Vitakruid
Vitakruid
Vraag gratis advies aan!
Doe de vitaminetest

Voeding als basis voor een gezonde en stralende huid

Voeding als basis voor een gezonde en stralende huid

Voeding kan de gezondheid van je huid maken óf breken. Rammelt jouw eetpatroon aan alle kanten? Dan kun je smeren wat je wilt maar die gezonde huid komt er niet. Neem afscheid van peperdure crèmes en ga terug naar de basis; het voeden van je huid van binnenuit. In dit artikel leggen we uit aan welke voeding je huid behoefte heeft. Hallo stralende huid! 

Inhoudsopgave

  • Een stralende huid met voeding, is dat realistisch?
  • Hebben gezichtscrèmes dan geen nut?
  • Een beetje voeding met een vleugje geluk
  • Eet je mooi!


 

Een stralende huid met voeding, is dat realistisch?

Je huid is een weerspiegeling van wat er binnenin je lijf gebeurt. Zo krijg je wallen onder je ogen bij een korte nacht en barsten je lippen wanneer je te weinig drinkt. Ook huidziekten duiden vaak op onderliggende gezondheidsproblemen. Acne hangt vaak samen met een hormoondisbalans en er bestaat een verband tussen constitutioneel eczeem en voedselallergieën.1,2 Zorg je niet goed voor je innerlijke gezondheid, dan heeft het smeren van crèmes geen zin. Je bent dan bezig met symptoombestrijding in plaats van de oorzaak bij de bron aan te pakken.

Hebben gezichtscrèmes dan geen nut?

Gezichtscrèmes kunnen wel degelijk bijdragen aan een gezonde en stralende huid. Zo doe je er goed aan je huid te beschermen tegen zonneschade met een goede zonnebrand of foundation met beschermingsfactor (SPF). Veel gezichtscrèmes bevatten echter ingrediënten die onze huid meer kwaad dan goed doen. Zoals bijvoorbeeld parfum om je crème heerlijk te laten geuren maar tegelijkertijd ook de kans op irritatie vergroot. Lees je daarom goed in over de ingrediënten van gezichtscrèmes en beschouw je innerlijke gezondheid als de basis voor een stralende huid.

Meer lezen


Menu
Sluiten
Avatar
Kom je er niet uit?

Vraag gratis advies op maat aan van onze orthomoleculair therapeuten of doe de vitaminetest!

Vraag gratis advies aan!
Doe de vitaminetest