Vraag gratis advies aan
Doe de Vitaminetest

Wat is Gebufferde Vitamine C?

Onze weerstandsfavoriet vitamine C kennen we in verschillende vormen en maten. Van de reguliere zure vorm tot een ontzuurde variant. Wanneer deze immuunsysteem optimist zijn zure vorm kwijt is noemen we dit gebufferd.* Wat Gebufferde Vitamine C® precies is en wanneer je voor deze vorm kiest lees je hier.

Lees verder onder de afbeelding

Wat is Gebufferde Vitamine C?

Wat is het belang van vitamine C?

Wat meer sinaasappels, een schijfje citroen in je waterfles of net zo makkelijk een vitamine C capsule nemen. In tijden dat onze immuniteit ondersteuning kan gebruiken, kiezen we voor voeding of suppletie om het belang van vitamine C niet aan ons voorbij te laten gaan. Het nutriënt ondersteunt namelijk de afweer van het lichaam. 

Er zijn echter veel meer situaties waarin je gebaat bent bij extra inname van deze vitamine.1 Zo draagt vitamine C ook bij aan extra energie bij vermoeidheid, is het goed voor de leerprestaties, en geeft het extra weerstand bij lichamelijke inspanning.

Meer weten over voor wie of wanneer het nutriënt belangrijk is? Je leest het in ons blog Waar is vitamine C goed voor? 

Wat is Gebufferde Vitamine C®? 

De bekendste vorm van vitamine C is ascorbinezuur. Deze vorm komt van nature voor in groenten en fruit en wordt goed opgenomen door je lichaam. Het is dan ook verreweg de meest gebruikte vorm in supplementen. In hogere doseringen kent ascorbinezuur echter een nadeel. De zuurgraad kan je maag- en darmwand irriteren waardoor je buikongemakken kunt ervaren.2

Om de zuurgraad van vitamine C af te zwakken, werd het eerst gekoppeld aan calcium. Hieruit is calcium ascorbaat ontstaan. Deze koppeling met een mineraal om de zuurgraad af te zwakken noemen we ook wel ‘bufferen’. Vandaar de naam Gebufferde Vitamine C®.

Nog een positief effect van het koppelen van ascorbinezuur aan een mineraal is dat het de opname in je lichaam verhoogt. De biologische beschikbaarheid van een gebufferde vorm is dus hoger dan van ascorbinezuur.2

Voor wie is Gebufferde Vitamine C® geschikt?

Een gebufferde vorm zien we vooral in vitamine C capsules met een hoge dosering. In principe kan iedereen dit gebruiken. Wanneer je teveel vitamine C binnenkrijgt, zorgt het wateroplosbare karakter ervoor dat je een overschot uit plast. Wel kun je last krijgen van bijwerkingen, die niet direct schadelijk zijn maar wel vervelend. Hoe je deze herkent lees je in ons blog Een teveel aan vitamine C.

Gebufferde Vitamine C® is uiterst geschikt wanneer: 

 • je een verhoogde vitamine C behoefte hebt;
 • je gevoelig bent voor maag- en darmongemakken;
 • je moeite hebt met elke dag voldoende groenten en fruit eten;

Bij twijfel kan je altijd gratis advies krijgen van één van onze adviseurs, of als je lezend tot het geschikte supplement wil komen; Wanneer welke vitamine C?

Gebufferde Vitamine C® is een complete immuniteitsformule*

Van Gebufferde Vitamine C® verwacht je een optimale samenstelling ter ondersteuning van je natuurlijke immuniteit.* Dit kan met ingrediënten die de formule nog effectiever maken. Daarom beschouwen we onze Gebufferde Vitamine C als een complete immuniteitsformule.* Wil je weten waarom? In de alinea’s hieronder leggen we het je uit.

Voordelen product
 • Vitamine C als goed opneembaar calcium/magnesium ascorbaat
 • Vitamine C ondersteunt het immuunsysteem
 • Hoge dosering van 711 mg vitamine C per capsule
Gebufferde Vitamine C®
Gebufferde Vitamine C® 90  vegan capsules

Hoge dosering van twee ontzuurde vormen

Voor onze immuniteit ondersteunende formule hebben we gekozen voor een duo van calcium en magnesium ascorbaat.* Deze combinatie is een stuk vriendelijker voor je maag en darmen dan ascorbinezuur. Je neemt daarom zonder problemen tot wel 6 capsules per dag wanneer je immuniteit onder druk staat. 

Met krachtige antioxidanten

Aan onze formule hebben we quercetine en L-glutathion toegevoegd. De plantenstof quercetine zien we in de natuur veel terug samen met vitamine C en kent een synergetische werking.3 We spreken van synergie wanneer een duo effectiever is dan de twee apart van elkaar.
 

Met mineralen voor de weerstand

Sporenelement én antioxidant zink levert in veel lichaamsprocessen een belangrijke bijdrage. Mede zorgen voor een goede weerstand is daar één van, vandaar dat zink dus niet mag ontbreken in een weerstandsformule.

Zink heeft daarnaast een uniek samenwerkingsband met het mineraal koper, namelijk een zowel stimulerende als remmende werking. Wanneer je een hoge zinkinname hebt, kunnen je koperniveaus dalen.4 Het is daarom belangrijk de twee in balans te hebben. Bovendien is koper een antioxidant en draagt het bij aan de normale werking van het immuunsysteem.

Vrije radicalenvanger mangaan

Als antioxidant is mangaan een echte vrije radicalenvanger. Daarmee levert het in onze Gebufferde Vitamine C® formule een bijdrage aan de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade. Samen met zink en koper vormt mangaan de zogenoemde superoxidedismutase enzymen (SOD). Door vrije radicalen ontstaat er oxidatie in de mitochondria, het energiecentrum van onze cellen. SOD vangen samen deze vrije radicalen weg.5 Mangaan staat dan ook bekend als een energiestofwisseling-bevorderend nutriënt.

Tot slot: een ontzuurde formule voor hoge doseringen

Gebufferde Vitamine C® is bij uitstek geschikt voor iedereen die zoekt naar een hogere dosering van het nutriënt. Door de ontzuring van ascorbinezuur dankzij de koppeling met calcium/magnesium, ontstaat er een complete immuniteitsformule die uiterst vriendelijk is voor je maag en darmen. Ben je nog niet helemaal zeker van je keuze? We voorzien je graag van persoonlijk advies.

Advies over Gebufferde Vitamine C?
Onze productadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven gratis advies op maat.
Vraag gratis advies aan
Britt

Britt

Productadviseur

*Gezondheidsclaims:

  

 • Vitamine C, koper en zink hebben een positieve invloed op het immuunsysteem

 • Vitamine C bevordert de weerstand tijdens en na fysieke inspanning
 • Vitamine C, koper, zink en mangaan zijn antioxidanten die een bijdrage leveren bij het wegvangen van vrije radicalen en daarmee gezonde cellen en weefsels helpen beschermen
 • Vitamine C werkt als antioxidant voor vitamine E en brengt deze weer in actieve vorm
 • Zink is goed voor het skelet, celdelingsproces, gezichtsvermogen, de concentratie, haren, nagels en de vruchtbaarheid van de man
 • Koper ondersteunt het ijzertransport in ons lichaam
 • Mangaan is goed voor de botaanmaak
 • Calcium en magnesium zijn goed voor het celdelingsproces en zenuwstelsel 

**Gezondheidsclaim in afwachting van Europese toelating:

 • OPC is een anti-oxidant en beschermt tegen vrije radicalen
 • OPC is ter ondersteuning van hart en bloedvaten en ondersteunt het metabolisme
 • OPC is goed voor de bloedcirculatie en houdt de normale bloeddruk in stand
 • OPC is voor het behoud van normale structuur en functie van de huid (anti-oxidant)
Referenties
 1. Padayatty, S.J., Levine, M. (2016). Vitamine C: […]. Oral […], Volume 22, Issue 6. 463– 493.
 2. Lee, J. K., Jung, S. H., Lee, S. E., Han, J. H., Jo, E., Park, H. S., Heo, K. S., Kim, D., Park, J. S., & Myung, C. S. (2018). Alleviation of ascorbic acid-induced […] by calcium ascorbate in vitro and in vivo. The Korean Journal of Physiology & Pharmacology: Official Journal of the Korean Physiological Society and the Korean Society of Pharmacology, 22(1), 35–42.
 3. Colunga Biancatelli, R., Berrill, M., Catravas, J. D., & Marik, P. E. (2020). Quercetin and Vitamin C: An Experimental, Synergistic […]. Frontiers in Immunology, 11, 1451.
 4. Prasad A. S. (2017). Discovery of Zinc for Human Health and Biomarkers of Zinc […]. 241–260.
 5. Wołonciej, M., Milewska, E., & Roszkowska-Jakimiec, W. (2016). Trace […]. 70, 1483-1498.