.

Levensstijl

 • Hydrateer: drink voldoende water om je huid van binnenuit gehydrateerd te houden. Water helpt om gifstoffen uit het lichaam te spoelen en de huid gehydrateerd te houden.
 • Eet gezond: een dieet rijk aan groenten, fruit en gezonde vetten voorziet je huid van de nodige voedingsstoffen. Antioxidanten in deze voedingsmiddelen helpen vrije radicalen te bestrijden die de huid kunnen beschadigen.
 • Bescherm tegen de zon: dagelijks zonnebrandcrème gebruiken voorkomt schade door Uv-straling. Uv-straling is een van de grootste boosdoeners als het gaat om vroegtijdige huidveroudering.
 • Probeer meer te ontspannen: ontspanningstechnieken zoals meditatie of yoga kunnen helpen om met druk om te gaan, wat positief is voor je huid. 
 • Genoeg slaap: tijdens de slaap herstelt je huid. Voldoende rust is dus essentieel. Zorg voor een goede slaaphygiëne door een regelmatig slaapschema aan te houden en een ontspannende bedtijdroutine te creëren.
 • Beweeg regelmatig: lichaamsbeweging verbetert de bloedcirculatie, wat helpt om voedingsstoffen naar de huid te brengen en afvalstoffen af te voeren.
 • Niet roken: roken versnelt het verouderingsproces van de huid en leidt tot rimpels door de afbraak van collageen en elastine.

Ondersteun je huid van binnenuit met Beauté® Collageen Complex

Naast deze lifestyle-aanpassingen kan het helpen om je huid van binnenuit te ondersteunen met de juiste voedingsstoffen. Beauté® Collageen Complex is speciaal ontworpen om je huid te voorzien van essentiële bouwstenen zoals collageen, keratine en hyaluronzuur.

Voordelen product
 • Voor een stralende jonge huid
 • Maakt de huid zacht & soepel
 • Met o.a. Keratine (Cynatine® HNS), Hyaluronzuur (HyaMax®) & Moldavische Drakenkop (DracoBelle® Nu)

Beauté® Collageen Complex bevat:

 • Solugel® collageen: hoogwaardige collageenpeptiden die gemakkelijk door het lichaam worden opgenomen, helpen de huid steviger en elastischer te maken. 
 • DracoBelle®: dit innovatieve plantextract activeert enzymen en eiwitten die cruciaal zijn voor een jeugdige, gehydrateerde huid. Dit specifieke beauty from within extract is afkomstig van de plant genaamd Moldavische Drakenkop en zorgt voor een gehydrateerde, elastische en stevige huid.
 • Keratine en hyaluronzuur: keratine (Cynatine®) is een lichaamseigen eiwit afkomstig uit schapenwol. Dit is een biologisch beschikbare vorm van keratine en bovendien de best opneembare vorm. Hyaluronzuur is de belangrijkste glycosaminoglycaan in onze huid. Glycoaminoglycanen (ook wel bekend als GAG's) vormen een onmisbaar bestanddeel van collageenrijke weefsels. 
 • Ondersteunende vitaminen en mineralen: biotine, vitamine C, koper en zink werken samen om collageen tot zijn recht te laten komen en de huid te ondersteunen. Vitamine C is van belang voor de vorming van collageen en werkt als antioxidant, terwijl koper bijdraagt aan de vorming van gezond bindweefsel en zink goed is voor huid, haar en nagels.

De combinatie van gehydrolyseerd Solugel® collageen met de drie gepatenteerde voedingsstoffen – die elkaar optimaal aanvullen – onderscheidt zich op een vernieuwende manier van andere supplementen op basis van collageen (zie figuur 1).

Figuur 1: de synergie van voedingsstoffen in Beauté® Collageen Complex.

Aging gracefully: omarm het ouder worden!

Het verouderingsproces is onvermijdelijk. Maar door een gezonde levensstijl te omarmen en je huid van binnenuit te ondersteunen kun je dit proces zoveel mogelijk in goede banen leiden. Daarnaast is ons Beauté® Collageen Complex dat welkome steuntje in de rug als het leven nét even te druk is om je wekelijks aan je anti-aging lifestyle te houden.

Advies nodig over collageen?
Onze productadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven gratis advies op maat.
Vraag gratis advies aan
Britt

Britt

Productadviseur