Vraag gratis advies aan
Doe de Vitaminetest

Gehydrolyseerd collageen: alles wat je moet weten

'Verzorging van binnenuit' is allang geen loze kreet meer. Natuurlijk speelt je eetpatroon een grote rol in het behoud van een gezonde huid, maar inmiddels hebben ook beautysupplementen bewezen dat ze een zichtbare bijdrage kunnen leveren aan een mooiere huid, voller haar en sterkere nagels.

Lees verder onder de afbeelding

Gehydrolyseerd collageen: alles wat je moet weten

Onderwerpen in dit artikel

  • Maar eerst: zo werkt een collageensupplement
  • Wat is gehydrolyseerd collageen?
  • Collageen compleet
  • Dit doet Beauté® Collageen Complex voor je huid

Collageen is populair en dan vooral als supplement, gebruikers zijn enthousiast over het effect op hun huid en vaak merken ze ook dat hun haar en nagels sterker worden. En dat is wat je graag wilt en ook verwacht als je het elke dag gebruikt. Maar weet je zeker dat je lichaam echt álles uit het supplement haalt? Zit er in wat je huid werkelijk nodig heeft? We introduceren daarom een nieuw beautyproduct: een innovatief collageensupplement aangevuld met drie unieke ingrediënten.

Maar eerst: zo werkt een collageensupplement

Je huid bestaat uit drie lagen, de epidermis (opperhuid), de dermis (lederhuid) en het onderhuidse weefsel (ook wel bindweefsellaag genoemd). Deze lagen hebben onder andere als functie dat de huid water kan vasthouden. De tweede laag, de lederhuid, is samengesteld uit bloedvaten, vet, zenuwen, elastine en collageenvezels. Deze vezels en de elastine zorgen ervoor dat de huid (en het haar) elastisch is en blijft. Helaas produceert de (leder)huid na je 25e levensjaar elk jaar 1% minder collageen.

Dit is het natuurlijke verouderingsproces dat ook bekend staat als intrinsieke veroudering. Vanaf je 40e is het collageen al aanzienlijk afgenomen, waardoor de vezels kunnen breken en daardoor hun elasticiteit verliezen. Door het dagelijks innemen van een collageeneiwit (zoals collageenpoeder) ondersteun je de lederhuid bij de aanmaak van nieuwe vezels. Met een fijn effect: de tekenen van huidveroudering – zoals lijntjes en rimpels – worden zichtbaar minder. Het zorgt voor een stralende, jongere huid en maakt deze zacht en soepel. Gelukkig zijn de meesten wel bekend met de zin van collageen binnen een anti-aging lifestyle.

Wat is gehydrolyseerd collageen?

Gehydrolyseerd collageen is collageen dat door hydrolyse in kleinere peptides is afgebroken, waardoor het gemakkelijker door het lichaam kan worden opgenomen. Deze peptides ondersteunen de productie van nieuw collageen, wat gunstig is voor huid waardoor het kan helpen bij het verbeteren van huidelasticiteit.1

Collageen compleet

Met Beauté® Collageen Complex voegen we een uniek collageensupplement aan onze range van beautyproducten toe. Zo doet het wat je verwacht van collageen maar door de bijzondere samenstelling werkt het nóg harder voor je huid. Het complex onderscheidt zich door de volledigheid aan voedingsstoffen die het collageen versterken in haar werking. Zo bevat het naast collageen ook Moldavische Drakenkop (DracoBelle®), Keratine (Cynatine® HNS) en Hyaluronzuur (HyaMax®).

Voordelen product
  • Voor een stralende jonge huid
  • Maakt de huid zacht & soepel
  • Met o.a. Keratine (Cynatine® HNS), Hyaluronzuur (HyaMax®) & Moldavische Drakenkop (DracoBelle® Nu)

Bovendien bevat het ondersteunende nutriënten zoals biotine, vitamine C, koper en zink. Biotine (vitamine B8) draagt bij aan de productie van keratine, helpt de huid gezond te houden en is goed voor het haar. Vitamine C is van belang voor de vorming van collageen. Het helpt daarnaast als antioxidant beschermen tegen de schadelijke invloed van uv-straling en (lucht)vervuiling. Koper op zijn beurt is nodig voor de vorming van gezond bindweefsel en draagt bij aan een normale pigmentatie huid en haar. Zink tenslotte is nodig voor de opbouw van eiwitten en heeft een gunstige invloed op huid, haar en nagels.

Met synergetische werking

De combinatie van Solugel® collageen met de drie gepatenteerde voedingsstoffen – die elkaar optimaal aanvullen – onderscheidt zich op een vernieuwende manier van andere supplementen op basis van collageen. De meeste producten op de markt bevatten alleen collageen met een paar ondersteunende werkstoffen zoals vitamine C. Bij Beauté® Collageen Complex draait het juist om de bijzondere synergie van voedingsstoffen die het hart van de formule vormt (zie figuur 1). We zijn dan ook de eerste in Nederland die Moldavische Drakenkop (DracoBelle®) extract toepast in een collageenproduct. Wat er zo bijzonder is aan dit plantaardige extract en de overige ingrediënten? We leggen het je graag uit.

Figuur 1: de synergie van voedingsstoffen die het hart vormen van Beauté® Collageen Complex.

Moldavische Drakenkop (DracoBelle®)

Moldavische Drakenkop is een specifiek beauty from within extract en zorgt voor een gehydrateerde, elastische en stevige huid. Het plantje dankt zijn naam aan de gelijkenissen die het vertoont met de kop van een draak. Dit vegan en halal geproduceerde ingrediënt van biologische bron is ook klinisch onderzocht.

In de studie werden parameters zoals huidvochtigheid, elasticiteit en dichtheid gemeten. Deze verbeterden aanzienlijk bij analyse na inname van DracoBelle® gedurende een periode van acht weken (zie figuur 2). Vrijwilligers in dit onderzoek merkten duidelijk een hoger hydratatieniveau van de huid op in vergelijking met de oorspronkelijke toestand. Bovendien liet DracoBelle® zien ook de genexpressie van collageen te stimuleren, wat resulteert in een significante toename van collageen in huidweefsels. Het resultaat? Niet alleen een verbeterde vochtbalans maar ook een stevigere huid.

Figuur 2: de synergie van voedingsstoffen die het hart vormen van Beauté® Collageen Complex.

Collageen (Solugel®)

Dit eiwit bestaat uit gehydrolyseerde collageenpeptiden voor de beste opname, afkomstig van grasgevoerde runderen uit Argentinië. De productie is duurzaam, van boerderijen met diervriendelijke protocollen, vrij van hormonen, antibiotica of anabole steroïden. De grondstoffen zijn volledig traceerbaar en hebben officiële oorsprongscertificaten. Solugel® heeft dan ook een zuivere vorm met maar liefst 99% puur collageen en is klinisch onderzocht. Het is speciaal geformuleerd om de huid stralend, jong, zacht en soepel te houden.

Keratine (Cynatine® HNS)

Keratine is een lichaamseigen eiwit dat voorkomt in onze huid, haar en nagels. Cynatine®, afkomstig uit schapenwol, is een biologisch beschikbare vorm van keratine en bovendien de best opneembare, wateroplosbare vorm.

Hyaluronzuur (HyaMax®)

Hyaluronzuur is de belangrijkste glycosaminoglycaan in onze huid. Glycoaminoglycanen (ook wel bekend als GAG's) vormen een onmisbaar bestanddeel van collageenrijke weefsels zoals onze huid en bindweefsel. HyaMax® wordt verkregen door middel van bacteriële fermentatie.

Dit doet Beauté® Collageen Complex voor je huid

De samenwerking van de vier genoemde beautynutriënten geeft dit collageensupplement net dat beetje extra dat je huid nodig heeft. Het zorgt niet alleen op een natuurlijke manier – zonder injectie of scalpel – voor een mooiere huid van binnenuit, het vermindert ook de zichtbare tekenen van het ouder worden. Dus bereid je voor op het behoud van de stevigheid van je huid, het verminderen van dofheid en weer tevoorschijn komen van een healthy glow, minder rimpels en lijntjes en een zachte, gladde en soepele huid. Dit gaat jouw nieuwe favoriet in je beautyroutine worden!

Advies nodig over collageen?
Onze productadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven gratis advies op maat.
Vraag gratis advies aan
Britt

Britt

Productadviseur

Referenties
  1. Liu, X., et al. (2019). Bioavailability and Bioactivity of Hydrolyzed Collagen Derived from Food Sources: A Review. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 67(33), 9241-9258.