Vraag gratis advies aan
Doe de Vitaminetest

Zwarte bes extract, het paradepaardje onder de bessen

Janneke Lindhout

Janneke

Research & Development 12 dec. 2019Bijgewerkt: 20 feb. 20244 min. leestijd

Een diepblauwe tot paarszwarte kleur, semi-transparant vruchtvlees en een sappige, zoete smaak. We kennen allemaal de blauwe bes uit de supermarkt wel. Een bes die we minder vaak tegenkomen, maar die wel degelijk familie is van de supermarktschap vullende blauwe bes, is de zwarte (aal)bes. Diverse studies tonen aan dat het paarse balletje, ook bekend als de cassisbes, op nummer één staat als het gaat om antioxidatieve eigenschappen**. Een buitengewone krachtpatser, die zich leent voor diverse toepassingen. We vertellen je graag meer over de voordelen van dit kleine wonderbesje!

Lees verder onder de afbeelding

Zwarte bes extract, het paradepaardje onder de bessen

Onderwerpen in dit artikel

 • Bron van antioxidanten voor soepele spieren en gewrichten
 • Gezondheidsbevorderende activiteiten
 • Uitsluitend gebruik van zwarte bes extract
 • Tinctuurvorm efficiënter dan tabletten of capsules

De Ribes Nigrum, zoals de Latijnse naam luidt, vertaalt zich letterlijk naar zwarte bes. Sinds jaar en dag zetten we de fruitsoort in voor de behandeling van verschillende ongemakken. Het besje bevat namelijk een hoog gehalte aan gezondheidsbevorderende bestanddelen, waaronder vitaminen, mineralen, sporenelementen en de meervoudig onverzadigde vetzuren gamma-linoleenzuur (GLA) en alfa-linoleenzuur (ALA). Daarnaast beschikt de Ribes Nigrum over buitengewoon veel anthocyanidinen (ANC) en proanthocyanidinen (PAC), die fungeren als antioxidant in het lichaam*. De zwarte bes levert, in vergelijking tot blauwe bessen en bramen veel hogere hoeveelheden van deze stoffen. Dit maakt het paradepaardje onder de bessen tot een buitengewoon waardevolle aanvulling voor zowel de algemene, als specifieke toepassing!

De voordelen van het Ribes Nigrum Tinctuur voor je op een rijtje:

 • Ribes Nigrum draagt bij tot de normale werking van spieren en helpt gewrichten soepel te houden**
 • Ribes Nigrum helpt bij een goede vochthuishouding en is goed voor de functie van nieren en urinewegen**
 • Ribes Nigrum draagt bij aan de normale weerstand tegen stress en ondersteunt het immuunsysteem**
 • Ribes Nigrum is goed voor de bloedcirculatie en bij zware en vermoeide benen**

Bron van antioxidanten voor soepele spieren en gewrichten

De zwarte bes is een rijke bron van antioxidanten, sporenelementen, vetzuren en fytonutriënten. We kunnen de samenstelling van de paarse lekkernij ronduit uniek noemen. Omdat de Ribes Nigrum zo’n rijke bron van voedingsstoffen is, heeft ze ook een extensief toepassingsgebied. Zo draagt het bij tot de normale werking van spieren en helpt het gewrichten soepel te houden**. We gebruiken ons lichaam de hele dag en het is daarom van fundamenteel belang om ons bewegingsapparaat optimaal te ondersteunen.

Meer weten? Bekijk dan ook ons gezondsheiddoel over spieren.

Welk supplement is geschikt voor mij?

Check het via onze vitaminetest en kijk welke vitaminen en mineralen relevant zijn.

Doe de Vitaminetest
 

Gezondheidsbevorderende activiteiten

Op zich zijn dit al prachtige eigenschappen, maar de zwarte bes beschikt nog over tal van andere gezondheidsbevorderende kwaliteiten! Van nature bevat ze namelijk een breed spectrum aan fytonutriënten, sporenelementen en meervoudig onverzadigde vetzuren. Hierdoor is Ribes Nigrum goed voor de nierfunctie, wat onder andere zorgt voor het behoudt van een goede vochthuishouding**. Daarnaast ondersteunt de bes ons immuunsysteem**.

[vitamine_test type=c full]

Uitsluitend gebruik van zwarte bes extract

Een groot deel van de verkrijgbare Ribes Nigrum supplementen bevat alleen zwarte bes blad extract. Het gebruik van extract uit de vrucht van de zwarte bessenstruik bereikt echter een significant groter effect dan extract uit de bladeren, omdat zich hier het hoogste gehalte aan actieve bestanddelen bevindt. Onze Ribes Nigrum Tinctuur bezit daarom uitsluitend natuurzuiver extract uit de vrucht van de zwarte bessenstruik. Zo kunnen we een geconcentreerde combinatie van het complete gamma aan actieve bestanddelen uit de zwarte bes in één handzaam flesje keer op keer garanderen. Bovendien garandeert de koude persing in dit extractieproces een optimaal behoudt van actieve bestanddelen.

Tinctuurvorm efficiënter dan tabletten of capsules

Om het plaatje compleet te maken leveren we de Ribes Nigrum in tinctuurvorm. Dit heeft een aantal voordelen ten opzichte van suppletie in capsule- of tabletvorm. Opname in tinctuurvorm zorgt allereerst voor een snelle en verbeterde absorptie van de werkzame stoffen via het mondslijmvlies. Ons systeem kan sommige plantensoorten daarnaast lastig verteren, maar door de bestanddelen in alcohol te weken maken we de algehele formule beter beschikbaar voor ons lichaam. Tijdens dit proces ontstaan er kleine deeltjes die uitermate snel in de bloedbaan worden opgenomen. Dit resulteert in een razendsnelle en uiterst effectieve opname!

Kortom, een universeel nutriënt met een veelomvattend gebruik. Dus of je nu op zoek bent naar verlichting bij griep of verkoudheid óf je bewegingsapparaat extra wil ondersteunen, Ribes Nigrum Tinctuur levert de gewenste verlichting waar nodig.

**Gezondheidsclaims in afwachting van Europese toelating:

 • Ribes Nigrum draagt bij tot de normale werking van spieren en helpt gewrichten soepel te houden
 • Ribes Nigrum helpt bij een goede vochthuishouding en is goed voor de functie van nieren en urinewegen
 • Ribes Nigrum draagt bij aan de normale weerstand tegen stress en ondersteunt het immuunsysteem
 • Ribes Nigrum is goed voor de bloedcirculatie en bij zware en vermoeide benen

Voordelen product
 • Zwarte bes antioxidant **
 • Ribes Nigrum ondersteunt het immuunsysteem**
 • Efficiënte opname door tinctuurvorm
Ribes Nigrum tinctuur
Ribes Nigrum tinctuur 50  milliliter
Kom je er niet uit?
Vraag ’t Vitakruid!
Onze productadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven gratis advies op maat.
Vraag gratis advies aan
Britt

Britt

Productadviseur