Vitakruid
Vitakruid
Vraag gratis advies aan!
Doe de vitaminetest

Zwarte bes extract, het paradepaardje onder de bessen

Zwarte bes extract, het paradepaardje onder de bessen

Een diepblauwe tot paarszwarte kleur, semi-transparant vruchtvlees en een sappige, zoete smaak. We kennen allemaal de blauwe bes uit de supermarkt wel. Een bes die we minder vaak tegenkomen, maar die wel degelijk familie is van de supermarktschap vullende blauwe bes, is de zwarte (aal)bes. Diverse studies tonen aan dat het paarse balletje, ook bekend als de cassisbes, op nummer één staat als het gaat om antioxidatieve eigenschappen*. Een buitengewone krachtpatser, die zich leent voor diverse toepassingen. We vertellen je graag meer over de voordelen van dit kleine wonderbesje!

Inhoudsopgave

 • Bron van antioxidanten voor soepele spieren en gewrichten
 • Gezondheidsbevorderende activiteiten
 • Uitsluitend gebruik van zwarte bes extract
 • Tinctuurvorm efficiënter dan tabletten of capsules

De Ribes Nigrum, zoals de Latijnse naam luidt, vertaalt zich letterlijk naar zwarte bes. Sinds jaar en dag zetten we de fruitsoort in voor de behandeling van verschillende ongemakken. Het besje bevat namelijk een hoog gehalte aan gezondheidsbevorderende bestanddelen, waaronder vitaminen, mineralen, sporenelementen en de meervoudig onverzadigde vetzuren gamma-linoleenzuur (GLA) en alfa-linoleenzuur (ALA). Daarnaast beschikt de Ribes Nigrum over buitengewoon veel anthocyanidinen (ANC) en proanthocyanidinen (PAC), die fungeren als antioxidant in het lichaam*. De zwarte bes levert, in vergelijking tot blauwe bessen en bramen veel hogere hoeveelheden van deze stoffen. Dit maakt het paradepaardje onder de bessen tot een buitengewoon waardevolle aanvulling voor zowel de algemene, als specifieke toepassing!

De voordelen van het Ribes Nigrum Tinctuur voor je op een rijtje:

 • Krachtige antioxidant door het brede spectrum aan biochemische bestanddelen
 • Ondersteunt een gezond bewegingsapparaat
 • Fungeert als veelzijdig nutriënt in het lichaam
 • Superieur plantaardig extract van de zwarte bes vrucht
 • Tinctuurvorm zorgt voor een efficiënte opname

Bron van antioxidanten voor soepele spieren en gewrichten

De zwarte bes is een rijke bron van antioxidanten, sporenelementen, vetzuren en fytonutriënten. We kunnen de samenstelling van de paarse lekkernij ronduit uniek noemen. Omdat de Ribes Nigrum zo’n rijke bron van voedingsstoffen is, heeft ze ook een extensief toepassingsgebied. Zo blijkt de bes onder andere effectief voor het behoud van soepele spieren en gewrichten*. De bes bewijst hierin vooral haar waarde bij zware sportbeoefening en ouderdom. We gebruiken ons lichaam de hele dag en het is daarom van fundamenteel belang om ons bewegingsapparaat optimaal te ondersteunen.

 
Zoek een therapeut bij jou in de buurt.
Pos

Gezondheidsbevorderende activiteiten

Op zich zijn dit al prachtige eigenschappen, maar de zwarte bes beschikt nog over tal van andere gezondheidsbevorderende kwaliteiten! Van nature bevat ze namelijk een breed spectrum aan fytonutriënten, sporenelementen en meervoudig onverzadigde vetzuren. Hierdoor draagt de Ribes Nigrum bij aan een goede nierfunctie, wat onder andere zorgt voor het behoudt van een goede vochthuishouding*. Daarnaast stimuleert de bes ons immuunsysteem en werkt ze eveneens verzachtend voor de keel en luchtwegen*. De actieve bestanddelen stimuleren namelijk de hormonen die het immuunsysteem activeren. Daarnaast dragen zwarte bessen bij aan de kwaliteit van ons geheugen, doordat ze de doorbloeding verbeteren. Als bes op de taart brengt ze bovendien evenwicht in stresssituaties*!

Denk je dat jij gezond genoeg eet en leeft?

Check het via onze vitaminetest en kijk of jij extra vitaminen of mineralen moet nemen.

Doe de vitaminetest
Vitaminetest

Uitsluitend gebruik van zwarte bes extract

Een groot deel van de verkrijgbare Ribes Nigrum supplementen bevat alleen zwarte bes blad extract. Het gebruik van extract uit de vrucht van de zwarte bessenstruik bereikt echter een significant groter effect dan extract uit de bladeren, omdat zich hier het hoogste gehalte aan actieve bestanddelen bevindt. Onze Ribes Nigrum Tinctuur bezit daarom uitsluitend natuurzuiver extract uit de vrucht van de zwarte bessenstruik. Zo kunnen we een geconcentreerde combinatie van het complete gamma aan actieve bestanddelen uit de zwarte bes in één handzaam flesje keer op keer garanderen. Bovendien garandeert de koude persing in dit extractieproces een optimaal behoudt van actieve bestanddelen.

Tinctuurvorm efficiënter dan tabletten of capsules

Om het plaatje compleet te maken leveren we de Ribes Nigrum in tinctuurvorm. Dit heeft een aantal voordelen ten opzichte van suppletie in capsule- of tabletvorm. Opname in tinctuurvorm zorgt allereerst voor een snelle en verbeterde absorptie van de werkzame stoffen via het mondslijmvlies. Ons systeem kan sommige plantensoorten daarnaast lastig verteren, maar door de bestanddelen in alcohol te weken maken we de algehele formule beter beschikbaar voor ons lichaam. Tijdens dit proces ontstaan er kleine deeltjes die uitermate snel in de bloedbaan worden opgenomen. Dit resulteert in een razendsnelle en uiterst effectieve opname!

Kortom, een universeel nutriënt met een veelomvattend gebruik. Dus of je nu op zoek bent naar verlichting bij griep of verkoudheid óf je bewegingsapparaat extra wil ondersteunen, Ribes Nigrum Tinctuur levert de gewenste verlichting waar nodig.

* Voorlopig toegestane gezondheidsclaims Ribes Nigrum (on hold):

 • Voor het behoud van soepele spieren en gewrichten
 • Krachtige antioxidant
 • goed voor de nierfunctie, urinewegen en voor een goede vochthuishouding
 • Ondersteunt gewichtsbeheersing, stimuleert een normale (gezonde) eetlust en behoudt een verantwoord cholesterolgehalte
 • Ondersteunt het immuunsysteem en heeft een verzachtende invloed op de keel en luchtwegen
 • Zorgt voor evenwicht in stress situaties
 • Goed voor de doorbloeding en het geheugen
De voordelen van Ribes Nigrum tinctuur
 • Krachtige antioxidant door de vele hoogwaardige nutriënten**
 • Stimuleert ons immuunsysteem**
 • Werkt verzachtend voor de keel en luchtwegen**
 • Superieur plantaardig extract van de zwarte bes vrucht
 • Tinctuurvorm zorgt voor een efficiënte opname
Ribes Nigrum tinctuur
50 milliliter
Vanaf
€ 7,90
Bekijk product


Gratis advies op maat

Ben je niet helemaal zeker of je dit product wel of niet nodig hebt? Schroom niet om ons te bellen op +31 252 534 883 of stuur een mail door op de onderstaande button te klikken.


Menu
Sluiten
Avatar
Kom je er niet uit?

Vraag gratis advies op maat aan van onze orthomoleculair therapeuten of doe de vitaminetest!

Vraag gratis advies aan!
Doe de vitaminetest