Vraag gratis advies aan
Doe de Vitaminetest

Vitakruid B.V. overgenomen door Bob van Inge

Vitakruid

Vitakruid

Vitakruid 24 jun. 2015Bijgewerkt: 22 apr. 20222 min. leestijd

"Van kwastenhouder tot aandeelhouder" schreef Elly Korzelius afgelopen 23 juni 2015 op haar Facebook. Net daarvoor had zij 50% van de aandelen van Vitakruid verkocht aan haar zoon Bob van Inge.. Bob is als sinds het begin van Vitakruid nauw betrokken bij het bedrijf. Wat begon in 2000 bij het ontwerpen van visitekaartjes en administratieve taken, groeide uit naar het creëren van de strategie en de operationele leiding over het bedrijf. Sinds 2010 is Bob mede verantwoordelijk voor de strategie die mede heeft geleid tot een forse groei van Vitakruid.

Update 1-1-2018: Op 1 januari 2018 heeft Bob nog eens 45% van de aandelen Vitakruid BV gekocht, waardoor hij 95% aandeelhouder is.

Lees verder onder de afbeelding

Vitakruid B.V. overgenomen door Bob van Inge

Met Bob als nieuwe aandeelhouder is er een stevig fundament gelegd voor de toekomst van Vitakruid. Vitakruid BV blijft hiermee een onafhankelijk bedrijf, wat gezien kan worden als een positieve ontwikkeling tussen de bedrijven die in handen komen van multinationals of farmaceutische industrie. Bob van Inge: "Het is een grote stap om het bedrijf van mijn ouders voor de helft over te nemen. Voorlopig zullen ik en mijn ouders samen de leiding nemen over het bedrijf, met als uitzicht dat ik het uiteindelijk compleet ga overnemen. Het is een stap waar ik al lang naar toe leef en klaar voor ben, ook al is het een spannende stap om het ondernemerschap aan te gaan. De strategie blijft ongewijzigd, dus klanten, leveranciers en andere stakeholders zullen van de overdracht weinig merken. In de toekomst hebben wij als doel ons te blijven focussen op het ontwikkelen van hoogwaardige voedingssupplementen en kennis te delen met de professionele zorgverlener. Het is vooral van essentieel belang dat Vitakruid trouw blijft aan de professionals in de gezondheidszorg."

Elly en Bob Elly heeft het bedrijf samen met haar man vanaf de grond af aan met eigen spaargeld opgebouwd tot wat het nu is. Elly Korzelius "In Vitakruid blijft nog steeds een grote passie zitten. De afgelopen 15 jaar heb ik met veel passie en overgave samen met mijn man gewerkt tot wat het nu is geworden. Komende tijd willen wij dit samen met mijn zoon verder uitbouwen en ernaar toe werken dat hij het uiteindelijk helemaal gaat overnemen. Wij weten wat Vitakruid voor de klant betekent en waar wij met Vitakruid naar toe willen."

In 2013 behaalde Bob de titel Master of Science in Business Administration met een specialisatie in Strategie en Organisatie. Waarna hij full-time in het familiebedrijf ging werken.

 Tijdens zijn school en studie heeft hij altijd voor Vitakruid gewerkt en is het orthomoleculaire gedachtegoed hem met de paplepel ingegoten. Bob heeft sinds 2010 intensief samengewerkt met zijn ouders om Vitakruid verder te laten groeien. Binnen Vitakruid neemt Bob vooral de strategie, organisatie en marketing op zich.

Lees hier meer over de visie van Vitakruid.