Vraag gratis advies aan
Doe de Vitaminetest

Vitakruid: meest aanbevolen merk onder therapeuten

Met onze slogan ‘meest aanbevolen merk onder therapeuten’ maken we een gewaagde uitspraak. In dit blog willen we je meenemen in het onderzoek van onderzoeksbureau Markteffect dat onder meer ten grondslag ligt aan deze onderbouwing. Benieuwd naar de resultaten? Lees dan verder.

Lees verder onder de afbeelding

Vitakruid: meest aanbevolen merk onder therapeuten

Onderwerpen in dit artikel

  • Wat doet een therapeut?
  • Voor welk merk supplementen kiezen therapeuten?
  • Vragenlijst onder therapeuten
  • Resultaten onderzoek
  • Aangesloten verkooppunten
  • Meest aanbevolen merk onder therapeuten

Wat doet een therapeut?

Therapeut is een brede omschrijving voor iemand die als beroep lichamelijke of psychische aandoeningen behandelt. Hierbij zijn veel verschillende soorten therapeuten te onderscheiden die elk zo zijn eigen behandelmethode hanteert. Denk bijvoorbeeld aan een fysiotherapeut, diëtist, ergotherapeut, homeopaat, kinesioloog, osteopaat, mental coach of hypnotherapeut. Bij therapeuten kan voeding en ondersteunend suppletie helpen bij de adviezen, de definitie van een orthomoleculaire behandelwijze.

Bij therapie ligt de focus vaak niet op symptoombestrijding, maar op het aanpakken van de onderliggende oorzaak en het preventief werken aan de gezondheid. Hierbij wordt er gekeken naar alle aspecten die invloed hebben op de gezondheid. Denk hierbij aan je voedingspatroon, de manier waarop je omgaat met stress, de hoeveelheid beweging die je krijgt en je emotionele gesteldheid.

Therapeuten ontwikkelen dan ook een persoonlijk plan van aanpak voor al hun cliënten. Aan de hand van consulten, vragenlijsten en voedingsdagboeken krijgt een specialist inzicht in de leefstijl van een cliënt. Daarnaast kunnen verschillende testen en onderzoeken in kaart brengen in hoeverre het lichaam in of uit balans is.

Supplementen als onderdeel van behandeling

Als onderdeel van een behandeltraject adviseren of verkopen therapeuten regelmatig voedingssupplementen aan hun cliënten. Maar dit gebeurt pas wanneer de voeding- en leefstijlkeuzes van de cliënt onder handen zijn genomen. Deze vormen namelijk het fundament van een goede gezondheid. Voedingssupplementen dienen altijd als aanvulling op een gezond voedingspatroon en dito leefstijl, niet als vervanging.

Voor welk merk supplementen kiezen therapeuten?

Therapeuten geven bij hun behandeling vaak advies over de supplementen die de cliënt kan inzetten. Daarnaast kiezen specialisten er regelmatig voor om supplementen in hun eigen praktijk te verkopen. Welke merken supplementen dit zijn is helemaal aan de therapeut zelf.

Waar moet je op letten bij het kopen van supplementen?

Voor een optimale behandeling is het van belang om te kiezen voor supplementen van goede kwaliteit. De vorm van de stof bepaalt bijvoorbeeld in hoeverre het nutriënt opgenomen wordt in het lichaam. Bovendien is de combinatie en samenwerking met andere stoffen van belang. Zorg er ook voor dat de doseringen onderbouwd zijn door wetenschappelijk onderzoek, zodat er niet te weinig werkzame stoffen in de supplementen zitten. Veel van deze aspecten kun je aflezen op het etiket van het supplement.

Vragenlijst onder therapeuten

Om meer inzicht te krijgen in de merken supplementen die specialisten adviseren of verkopen in hun praktijk is recentelijk een onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau Markteffect. Een groep van meer dan 20.000 therapeuten is aangeschreven met de vraag of ze een korte online vragenlijst wilden invullen. Bij de keuze van meerdere merken werd er aanvullend gevraagd om hierbij een voorkeursmerk aan te geven. De vragenlijst stond van dinsdag 17 januari 2023 tot en met maandag 23 januari 2023 open voor respons.

Resultaten onderzoek

De vragenlijst is uiteindelijk door 1.109 personen ingevuld. Van deze groep gaven 257 respondenten (23%) aan geen voedingssupplementen te verkopen of adviseren en kregen daardoor geen vervolgvragen. De overige 852 respondenten (77%) vervolgden de enquête.

Uit het onderzoek blijkt dat er vier merken zijn die door meer dan een derde van de respondenten (852) wordt verkocht of geadviseerd (zie figuur 1). Vitakruid (76%) wordt het meest gekozen, namelijk door drie op de vier respondenten. Bonusan (50%) en Vitals (47%) worden allebei door ongeveer de helft van de respondenten aangeboden. Orthica (34%) wordt gekozen door één op drie respondenten.

Figuur 1: merken geadviseerd of verkocht door respondenten

Het onderzoek toont verder aan dat Vitakruid (42%) het vaakst gekozen wordt als voorkeursmerk bij advies en verkoop (zie figuur 2). Dit betekent dat meer dan twee op de vijf respondenten voorkeur geeft aan Vitakruid supplementen. Vitals (12%) en Bonusan (11%) volgen op plek twee en drie, wat overeenkomt met iets meer dan één op de tien respondenten. Orthica volgt op gepaste afstand met drie procent.

Figuur 2: voorkeursmerk bij advies en verkoop door respondenten

Aangesloten verkooppunten

We zijn er trots op dat zoveel therapeuten voor onze supplementen kiezen! We vinden het belangrijk dat een suppletieadvies aansluit bij de persoonlijke situatie van een persoon. Niet iedereen is geholpen met dezelfde supplementen. Daarom zijn we ook zo blij met de vele verkooppunten en therapeuten die bij ons aangesloten zijn. 

Vitakruid is verkrijgbaar bij meer dan 1.000 officiële verkooppunten. We zien erop toe dat therapeuten die Vitakruid supplementen voorschrijven over voldoende kennis beschikken om een gedegen advies samen te stellen. 

Wil jij weten of er bij jou in de buurt ook een therapeut zit? Neem dan eens een kijkje op onze website bij verkooppunten. Hier kun je ook zoeken naar therapeuten met een specialisatie, zoals afvallen, detox, vruchtbaarheid of hart en vaten.

Meer weten over onze verkooppunten? In het blog Vitakruid bij Holland & Barrett kunt kopen? gaan we hier dieper op in.

Zoek je verkooppunt

Zoek een Vitakruid therapeut bij jou in de buurt.

Of vraag vrijblijvend online advies aan

Wil jij advies over supplementen maar heb je geen zin of tijd om naar een therapeut te gaan? Vraag dan naar een advies op maat bij ons team van specialisten.

Meest aanbevolen merk onder therapeuten

We durven stellig te zeggen dat Vitakruid het meest aanbevolen supplementen merk is onder therapeuten. Het uitgevoerde onderzoek onder gecertificeerde orthomoleculaire therapeuten is daar de fundering van. Want zo’n uitspraak doen we natuurlijk niet zomaar! 

Meer weten of advies nodig?
Onze productadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven gratis advies op maat.
Vraag gratis advies aan
Britt

Britt

Productadviseur