Vraag gratis advies aan
Doe de Vitaminetest

Mariadistel: de werking van deze leverondersteuner**

Een paar feestjes, uitbundige vakantie, of gewoon een periode waarin we even iets meer ongezond eten en drinken dan normaal. Je ontkomt er niet aan, en dat is natuurlijk ook niet erg! Het betekent wel dat ons lichaam daarna wat harder zijn best doen om weer in balans te komen. In dit artikel lees je hoe we ons gestel hierin het beste kunnen ondersteunen.

Lees verder onder de afbeelding

Mariadistel: de werking van deze leverondersteuner**

Onderwerpen in dit artikel

 • Je lichaam ontgiften, wat is dat precies?
 • Mariadistel: lichaam ontgiften op natuurlijke wijze
 • Mariadistel Complex Tinctuur: krachtig bij afvoer van afvalstoffen
 • Tot slot

Je lichaam reinigen, wat is dat precies?

Na een periode van losbandigheid wat betreft voeding of drankjes, hoor je het wel eens vaker. Het plan om je lichaam te reinigen van ongezonde stoffen, bijvoorbeeld in relatie tot alcohol. Maar ook ongezonde voeding kan het lichaam belasten. Hoe werkt dat precies? 

Ten eerste lijkt het woord ‘reinigen’ te suggereren alsof je eigenhandig je lichaam af moet helpen van alle schadelijke stoffen. Dat is alleen niet helemaal waar: je lichaam is er namelijk op gebouwd om zichzelf van schadelijke stoffen te ontdoen! Echter kun je jouw lichaam hier wel in ondersteunen na een periode van veel eten en drinken. Dat begint bij de belangrijkste organen met een reinigende werking: de lever en de galblaas.

Welk supplement is geschikt voor mij?

Check het via onze vitaminetest en kijk welke vitaminen en mineralen relevant zijn.

Doe de Vitaminetest

De lever

De lever is een van de belangrijkste organen in ons lichaam. Je kan het veelzijdige orgaan zien als een complex mechanisme met verschillende functies. Zo is ze essentieel voor onder andere de galproductie, de koolhydraatstofwisseling, de eiwitstofwisseling en de vetstofwisseling. Haar primaire doel is echter het afvoeren van afvalstoffen, ofwel het reinigen van het lichaam.

De galblaas

Nauw verwant aan de lever is de galblaas. Hier wordt het gal dat de lever aanmaakt opgeslagen. Wanneer (vetrijk) voedsel vervolgens de dunne darm bereikt, scheidt ze gal uit om zo vetten af te breken. Vet eten, overmatig alcoholgebruik, stress, medicijngebruik en lichamelijke problemen hebben allemaal hun weerslag op de lever- en galfunctie. Je kunt echter de reinigende functies van deze organen ondersteunen met de juiste voeding, kruiden en supplementen.

Mariadistel: lichaam reinigen op natuurlijke wijze

Eén belangrijkste van de kruiden die de lever en galblaas ondersteunt, is mariadistel. Het staat bekend als leverkruid bij uitstek. De plant heeft stekelachtige bladeren en paarse of soms witte bloemen. Het zijn echter de zaden die men al eeuwen voor de gezondheidsbevorderende effecten gebruikt.

Al meer dan 2000 jaar krijgt mariadistel (Silybum marianum) erkenning voor haar medicinale eigenschappen. Ze staat bekend om haar organotrope werking. Wat betekent dat de mariadistel werking nauw betrokken is bij de leverfunctie.** Een groot voordeel van mariadistel is dat je het goed kan inzetten voor kortstondig gebruik. Het wonderplantje is daarom bij uitstek geschikt voor de lever- en galfunctie.**

Krachtige antioxidanten artisjok en stinkende gouwe

Naast mariadistel, zijn ook de actieve bestanddelen van artisjok (Cynara scolymus) en stinkende gouwe (Chelidonium majus) aanraders als we het hebben over het reinigen van het lichaam.** Artisjokken zijn eigenlijk de bloemknoppen van een distelplant, en kennen we vooral als groente.  Stinkende gouwe is een veelvoorkomende plant met gele bloemen die vaak wild groeit. Zowel mariadistel, artisjok als stinkende gouwe ondersteunen de functies van onder andere de lever en ze fungeren als antioxidanten.**

Voordelen product
 • Mariadistel, Artisjok en Stinkende Gouwe ondersteunen de gezondheid van de lever**
 • Artisjok ondersteunt de nierfunctie en urinewegen**
 • Mariadistel, Artisjok en Stinkende Gouwe zijn goed voor de spijsvertering**

Mariadistel Complex Tinctuur: krachtig bij afvoer van afvalstoffen 

Wil je mariadistel kopen? We hebben de actieve bestanddelen van de drie lever en galblaas ondersteunende kruiden samengebracht in het Mariadistel Complex Tinctuur

Ons supplement is gestandaardiseerd op minimaal 80% silymarine afkomstig uit de zaden van de mariadistel. Dit betekent dat we een hoge hoeveelheid van werkzame stoffen in ons product kunnen garanderen voor de beste werkzaamheid. Zo ondersteunt het de reinigende werking van de lever, draagt het bij aan de normale weerstand tegen stress en ondersteunt het behoud van gezonde cellen en weefsels.**

Buitengewoon krachtige en efficiënte formule

Bovendien tonen klinische studies aan dat de werkzame stoffen in deze plantenextracten, net als mariadistel, de reinigende werking van de lever ondersteunen, goed zijn voor nierfunctie en urinewegen en de spijsvertering stimuleren.** 

Voor deze sterke combinatie gebruiken we uitsluitend hoogwaardige extracten, waarbij we zorg dragen voor een optimale biologische beschikbaarheid. Dit houdt in dat we alleen kiezen voor nutriënten die het beste worden opgenomen door ons lichaam. Zo bestaat één flesje maar liefst uit 20% actieve bestanddelen in de juiste verhoudingen.

Daarnaast bieden we dit supplement bewust aan als tinctuur en niet als mariadistel capsules, zodat je het als vloeistof eenvoudig in je mond kunt druppelen. Je neemt zo de werkzame stoffen namelijk goed op via het mondslijmvlies, wat veel sneller en efficiënter is dan via het spijsverteringskanaal. Ideaal dus voor een snelle en optimale werking in je lichaam!

Voor de beste werking raden we je aan om Mariadistel Complex Tinctuur een half uur voor de maaltijd in te nemen. Zo neem je maximaal drie keer per dag 10 druppels samen met een groot glas water. 

Mariadistel bijwerkingen

Mariadistel kent gelukkig weinig bijwerkingen. Wanneer je het supplement op de voorgeschreven manier inneemt en de dosering niet overschrijdt, is mariadistel niet gevaarlijk. Het kan echter wel invloed hebben op de werking van bepaalde medicijnen. Raadpleeg in dit geval altijd een arts of zorgprofessional.

Nog vragen over je lichaam reinigen?

Zoek een Vitakruid therapeut bij jou in de buurt.

Of vraag vrijblijvend online advies aan

Tot slot

Als je het hebt over je lichaam of lever reinigen met natuurlijke middelen, ontkom je niet aan mariadistel. De plant is bij uitstek geschikt om de reinigende functie van de lever te ondersteunen.** Dat geldt overigens ook voor het krachtige duo artisjok en stinkende gouwe. ** Daarnaast hebben deze twee ook een functie als antioxidant, wat betekent dat ze cellen beschermen tegen schade door vrije radicalen.**

Al met al vormen de drie een uitstekend en effectieve combinatie die je terugvindt in ons Mariadistel Complex Tinctuur. In tinctuurvorm voor de beste en snelste opname, en met een hoog gehalte werkzame stoffen. Ideaal dus om je lichaam weer op de rit te krijgen na een uitbundige periode!

Advies nodig over je lichaam reinigen?
Onze productadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven gratis advies op maat.
Vraag gratis advies aan
Britt

Britt

Productadviseur


**Gezondheidsclaim in afwachting van Europese toelating:

 • Mariadistel, Artisjok en Stinkende gouwe dragen bij aan de leverfunctie en ondersteunen de reinigende werking van de lever
 • Mariadistel, Artisjok en Stinkende Gouwe zijn anti-oxidanten
 • Mariadistel draagt bij aan de normale weerstand tegen stress
 • Mariadistel heeft een gunstige werking op het hart en draagt bij aan het behoud van een gezonde bloedsuikerspiegel
 • Artisjok is goed voor de nierfunctie en urinewegen en helpt bij een goede vochtbalans
 • Artisjok is een anti-oxidant en draagt bij aan de bescherming van gezonde cellen en weefsels
 • Mariadistel, Artisjok en Stinkende Gouwe ondersteunen het behoud van een normale spijsvertering
 • Artisjok is goed voor de darmwerking