Vraag gratis advies aan
Doe de Vitaminetest

Saffraan kopen? Zo herken je het beste saffraan supplement!

Rianne Tanis

Rianne

MSc. Nutrition & Health 19 jan. 2022Bijgewerkt: 20 feb. 20246 min. leestijd

Saffraan is niet alleen die roodkleurige, aromatische smaakmaker in je paella of risotto. Door de diverse stemmingsgerelateerde eigenschappen bevond het extract zich in bepaalde kringen al langer buiten de anonimiteit.** Wil je saffraan kopen? We vertellen je in dit artikel hoe je het beste saffraan supplement herkent.

Meer lezen over kruidenextracten zoals saffraan? Bekijk dan onze categoriepagina fytotherapie.

Lees verder onder de afbeelding

Saffraan kopen? Zo herken je het beste saffraan supplement!

Onderwerpen in dit artikel

 • Wat is saffraan?
 • Saffraan extract en zijn werking
 • Kies altijd voor Affron®:  het beste saffraan wereldwijd
 • Saffraan & Bioperine®: draagt bij aan een positieve gemoedstoestand**
 • Saffraan & L-theanine; het beste saffraan supplement
 • Conclusie: Saffraan & L-theanine: hét beste supplement

Het zal niet geheel uit de lucht komen vallen. Maar de saffraan die jouw mediterrane gerechten van een unieke smaaksensatie voorziet kent weinig overeenkomsten met wat er in een supplement is verwerkt. En dat is maar goed ook. Want wie het ambieert om elke dag gekroond te worden tot keukenprinses en een verfijnde paella of risotto op tafel zet komt wat betreft gezondheid bedrogen uit. 

Een saffraan supplement biedt in dit geval uitkomst wanneer je dagelijks de gezondheidsbevorderende eigenschappen zoals een goede geestelijke balans en ontspannende werking wilt ervaren.**

Eerder beschreven we waar je in het algemeen op moet letten bij het kopen van supplementen. In dit artikel spitsen we ons toe op saffraan supplementen. 

Wat is saffraan?

Saffraan is een kruid afkomstig van de Crocus sativus die vooral in Iran in grote getale tot wasdom komt. Het draait om de draden in de stamper bij deze bloem. En de stamper is nu precies wat de saffraan bloem zo uniek maakt. Elke bloem heeft namelijk maar drie stampers en wil je hier een gram van het extract van overhouden, dan heb je maar liefst 150 saffraanbloemen nodig! 

Alsof deze schaarste de zeldzaamheid nog niet genoeg onderschrijft, heeft de Crocus sativus ook een zeer korte bloeiperiode van slechts 8 dagen. Hier heeft saffraan ook zijn toepasselijke bijnaam het ‘rode goud’ en de classificatie van het duurste kruid ter wereld aan te danken. 

Saffraan kopen? Zo herken je het beste saffraan supplement!

Saffraan extract en zijn werking 

Naast decadente smaakmaker zien we het gebruik van saffraan steeds vaker verschuiven naar het gezondheidsbevorderende. Zo helpt het extract om ontspanning te ondersteunen.**

Naast rustgevende eigenschappen is het extract inzetbaar gedurende die periode in de maand waar we als vrouw mee te maken krijgen. Saffraan ondersteunt namelijk de normale menstruatie en helpt bij ongemakken rondom de menstruatie.**

Meer weten over het gezondsheiddoel menstruatie? Kilk dan hier.

Kies altijd voor Affron®: het beste saffraan wereldwijd

Wanneer je de gezondheidsvoordelen van het rode goud wilt ervaren zonder je elke dag te hoeven uitsloven in keuken is een supplement de meest logische keuze. Kies in dit geval voor het gepatenteerde en hoogwaardige extract Affron®, vervaardigd uit 100 procent echte saffraan. 

Door de vele aanbieders van kruidenextracten zit je niet verlegen wat betreft keuze. Wat Affron® echter onderscheidt ten opzichte van andere saffraanextracten is de standaardisatie van 3,5% lepticrosalides. Dit zijn de gepatenteerde en werkzame stoffen van saffraan: safranal, crocine en picrocrocine. Zonder adequate hoeveelheid lepticrosalides kun je voor saffraan gewoonweg geen werkzaamheid garanderen.

Welk supplement is geschikt voor mij?

Check het via onze vitaminetest en kijk welke vitaminen en mineralen relevant zijn.

Doe de Vitaminetest

Saffraan & Bioperine®: draagt bij aan een positieve gemoedstoestand**

In dit product is het hoogwaardige extract Affron® verwerkt. Een extract is wat betreft de concentratie nutriënten superieur aan bijvoorbeeld een poeder, ofwel een fijngemalen, ruw product. Dit zorgt voor een betere werkzaamheid in vergelijking tot een saffraan supplement op basis van poeder.

Benieuwd hoe de specerij peper – naast haar gezondheidsbevorderende eigenschappen – de opneembaarheid van andere stoffen bevordert? Hier schreven we dit blog over.

Naast de aanwezigheid van een hoogwaardig extract hebben we Bioperine® aan dit product toegevoegd. Dit gepatenteerde zwarte peper extract – bestaande uit maar liefst 95-98% van de belangrijkste werkzame stof – bevordert namelijk de opname van andere kruidenextracten, zoals saffraan.1 

Voordelen product
 • Affron® is beste saffraan wereldwijd
 • Saffraan draagt bij aan een goede gemoedstoestand**
 • Saffraan werkt ontspannend**
Saffraan & Bioperine®
Saffraan & Bioperine® 60  vegan capsules

Saffraan & L-theanine; het beste saffraan supplement

Wil je echter een compleet saffraan-supplement dan is Saffraan & L-Theanine de beste keus. De toevoeging van L-theanine (groene thee-extract) is wat dit een unieke combinatie voor het gemoed maakt van extracten die daarnaast perfect op elkaar aansluiten. Waar saffraan zorgt voor een goede geestelijke balans en ontspanning, heeft groene thee-extract een positieve invloed op het energieniveau en de ondersteuning van de nachtrust.**

Dit duo vormt een ultieme combinatie bestaande uit Affron®, het beste saffraan extract wereldwijd beschikbaar (bevestigd door de EFSA – de European Food Safety Authority)2 en L-theanine (groene thee-extract). 

Het aminozuur L-theanine vindt zijn oorsprong in de bladeren van de Camellia sinenis, de klassieke groene theeplant. In onze formule is maar liefst 40% van de werkzame stof aanwezig wat betekent dat elke capsule 100 mg L-theanine bevat. Bovendien bevat dit groene thee extract 30% polyfenolen, een groep chemische verbindingen die we ook in planten vinden.

Effectieve combinatie Saffraan & Groene thee 

Net als saffraan zijn de gezondheidsbevorderende effecten van de groene theeplant ook al eeuwenlang bekend.3  Zo is groene thee-extract goed voor het energieniveau en ondersteunt het de nachtrust en immuunsysteem.** Daarnaast helpt het om fris en alert te blijven.**

Daarbij komt dat de saffraan en L-theanine een goede samenwerking hebben en elkaar versterken in werking, een zogenoemd synergetisch effect. Gezamenlijke inname van beide nutriënten heeft namelijk een wetenschappelijk onderbouwde werking op de neurotransmitters in ons brein.4 

Voordelen product
 • Saffraan werkt onspannend**
 • Affron® is beste saffraan wereldwijd
 • Groene thee extract helpt fris en alert te blijven**
Saffraan & L-Theanine
Saffraan & L-Theanine 30  vegan capsules

Conclusie: Saffraan & L-theanine: hét beste supplement

Een goed saffraan herken je in eerste instantie aan het hoogwaardige Affron®. De standaardisatie van 3,5% lepticrosalides – de gepatenteerde en werkzame stoffen – maakt dit een superieur extract. Een ander kenmerk voor een goed saffraan supplement is de toevoeging van L-theanine, de belangrijkste werkzame stof in groene thee-extract. De combinatie van deze nutriënten zorgt namelijk voor een synergetische werking.

Wil je een saffraan supplement zonder l-theanine dan is Saffraan & Bioperine® een goede keus. Twee hoogwaardige alternatieven; in ieder geval voor het rode goud in je paella of risotto.   

Advies nodig over saffraan?
Onze productadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven gratis advies op maat.
Vraag gratis advies aan
Britt

Britt

Productadviseur

**Gezondheidsclaims in afwachting van Europese toelating:

 • Saffraan is goed voor de geestelijke balans en werkt ontspannend
 • Saffraan ondersteunt de normale menstruatie en helpt bij ongemakken rondom de menstruatie
 • Saffraan is goed voor de werking van de spieren
 • Groene thee extract is goed voor het energieniveau 
 • Groene thee extract ondersteunt de nachtrust 
 • Groene thee extract helpt om fris en alert te blijven 
 • Groene thee draagt bij aan het metabolisme 
 • Groene thee ondersteunt het immuunsysteem 

 

Referenties
 1. Fernández-Lázaro, D., Mielgo-Ayuso, J., Córdova Martínez, A., & Seco-Calvo, J. (2020). Iron and physical activity: bioavailability enhancers, properties of black pepper (bioperine®) and potential applications. Nutrients, 12(6), 1886.
 2. EFSA Panel on Nutrition, Novel foods and Food allergens (NDA), Turck, D., Castenmiller, J., De Henauw, S., Hirsch‐Ernst, K. I., Kearney, J., ... & Siani, A. (2021). Affron® and increase in positive mood: evaluation of a health claim pursuant to Article 13 (5) of Regulation (EC) No 1924/2006. EFSA Journal, 19(7).
 3. Saeed, M., Naveed, M., Arif, M., Kakar, M. U., Manzoor, R., Abd El-Hack, M. E. & Sun, C. (2017). Green tea (Camellia sinensis) and l-theanine: [...] values and beneficial applications in humans—A comprehensive review. [...] & Pharmacotherapy, 95, 1260-1275.
 4. Carradori, S., & Zengin, G. (2021). Patent survey on saffron and its multiple applications: an update. Saffron, 275-312.