Vraag gratis advies aan
Doe de Vitaminetest

Grijp je mis bij het vitamine C schap? Dit zijn je alternatieven!

Tijdens de herst- en wintermaanden zien we geregeld een run op weerstandsvitamine nummer 1: vitamine C. Toch zijn er genoeg alternatieven om je immuniteit te ondersteunen. In dit artikel lees je welke. 

Kijk voor meer informatie op onze categoriepagina antioxidanten.

Lees verder onder de afbeelding

Grijp je mis bij het vitamine C schap? Dit zijn je alternatieven!

Onderwerpen in dit artikel

 • Zwarte bes extract (Ribes Nigrum)
 • Zink-Methionine & Koper
 • S-Acetyl-l-Glutathion
 • + Multi Dag & Nacht (Vrouw, Mama, Man, Junior)

Gebufferde Vitamine C lijkt het meest gewild. Onze klassieke immuniteitsformule is dan ook de vanzelfsprekende optie voor het ondersteunen van de weerstand. Graag verbreden we je horizon, want immuniteit is veel meer dan alleen vitamine C! Daarom geven we je graag een viertal verrassende opties plus een stabiele fundering:

Ribes Nigrum tinctuur
Ribes Nigrum tinctuur
50  milliliter Vanaf€ 8,91
Bekijk product
Zink-Methionine & Koper
Zink-Methionine & Koper
90  vegan capsules € 16,90
Bekijk product
S-Acetyl-L-Glutathion
S-Acetyl-L-Glutathion
30  vegan capsules Vanaf€ 27,90
Bekijk product
Multi Dag & Nacht®
Multi Dag & Nacht®
2 x 30  tabletten Vanaf€ 28,90
Bekijk product

Zwarte bes extract (Ribes Nigrum)

Hoe één klein flesje, een groot wapen kan zijn

De zwarte bes, in de volksmond ook bekend als cassisbes of zwarte aalbes, is de nummer één fruitsoort wat betreft antioxidatieve eigenschappen.** De bes bevat een hoog gehalte aan vitaminen, mineralen, sporenelementen en de meervoudig onverzadigde vetzuren gamma-linoleenzuur (GLA) en alfa-linoleenzuur (ALA).

Daarnaast staat de bes bol van de anthocyanidinen (ANC) en proanthocyanidinen (PAC). Kortom, de overvloed aan gezondheidsbevorderende bestanddelen in dit supplement zijn als een warm bad voor je lichaam!

Fungeert als veelzijdig nutriënt in het lichaam**

Waarom we je attenderen op de heilzame werking van dit bruine flesje heeft te maken met een aantal zeer relevante onderzoeksresultaten. Zo bestaat er algemene consensus in de literatuur dat dit besje bijdraagt aan de normale weerstand tegen stress en het immuunsysteem ondersteunt.** 

Welk supplement is geschikt voor mij?

Check het via onze vitaminetest en kijk welke vitaminen en mineralen relevant zijn.

Doe de Vitaminetest

Tinctuurvorm

Bovendien bieden we je Ribes Nigrum aan in tinctuurvorm. Dit heeft een aantal voordelen ten opzichte van suppletie in capsule- of tabletvorm. Opname in tinctuurvorm zorgt allereerst voor een snelle en verbeterde absorptie van de werkzame stoffen via het mondslijmvlies.

Daarnaast zijn sommige plantensoorten lastig te verteren. Door de werkzame nutriënten uit de bessen te extraheren rekenen we af met dit probleem. Tijdens dit proces veranderen de heilzame bestandsdelen namelijk in kleine deeltjes. Vervolgens is het na inname voor ons bloed makkelijk deze minuscule moleculen snel en efficiënt op te nemen. Hierdoor garanderen we werkzaamheid al bij suppletie met enkele druppels!

**Gezondheidsclaims in afwachting van Europese toelating:

 • Ribes Nigrum draagt bij tot de normale werking van spieren en helpt gewrichten soepel te houden
 • Ribes Nigrum helpt bij een goede vochthuishouding en is goed voor de functie van nieren en urinewegen
 • Ribes Nigrum draagt bij aan de normale weerstand tegen stress en ondersteunt het immuunsysteem
 • Ribes Nigrum is goed voor de bloedcirculatie en bij zware en vermoeide benen

Voordelen product
 • Zwarte bes is een antioxidant**
 • Ribes Nigrum ondersteunt het immuunsysteem**
 • Efficiënte opname door tinctuurvorm
Ribes Nigrum tinctuur
Ribes Nigrum tinctuur 50  milliliter

Zink-Methionine & Koper 

Zink en koper noemen we immuniteitsmineralen!*

Misschien is zink wel het belangrijkste sporenelement voor het menselijk lichaam. Het mineraal speelt een rol in talloze biochemische processen, waaronder de eiwitsynthese, het immuunsysteem, het celdelingsproces en het gezichtsvermogen.*

Een ijzersterk team

Zo weten we vanuit de wetenschap dat zink een positieve invloed heeft op ons immuunsysteem, net als het mineraal koper in deze formule overigens.*

Koper zorgt naast directe weerstandsondersteuning ook voor een beter ijzertransport, wat indirect weer een positieve weerslag heeft op de immuniteit.* We noemen zink en koper dan ook wel een ijzersterk team!

Hoge behoefte

Bovendien hebben we van nature een verhoogde zinkbehoefte. Het menselijk lichaam bevat immers ongeveer twee tot drie gram zink, waarvan het merendeel te vinden is in de grote spieren. Hier wordt het essentiële sporenelement snel opgebruikt, waardoor we de voorraden ook adequaat moeten aanvullen.

Dagelijks zinkrijke voeding consumeren is dus het credo. Dit ogenschijnlijk makkelijke advies slaan we massaal in de wind. Niet moedwillig, de landbouwontwikkeling van de laatste decennia heeft er simpelweg toe geleid dat onze groenten en fruit maar liefst 60 procent minder vitaminen en mineralen bevat dan 20 jaar geleden.  

Vegetariërs en veganisten

Vegetariërs en veganisten vormen een risicogroep voor het ontwikkelen van een ontoereikend zinkniveau. Plantaardig zink wordt immers slecht opgenomen door het lichaam in verhouding tot zinkbronnen op dierlijke basis. Zink suppletie is dus voor een grotere groep aan te raden dan je bij voorbaat zou aannemen.

De positieve invloed op het immuunsysteem en de natuurlijk verhoogde behoefte maken dit mineralen duo tot belangrijke bron voor suppletie. In tijd van wereldwijde veldslag, promoveren wij Zink-Methionine & Koper zelfs tot waardevol strijdcompagnon!

*Goedgekeurde gezondheidsclaims

 • Zink is goed voor het skelet, celdelingsproces, gezichtsvermogen, de concentratie, haren, nagels en de vruchtbaarheid van de man
 • Zink draagt bij tot een normale DNA-synthese en een normaal testosterongehalte in het bloed
 • Zink helpt bij het opbouwen van lichaamseiwit
 • Zink voedt de huid
 • Zink draagt bij tot een normaal metabolisme van de macronutriënten en een normaal zuur-basemetabolisme
 • Zink en koper hebben een positieve invloed op het immuunsysteem
 • Zink en koper zijn antioxidanten
 • Koper is goed voor het bindweefsel in de huid en het zenuwstelsel
 • Koper bevordert de energiestofwisseling en de normale pigmentatie van de huid
 • Koper ondersteunt het ijzertransport in het lichaam

Voordelen product
 • Zink en koper in de best opneembare vormen
 • Met koper om verlaagde koperstatus te voorkomen
 • Zink heeft een positieve invloed op de weerstand & voedt de huid
Zink-Methionine & Koper
Zink-Methionine & Koper 90  vegan capsules

S-Acetyl-l-Glutathion 

De hospik van onze strijdkrachten

Radicalenvangers zijn enorm van belang voor ons lichaam. Voorbeelden hiervan zijn de vitaminen C, E en A. Deze strijdkrachten raken bij hun strijd tegen de schadelijke radicalen gewond, ofwel geoxideerd.

Nu weten we van glutathion dat het nutriënt een regenererend vermogen heeft voor zichzelf, maar zeker ook voor de waardevolle strijdkrachten om zich heen. Hierdoor krijgen onze innerlijke soldaten een tweede kans de strijd aan te binden met de immuniteitsbeschadigende radicalen.

De enige vorm die het lichaam opneemt

Uit onderzoek blijkt echter dat het lichaam regulier glutathion niet, of nauwelijks opneemt. Het maagdarmkanaal vernietigt het nutriënt gewoonweg. Zelfs doseringen van drie gram hebben geen verhoging van glutathionniveaus in het lichaam tot gevolg (zie grafiek hieronder). In tegenstelling tot s-acetyl-l-glutathion, dat het lichaam volledig absorbeert en in zijn geheel opneemt in de cellen.

Elke strijdmacht heeft een hospik nodig. Daarom is ons advies het supplement S-Acetyl-L-Glutathion aan uw suppletieleger toe te voegen!

Voordelen product
 • S-Acetyl-L-Glutathion; de enige vorm die het lichaam opneemt
 • Regulier L-Glutathion neemt het lichaam niet op
 • Stabiel in maagdarmkanaal door maagzuurresistente capsule
S-Acetyl-L-Glutathion
S-Acetyl-L-Glutathion 30  vegan capsules

+ Multi Dag & Nacht (Vrouw, Mama, Man, Junior)

Een goede fundering vormt de basis

Een goede multivitamine is de basis ter ondersteuning van onze gezondheid. Gezien dit fundament misschien nog niet bij iedereen bekend is geven we je een kleine opfrisser.

Cofactoren

Een multivitamine bevat zogenoemde cofactoren. Dit zijn basis nutriënten, zoals vitaminen en mineralen, die ondersteuning bieden bij elk biochemisch proces in ons lichaam. Voor een goede werking van het immuunsysteem is dit beroemde supplement dan ook essentieel. 

Dag & Nacht varianten

Overdag hebben we hele andere nutriënten nodig dan ’s nachts. Bij het opkomen van de zon willen we scherp, energiek en geconcentreerd kunnen zijn. ‘s Nachts willen we vooral ondersteund worden in ons herstel. Suppletie met de juiste voedingsstoffen op de juiste momenten is uitermate belangrijk voor deze behoeften. Daarom bieden we als enige aanbieder je dit innovatieve concept van één dag- en nachttablet!

Voordelen product
 • Twee tabletten voor optimaal dag- en nachtritme (bioritme)
 • Meer dan 30 vitamines, mineralen, aminozuren en kruiden
 • Met passiebloemextract om rust en slaap op te wekken**
Multi Dag & Nacht®
Multi Dag & Nacht® 2 x 30  tabletten
Multi Dag & Nacht® Mama
Multi Dag & Nacht® Mama
2 x 30  tabletten Vanaf€ 29,90
Bekijk product
Multi Dag & Nacht® Vrouw
Multi Dag & Nacht® Vrouw
2 x 30  tabletten Vanaf€ 29,90
Bekijk product
Multi Dag & Nacht® Man
Multi Dag & Nacht® Man
2 x 30  tabletten Vanaf€ 29,90
Bekijk product
Multi Dag & Nacht® Junior
Multi Dag & Nacht® Junior
300 ml & 60 ml  combipack € 49,90
Bekijk product

Ribes Nigrum, Zink-Methionine & Koper, S-Acteyl-l -Glutathion en een basis Multivitamine Dag & Nacht; supplementen die we in eerste instantie vaak passeren. Zonde, want juist deze producten bewijzen zich in deze immuniteitsrovende periode meer dan waardevol. Ervaar het zelf!

Kom je er niet uit?
Vraag ’t Vitakruid!
Onze productadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven gratis advies op maat.
Vraag gratis advies aan
Britt

Britt

Productadviseur