Vraag gratis advies aan
Doe de Vitaminetest

Is magnesium nodig naast een multivitamine voor kinderen?

De juiste voedingsstoffen kunnen onze kinderen ondersteunen in groei en ontwikkeling.* Naast gevarieerde regenboogbordjes is een multivitamine een veelgekozen en veelal zinvolle aanvulling om het volledige pallet aan nutriënten binnen te krijgen. Maar een multi bevat toch een veelvoud aan vitaminen en mineralen? Is het noodzakelijk om daar nog een magnesium supplement naast te nemen? 

Lees verder onder de afbeelding

Is magnesium nodig naast een multivitamine voor kinderen?

Onderwerpen in dit artikel

 • Magnesium voor opgroeiende kinderen
 • Een multivitamine als gemakkelijke aanvulling
 • Een multivitamine voor kinderen
 • Waarom zit er geen magnesium in de multivitamine?
 • Magnesium voor kinderen
 • Tot slot

Magnesium voor opgroeiende kinderen

Magnesium is een belangrijk en veelzijdig mineraal in ons lichaam. Waar is magnesium zoal goed voor? Het mineraal is betrokken bij honderden aspecten van ons lichaam, zoals botten, spieren, energieniveau en geheugen.* 

Ook voor onze opgroeiende kinderen kan het mineraal dus van toegevoegde waarde zijn. Zo is magnesium betrokken bij de aanmaak van zowel cellen als weefsels en is het van belang voor de samenstelling van de botten en opbouw van sterke tanden.*

Magnesiumrijke (kinder)voeding

Er zijn verschillende voedingsmiddelen die van nature een goede bron van magnesium zijn en die aan het kritische smakenspectrum van onze kinderen kan voldoen. 

Hieronder geven we een aantal voorbeelden: 

 • Bananen
  Bananen zijn een goede bron van magnesium, zo bevat een gemiddelde banaan ongeveer 32 milligram magnesium. Ze maken een heerlijk tussendoortje of kunnen worden toegevoegd aan smoothies of ontbijtgranen.
 • Spinazie
  Deze groene bladgroente zit vol voedingsstoffen, waaronder magnesium. Zo bevat een kopje gekookte spinazie ongeveer 160 milligram magnesium. Deze bladgroente kan je verwerken in salades of gestoomd toevoegen aan pastagerechten. 
 • Amandelen
  Niet alleen lekker als tussendoortje of door de yoghurt, maar ook een goede magnesiumbron. Met een handje amandelen zit je al op 76 milligram.
 • Volkoren granen
  Voedingsmiddelen zoals volkoren brood, havermout en volkoren pasta bevatten vaak ook aanzienlijke hoeveelheden magnesium. Ze kunnen worden opgenomen in het ontbijt of de lunch van kinderen. De hoeveelheid magnesium in volkoren granen kan variëren, maar over het algemeen bevat een portie volkorenbrood of volkoren pasta ongeveer 20-50 milligram magnesium, afhankelijk van het merk en de grootte van de portie.
 • Yoghurt
  Naast het leveren van probiotica en calcium, kan yoghurt ook een bron van magnesium zijn. Het kan worden gegeten als tussendoortje of toegevoegd aan smoothies. Een kleine portie yoghurt (ongeveer 150 gram) bevat ongeveer 30-50 milligram magnesium, afhankelijk van het type yoghurt (gewoon, Grieks, gezoet, etc.).

Zijn een banaantje, handje amandelen als tussendoortje en een portie groene bladgroenten bij het avondeten onderdeel van je voedingspatroon en dat van je kinderen? Dan zit in je in principe dus goed wat betreft de dagelijkse magnesiuminname!

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat kinderen een gevarieerd en uitgebalanceerd dieet hebben  dat voldoende magnesium bevat, samen met andere belangrijke voedingsstoffen natuurlijk. Zoek je daarentegen ondersteuning voor de gezonde levensstijl van je kind? Dan adviseren we in eerste instantie een multivitamine met alle benodigde vitaminen, mineralen en omega’s. 
 

Een multivitamine als gemakkelijk aanvulling 

Een multivitamine is een combinatie van verschillende essentiële voedingsstoffen en is een van de meeste gebruikte supplementen. Een multi zet men vaak in om de volgende redenen:1

 • Gemakkelijke aanvulling: een multivitamine biedt een handige manier om alle noodzakelijke vitaminen en mineralen binnen te krijgen, zonder dat je verschillende supplementen apart hoeft in te nemen. Het is een eenvoudige toevoeging aan je dagelijkse voeding.
 • Algehele gezondheidssteun: multivitaminen zijn ontworpen om een breed scala aan voedingsstoffen te leveren die je lichaam nodig heeft. 

Een multivitamine voor kinderen 

De Multi Dag & Nacht Junior is speciaal ontworpen voor kinderen en bevat essentiële vitaminen, mineralen en omega’s die bijdragen aan hun groei en ontwikkeling.* Dit supplement is een toevoeging ter ondersteuning gedurende de dag voor voldoende energie om te leren en te spelen, zodat de kinders 's nachts kunnen rusten en herstellen.* 

Voordelen product
 • Unieke concept van een Multi en Omega in één!
 • Met enkel natuurlijke zoetstoffen
 • Twee flesjes voor optimaal dag- en nachtritme (bioritme)
Multi Dag & Nacht® Junior
Multi Dag & Nacht® Junior 300 ml & 60 ml  combipack

Tijdens de dag zijn daarom de B-vitaminen van belang, omdat ze de natuurlijke energie in het lichaam activeren.* Aan de andere kant zijn de vetoplosbare vitamines, zoals vitamine A voor het herstellend vermogen van de huid* en vitamine D voor de opbouw van sterke botten,* nuttig gedurende de nacht.

Daarnaast zijn onverzadigde, essentiële vetzuren – zoals omega 3 – waardevol voor de ontwikkeling van kinderen.* Het DHA (docosahexaeenzuur) in omega 3-vetzuren speelt namelijk een belangrijke rol als bouwsteen voor de hersenen.* Voor het gemak hebben we deze omega ook aan de Multi Junior toegevoegd. Zo hoef je niet nog een los omega 3 supplement voor je kroost aan te schaffen. 

 

Waarom zit er geen magnesium in de multivitamine? 

Nu horen we jullie denken: had hetzelfde dan ook met magnesium gedaan!? We begrijpen de verwarring, maar we leggen graag onze beweegredenen uit. 

Magnesium is een mineraal dat nogal veel ruimte in beslag neemt wanneer je het in een supplement verwerkt. Onze Multi Junior is een vloeibaar supplement mét omega 3. Dus we moeten rekening houden met de grootte van elk ingrediënt. 

Magnesium voor kinderen

Klimmen op het klimrek of rennen op de sportvelden is waar kinderen groots plezier uit halen. Magnesium is een nuttig mineraal voor kinderen met een actieve leefstijl. Zo draagt magnesium bij aan fitheid en een normale spierwerking.* 
 

 

Maar ook op school kan magnesium ondersteuning bieden. Het mineraal is namelijk goed voor de leerprestatie, het concentratievermogen en het geheugen.* Daarnaast ondersteunt deze gezondheidsvirtuoos de gemoedstoestand en een goede geestelijke balans.*

Voordelen product
 • Magnesium is goed voor de spierfunctie en leerprestatie
 • Lekkere smaak door natuurlijk frambozenaroma
 • Speciaal samengesteld voor de 1 tot 12 jarige
Magnesium Junior
Magnesium Junior 90  kauwtabletten

We kiezen bij Magnesium Junior voor de vorm malaat, een combinatie van magnesium en appelzuur. Appelzuur speelt een belangrijke rol in de citroenzuurcyclus, wat mede zorgt voor het behoud van een normaal energiemetabolisme.* Dankzij de binding aan appelzuur heeft deze vorm van magnesium bovendien van nature een aangename smaak. Daarom is magnesiummalaat de perfecte keuze voor kinderen.

Aangename vorm en smaak

Magnesium Junior is verkrijgbaar in een vrolijke beervorm en is gezoet met natuurlijke zoetstoffen waardoor het een aangename frambozensmaak heeft. Een smaak die overigens is goedgekeurd door ons kritische testpanel van 4 tot 12 jarigen.  

De kauwtabletten bevatten geen onnodige toevoegingen zoals kleur-, geur- en smaakstoffen of conserveringsmiddelen. Hierdoor zijn niet alleen de kinderen enthousiast over Magnesium Junior, maar ook de ouders!

Makkelijk te doseren

Zijn magnesiumrijke voedingsmiddelen geen onderdeel van het voedingspatroon van jouw kind en/of is het advies vanuit een zorgprofessional om magnesium te suppleren? 

In dit geval is het advies 1 tablet per dag voor kinderen tussen de 1 en 6 jaar, 2 tabletten voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar, en 3 tabletten voor kinderen vanaf 12 jaar. Is je kind te jong voor een kauwtablet? Je kan het tablet fijnstampen en mengen met het favoriete drankje van je kind.

Tot slot

Tijdens de groei is het van essentieel belang dat kinderen de juiste vitamines, mineralen en omega’s  binnenkrijgen. Een belangrijke stap om een gezonde levensstijl te ondersteunen, is het gebruik van de Multi Dag & Nacht Junior®. Als aanvulling hierop kun je magnesium overwegen. De stof heeft immers voordelen voor de schoolprestaties, met name voor de concentratie en het geheugen.* Met aangename frambozensmaak is dit hét mineraal voor onze kleine superhelden in de dop!

Advies nodig over magnesium voor kinderen?
Onze productadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven gratis advies op maat.
Vraag gratis advies aan
Britt

Britt

Productadviseur

Referenties
 1. Huang HY, Caballero B, Chang S, Alberg A, Semba R, Schneyer C, Wilson RF, Cheng TY, Prokopowicz G, Barnes GJ 2nd, Vassy J, Bass EB. (2006). Multivitamin/mineral supplements [...]. Evidence Report Technology Assessment (Full Rep), (139), 1-117.