Vraag gratis advies aan
Doe de Vitaminetest

Ons Resveratrol extract is wéér in de prijzen gevallen!

Janneke Lindhout

Janneke

Research & Development 22 okt. 2020Bijgewerkt: 20 feb. 20245 min. leestijd

In 2018 ontving Veri-te™ producent Evolva al de prijzen Editor’s Award for Functional Food Innovation en de Editor’s Award for Innovation voor de werking van haar resveratrol. De goudregen van de antioxidant kreeg vorige maand een nieuwe episode.

Lees verder onder de afbeelding

Ons Resveratrol extract is wéér in de prijzen gevallen!

Onderwerpen in dit artikel

  • Waarom resveratrol gebruiken?
  • Hoge dosering trans-resveratrol van 200 mg
  • Zwarte peper extract (Bioperine®ï¸) verbetert de opname

Op de Nutra Ingredients-Asia Awards 2020 mocht de prestigieuze biotech ontwikkelaar namelijk de award voor het beste Nutrition Research Project in handen nemen. Evolva kreeg de trofee toebedeeld voor positieve onderzoeksresultaten in het onderzoeksproject RESHAW (Resveratrol Supporting Healthy Aging in Women).

Waarom resveratrol gebruiken?

Wijndrinkers die graag het gezonde karakter van hun favoriete druivendrankje benadrukken zullen deze stof ongetwijfeld wél kennen. Wellicht onder de noemer polyfenolen, want dat is de familie waartoe we resveratrol mogen rekenen.

De polyfenool is namelijk een krachtig antioxidant die daarmee de gezondheid van hart en bloedvaten ondersteunt**.

Hier beschermen de stoffen onze celkern door zogenoemde vrije radicalen weg te vangen. Een belangrijk proces, want radicalen zijn de voornaamste stoffen die schade toebrengen aan onze cellen en weefsels. Het antioxidatieve karakter van resveratrol zorgt bovendien dat het nutriënt de gezondheid van hart en bloedvaten ondersteunt**.

Welk supplement is geschikt voor mij?

Check het via onze vitaminetest en kijk welke vitaminen en mineralen relevant zijn.

Doe de Vitaminetest
 

Hoge dosering trans-resveratrol van 200 mg

Er viel ons echter iets op toen we het resveratrol aanbod op de Nederlandse markt analyseerden. Het gros van de producten bevatten tussen de 50 en 100 mg trans-resveratrol. Een prima dosering voor bepaalde toepassingen, zoals het ervaren van de voordelen van een antioxidant**.

Desondanks kennen we een recent gevonden toepassing waarbij de wetenschap tot wel 2 gr trans-resveratrol per dag aanbeveelt. Een onmogelijke expeditie met een supplement in de dosering van 50 mg. Daarom bevat onze Resveratrol 200 mg met Bioperine®ï¸ maar liefst 200 mg resveratrol extract per capsule!

Ons Resveratrol extract is wéér in de prijzen gevallen!

Zwarte peper extract (Bioperine®ï¸) verbetert de opname

En we vonden nog een probleem voor de in rode wijn aanwezige polyfenol. Resveratrol heeft op zichzelf namelijk een lage biologische beschikbaarheid. Hierdoor neemt ons lichaam het nutriënt in geringe mate op.

Daarom hebben we een zwarte peper extract aan de formule toegevoegd! Uit onderzoek van Johnson et al., uit 2011 blijkt namelijk dat het toevoegen van de specerij zorgt voor een betere opname van resveratrol. We kiezen bovendien voor Bioperine®ï¸; het enige extract uit piperine dat de gepatenteerde status draagt en dus optimale werkzaamheid garandeert.

Resveratrol met Bioperine® al het goede van wijn, nu in een capsule!

Voordelen product
  • Resveratrol is een antioxidant en ondersteunt hart en bloedvaten**
  • Een hoge dosering van 200 mg per capsule
  • Puur en vervuilingsvrij trans-resveratrol extract van ten minste 98%
[vitamine_test full]

**Gezondheidsclaims in afwachting van Europese toelating:

  • Resveratrol is een anti-oxidant en ondersteunt de gezondheid van hart en bloedvaten
  • Resveratrol is goed voor de bloedcirculatie en de bloeddruk
  • Resveratrol draagt bij tot de instandhouding van een normale huid en draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade

 

Referenties
  1.  Johnson, J. J., Nihal, M., Siddiqui, I. A., Scarlett, C. O., Bailey, H. H., Mukhtar, H., & Ahmad, N (2011). Enhancing the bioavailability of resveratrol by combining it with piperine. Molecular nutrition & food research, 55(8), 1169-1176