Vraag gratis advies aan
Doe de Vitaminetest

Botten en spieren ondersteunen? Alles over je gewrichten

Een rondje fietsen, de trap op en af of gewoonweg uit bed. Voelt dit aan als een halve dagtaak? Stuk voor stuk uitingen van het natuurlijk verouderende bewegingsapparaat. We vertellen alles over de beste ondersteuning voor je botten, spieren en gewrichten.

Lees verder onder de afbeelding

Botten en spieren ondersteunen? Alles over je gewrichten

Onderwerpen in dit artikel

  • Mangaan & vitamine C
  • Magnesium &vitamine B6
  • Calcium & vitamine D

Zorgen voor je botten en gewrichten is belangrijk om lekker te kunnen bewegen. In de eerste plaats is gevarieerde voeding met complete eiwitten, gezonde vetten en volwaardige koolhydraten een belangrijke stap in de zorg voor de botten en spieren. Naast bewuste voedingskeuzes kan een speciaal samengestelde formule de botten, spieren en gewrichten ondersteunen.* Dit bieden we aan in verschillende toedieningsvormen, namelijk als Atrimove® Glucosamine complex poeder en als gebruiksvriendelijke Atrimove® Glucosamine complex tabletten.

Lees meer over wat goed is voor het kraakbeen in de gewrichten in ons eerder geschreven blog.

Voordelen product
  • Vitamine C voor het behoud van gezond kraakbeen
  • Vitamine D, calcium en magnesium zijn goed voor botten en spieren
  • Riante doseringen Glucosamine (1750 mg), Chondroïtine (1500 mg) en MSM (3000 mg)

Het trio glucosamine, chondroïtine & MSM

De voedingsstoffen glucosamine, chondroïtine en MSM treffen we aan in de schalen van zeedieren. De samenwerking van dit trio is in meerdere onderzoeken aangetoond. MSM (methylsulfonylmethaan) is een zwavel die in iedere lichaamscel vertegenwoordigd is. De zwavelsoort wordt in supplementen vaak gecombineerd met glucosamine, chondroïtine en in uitzonderlijke gevallen met vitamine C.

Mangaan & vitamine C

Mangaan zorgt voor de bescherming van het lichaam tegen oxidatieve schade.* Een eigenschap die we ook aan vitamine C toeschrijven.* Bovendien bevat Atrimove® vitamine C in de vorm calcium/magnesium ascorbaat. Een goed opneembare vorm die voor een synergetische werking zorgt met calcium en magnesium. Twee nutriënten die een waardevolle aanvulling voor de Atrimove® formule vormen!

Infographic Mangaan Vitamine C


Magnesium & vitamine B6

Het mineraal magnesium is binnen Atrimove® vooral aanwezig voor de botten en spieren.* Magnesium wordt bijgestaan door vitamine B6 in de veilige vorm pyridoxaal-5-fosfaat, wat de kans op stapelingen in het lichaam minimaliseert. B6 is een veelzijdige vitamine, die er mede voor zorgt dat je lichaam magnesium beter opneemt.

Lees hier alles over de veiligheid van vitamine B6.

Infographic Magnesium B6


Calcium & vitamine D

Calcium is een fundamenteel mineraal dat voornamelijk te vinden is in de botten. Het vervult daar een rol in botaanmaak.* Daarnaast is het veelzijdige mineraal goed voor de spieren en het skelet.* Door de combinatie met de vitamine D neemt je lichaam deze beter op. Twee verwanten voor de gezondheid van je bewegingsapparaat!

Infographic Calcium D3
 

Poeder- of tabletvorm

Atrimove® Glucosamine complex is een supplement in poeder- en tabletvorm. Het grote voordeel van poeder ten opzichte van tabletten is dat je slechts éénmaal per dag één maatschep hoeft in te nemen. Deze ene maatschep staat gelijk aan 5 tabletten. Aan de andere kant is het voordeel van de tabletten dat smaak geen issue is.

Voordelen product
  • Goed voor botten en spieren*
  • Voor het behoud van gezond kraakbeen*
  • Hoge dagdoseringen: Glucosamine (1750 mg), Chondroïtine (1500 mg) en MSM (3000 mg)

Tot slot

Zorg ervoor dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt die gunstig zijn voor de productie van kraakbeen, zoals vitamine C en mangaan.* Voldoende lichaamsbeweging is gunstig om je gewrichten te ondersteunen en stabiel te houden, terwijl het handhaven van een gezond gewicht de druk op je gewrichten vermindert. Atrimove® Glucosamine complex kan een ondersteunende rol spelen bij deze aspecten van gewrichtsgezondheid.*

 

*Goedgekeurde gezondheidsclaims van Atrimove Granulaat

Advies nodig over Atrimove?
Onze productadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven gratis advies op maat.
Vraag gratis advies aan
Britt

Britt

Productadviseur