Vitakruid
Vitakruid
Vraag gratis advies aan!
Doe de vitaminetest

Altijd moe? Probeer deze tips voor meer energie en betere slaapkwaliteit

Altijd moe? Probeer deze tips voor meer energie en betere slaapkwaliteit

Ben je vaak vermoeid? Je bent zeker niet de enige. Vermoeidheid is een veelvoorkomend probleem in de snelle maatschappij waarin we leven. Het is niet altijd makkelijk om werk, gezin, sociaal leven en selfcare te combineren. To Do-lijsten zijn lang en we hebben nog wel eens de neiging om een goede nachtrust als een luxe te beschouwen. Deze uitputting leidt uiteindelijk tot overprikkeling, slechte eetgewoonten (moe zijn en koken; geen goede combinatie), en tal van andere ongewenste zaken.

Dus, als je op zoek bent naar manieren om je energieker te voelen, dan ben je hier aan het juiste adres. We hebben enkele praktische en nuttige tips voor je verzameld!

Inhoudsopgave

  • Zit minder en beweeg meer
  • Ga naar buiten
  • Hoe zit het met voeding?
  • Laat dat kopje koffie maar even staan
  • Drink meer water
  • Alcohol vermindert slaapkwaliteit
  • Plan meer ontspanning in
  • Tot slot: sluit gezondheidsproblemen uit

Zit minder en beweeg meer

Regelmatig sporten en bewegen is goed voor je, dat is wel algemeen bekend. Het houdt onze conditie op peil en ons lichaam gezond. Wat minder bekend is; lichaamsbeweging verbetert ook onze slaapkwaliteit. Regelmatig bewegen zorgt er namelijk voor dat we sneller inslapen en dieper slapen.

Een onderzoek uit 2008 wees uit dat regelmatige lichaamsbeweging de symptomen van vermoeidheid kan verminderen. In het onderzoek werden 36 zittende jongvolwassenen gedurende een periode van zes weken ingedeeld in drie groepen. De eerste groep sportte drie dagen per week op lage intensiteit (beetje doorwandelen, rustig fietsen), de tweede groep sportte drie dagen per week op matige intensiteit (crosstrainer, rustig joggen, matig door fietsen) en een controle groep die niet sportte. Zowel de lage- als de matige intensiteit groep merkte verbeteringen in energieniveaus.

Meer lezen


Menu
Sluiten
Avatar
Kom je er niet uit?

Vraag gratis advies op maat aan van onze orthomoleculair therapeuten of doe de vitaminetest!

Vraag gratis advies aan!
Doe de vitaminetest