Vitakruid
Vitakruid
Vraag gratis advies aan!
Doe de vitaminetest

Wat is de best opneembare vorm van ijzer?

Wat is de best opneembare vorm van ijzer?

Een vol bord spinazie, getopt met een handje noten en als finishing touch een heerlijk gebraden kippetje. Een ware traktatie met daarnaast nog één groot pluspunt: ijzer. En dat klinkt voor menig mens als muziek in de oren. Iedereen wil toch net zo sterk worden als de bekende sailor man Popeye

Maar word je nu écht ijzersterk door je vol te stoppen met ijzerrijke voeding? Of heeft het mineraal andere gezondheidsvoordelen?

We zochten voor je uit wat ijzer is, waar het nutriënt inzit en wat we als beste opneembare vorm mogen bestempelen. Misschien is het toch niet nodig om elke dag een blik spinazie te verorberen, mocht je een weekje missen in de sportschool.

Inhoudsopgave

  • Wat is ijzer?
  • Welke voeding bevat ijzer?
  • IJzer Bisglycinaat Complex: de beste opneembare vorm
  • Onderbouwende cofactoren
  • IJzer Bisglycinaat Complex om de dag innemen


Wat is ijzer?

IJzer is een mineraal en onmisbaar bij de vorming van hemoglobine; een eiwit in de rode bloedcellen. Het nutriënt zorgt ervoor dat zuurstof en koolstofdioxide met elkaar binden. Rode bloedcellen zijn dus verantwoordelijk voor het vervoeren van zuurstof door ons lichaam. 

Daarnaast is ijzer nodig om in onze cellen energie te produceren. Je wordt anders snel moe, je krijgt een bleke huid, je bent snel buiten adem en je ervaart rusteloze benen.

Meer lezen


Menu
Sluiten
Avatar
Kom je er niet uit?

Vraag gratis advies op maat aan van onze orthomoleculair therapeuten of doe de vitaminetest!

Vraag gratis advies aan!
Doe de vitaminetest