Vraag gratis advies aan
Doe de Vitaminetest

Multivitamine kind? Zo herken je de beste multivitamine voor je kind

Rennen, spelen, klauteren, vallen en weer opstaan. Het leven van je kind zit boordevol impulsen en vergt ontzettend veel energie. De juiste multivitamine ondersteunt je kind in deze essentiële fase die het fundament vormt voor de rest van het leven. Hoe je de beste multivitamine voor je kind herkent lees je hier.

Lees verder onder de afbeelding

Multivitamine kind? Zo herken je de beste multivitamine voor je kind

Onderwerpen in dit artikel

 • Wat is een multivitamine voor mijn kind?
 • Wat is de beste multivitamine voor mijn kind?
 • Multivitamine voor de dag
 • Multivitamine voor de nacht
 • Conclusie

Een multivitamine met daarin al de noodzakelijke vitaminen en mineralen toevoegen aan je dagelijkse voeding is voor iedereen een goed idee. Dit basissupplement is een gemakkelijke manier om je gezondheid over de breedte te ondersteunen en is bovendien het meest gebruikte voedingssupplement.1

Leeftijd en geslacht zijn belangrijke factoren om rekening mee te houden in je zoektocht naar een geschikte multi. In onze eerdere artikelen De beste multivitamine man? Waar moet je op letten en De beste multivitamine vrouw? Waar moet je op moet letten waren volwassenen het middelpunt. Nu is het tijd om onze focus te verleggen op degenen die onze toekomst kleuren. Onze kinderen wil je in het middelpunt van deze belangrijke fase – waarin groei en leren centraal staan – optimaal ondersteunen.  

Welk supplement is geschikt voor mij?

Check het via onze vitaminetest en kijk welke vitaminen en mineralen relevant zijn.

Doe de Vitaminetest
 

Wat is een multivitamine voor mijn kind?

Een multivitamine voor je kind bevat de belangrijkste vitaminen en mineralen die nodig zijn voor de ontwikkeling en ontplooiing. Overdag willen we namelijk dat ze energie hebben om te leren en spelen zodat ’s nachts de batterij weer opgeladen kan worden. Terwijl je spruit in dromenland als ridder te paard de wildste avonturen beleeft, herstelt het lichaam van de activiteiten en ervaringen van de dag. 

In dit herstel willen we dat ze optimale ondersteuning ontvangen. Het contrast tussen de actieve dag en onbewogen nacht vraagt om een geheel ander palet aan voedingsstoffen. Zo zijn de B-vitamines – die de natuurlijke energie in het lichaam activeren – nodig gedurende de dag, terwijl de vetoplosbare vitamines bruikbaar zijn gedurende de nacht.2,3 Zo ondersteunt vitamine A het herstellend vermogen van de huid en zorgt vitamine D voor de opbouw van sterke botten.

Maar ook de onverzadigde, essentiële vetzuren omega 3 zijn van waarde voor je kind. DHA (docosahexaeenzuur) is namelijk een belangrijke bouwsteen voor de hersenen. 

Multivitamine kind? Zo herken je de beste multivitamine voor je kind

 

Wat is de beste multivitamine voor mijn kind? 

Om het overzicht te bewaren zullen we de belangrijkste 3 punten waar een kinder multivitamine aan moet voldoen nader toelichten. Deze punten zijn verwerkt in onze verbeterde formule: Multi Dag & Nacht® Junior

1. De functie van het biologisch ritme

Aan het roer van de verschillende ritmes in het lichaam staat een kapitein genaamd het circadiaans ritme, oftewel het bioritme. Binnen dit 24 uurs ritme staan lichamelijke, mentale en gedragsmatige veranderingen centraal. Overdag is het lichaam met andere processen bezig dan gedurende de nacht.4 Een multivitamine die onze gezondheid in de breedte moet ondersteunen houdt hier idealiter rekening mee.  

In onze multivitamines vind je een weloverwogen selectie aan voedingsstoffen waarbij het bioritme van de mens één van de speerpunten is. We zijn het enige supplementenmerk dat rekening houdt met het bioritme van je jongste telg. 

2. Bijzondere combinatie van een multi en omega 3 supplement in één

Naast een goede mix van activerende en voedingsstoffen die bijdragen aan de aanmaak van cellen en weefsels, is het aan te raden om voor de ontwikkeling een omega 3 supplement in huis te hebben. Een raadzaam maar veelal prijzig advies. Om deze reden combineren we onze kinder multivitamine met omega 3. Een unieke combinatie van alles wat je kind nodig heeft in één formule. 

3. Een natuurlijke smaak die aanspreekt

Dat kinderen wat betreft smaak nogal kieskeurig kunnen zijn is een understatement. Toen we merkten dat onze eerste kinder multi wat betreft smaak niet het kritische smaakpalet van de junioren wist te bekoren zijn we een zoektocht gestart. 

Punt van verbetering was de voornaamste smaakmaker – zwarte bessenconcentraat – die als zuur werd ervaren. We zochten daarom naar een samenstelling die de smaakpapillen wél kon bekoren. Een uitdaging gezien de kritische tong van de junioren en het 100% natuurlijk label wat we gegarandeerd wilde behouden. 

Inmiddels zijn we 1,5 jaar verder en presenteren we met trots een natuurlijke combinatie van honingmelange met een snufje bananenaroma, een smaak die bij ons kinderpanel direct aansloeg. Bovendien zonder onnodige toevoegingen van suikers, smaakstoffen, E-nummers, gist en lactose. 

Voordelen product
 • Unieke concept van een Multi en Omega in één!
 • Met enkel natuurlijke zoetstoffen
 • Twee flesjes voor optimaal dag- en nachtritme (bioritme)
Multi Dag & Nacht® Junior
Multi Dag & Nacht® Junior 300 ml & 60 ml  combipack
 

Multivitamine voor de dag

De Multi Dag Junior verenigt alle B-vitaminen in de actieve en meest biologische beschikbare vorm waardoor het goed is voor de leerprestatie en het concentratievermogen. Door de hoge en veilige (bijvoorbeeld vitamine B6 als P-5-P) doseringen is het bovendien mogelijk om de Multi Dag in te zetten als actief B-complex.5

Ook vind je in de Dag formule folaat, als de vierde generatie foliumzuur Quatrefolic®. Dit is de biologisch beschikbare vorm 5-MTHF waardoor geen verdere hulpnutriënten nodig zijn om de gezondheidsbevorderende effecten te ervaren. Eveneens waardevol voor de ontplooiing van je kind. Folaat speelt namelijk een rol in het proces van weefselgroei en -ontwikkeling

Daarnaast bevat de Dag variant het plantaardige nutriënt hesperidine, ook wel bekend als vitamine P. Tijdens het koken van onze voeding verdwijnt deze voedingsstof helaas voor 70 tot 90%. Een welkome toevoeging dus voor een kinder multivitamine. Een andere waardevolle antioxidant is het spoorelement silicium. Het helpt bij het behoud van de stevigheid van de huid en draagt daarnaast bij aan mooie haren en nagels. In de Multi Dag Junior hebben we de bioflavonoïde als hoogwaardig en natuurlijk bamboe-extract.  

Multivitamine voor de nacht

Door de uitgekiende samenstelling van Multi Nacht Junior draagt het bij aan de aanmaak van cellen en weefsels. Zo is onder andere de combinatie vitamine D3 en K2 aanwezig, samen essentieel voor het behoud van een gezonde calciumstofwisseling. Vitamine K2 is hierbij aanwezig in de vorm MenaQ7®, de klinisch gevalideerde en gepatenteerde vorm tenminste 96% puur en vrij van alle allergenen, waaronder soja.6

Wat de nachtformule bijzonder maakt is de toevoeging van het veganistische AlphaMega3®, een hoogwaardige DHA bron op basis van algen. Een fijne bijkomstigheid wanneer de jonge spruit zijn eigen groei uit het oog dreigt te verliezen. Dit essentiële omega 3 vetzuur is namelijk goed voor het gezichtsvermogen.

Conclusie

Een goede multivitamine ondersteunt je kind gedurende het belangrijke stadium van groei en ontwikkeling. Het verschil tussen dag en nacht vraagt om een handreiking van gevarieerde voedingstoffen rekening houdende met het bioritme. Een unieke combinatie verenigt in onze Multi Junior waarin omega 3 niet mag ontbreken. 

Het tempo waarin onze kleine avonturiers groeien en leren is als ouder zo nu en dan niet bij te houden. Optimale en complete ondersteuning in deze belangrijke fase is daarom essentieel. Als smakelijke honingmelange met een snufje banenaroma hoef je bovendien je telg hier niet dagelijks aan te herinneren. 

Advies nodig over multivitamine voor je kind?
Onze productadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven gratis advies op maat.
Vraag gratis advies aan
Britt

Britt

Productadviseur

*Goedgekeurde gezondheidsclaims:

  

Multi Dag Junior

 • Vitamine B1 is o.a. goed voor: hart, zenuwstelsel, gemoedstoestand, leerprestatie, concentratievermogen, geheugen en de energiestofwisseling.
 • Vitamine B2 is o.a. belangrijk voor: zenuwstelsel, slijmvliezen, ijzerhuishouding, huid, gezichtsvermogen en het energieleverende metabolisme.
 • Vitamine B3 is o.a. goed voor: huid, gemoedstoestand, leerprestatie, concentratievermogen, geheugen, slijmvliezen, zenuwstelsel en het energiemetabolisme.
 • Vitamine B5 draagt o.a. bij aan: de vermindering van moeheid en vermoeidheid, de normale weerstand tegen stress, geestelijke inspanning/druk en het energieleverend metabolisme.
 • Vitamine B6 is o.a. goed voor: cysteine aanmaak, homocysteïnemetabolisme, eiwitstofwisseling/glycogeenstofwisseling, gemoedstoestand, leerprestatie, concentratievermogen, geheugen en het zenuwstelsel.
 • Vitamine B8 draagt o.a. bij aan: normale haargroei, een gezonde huid, een normale stofwisseling van koolhydraten, vet en eiwitten.
 • Folaat draagt o.a. bij aan: extra energie bij vermoeidheid/moeheid, hersen- en zenuwfuncties betrokken bij het leervermogen, het normale functioneren van het immuunsysteem, de aanmaak van cellen en weefsels, tot de vorming van rode en witte bloedcellen en de normale aminozuursynthese.
 • Vitamine B12 is o.a. goed voor: het celdelingsproces, vermoeidheid en moeheid, de energiestofwisseling, de vorming van rode bloedcellen en het zenuwstelsel.
 • Vitamine C is o.a. goed voor: de vorming van collageen, het skelet, de huid, het ijzergehalte in het bloed, de weerstand tijdens en na fysieke inspanning, het gebit en bij vermoeidheid en moeheid.
 • Chroom draagt o.a. bij tot de instandhouding van normale bloedsuikergehalten en de normale stofwisseling van koolhydraten, vet en eiwitten.
 • Fosfor is o.a. goed voor het skelet van kinderen en speelt een rol bij de botaanmaak van kinderen.
 • IJzer levert o.a. een bijdrage aan de ontwikkeling van cognitieve functies van kinderen.
 • Kalium is o.a. goed voor: bloeddruk, spieren en het zenuwstelsel.
 • Jodium is o.a. belangrijk voor de normale groei van kinderen en de productie van schildklierhormonen.
 • Magnesium is o.a. goed voor: skelet, celdelingsproces, energiemetabolisme, sterke tanden, gemoedstoestand, leerprestatie, concentratievermogen, geheugen, spieren en het zenuwstelsel.
 • Selenium is o.a. goed voor: haar, nagels, tegen vrije radicalen en de schildklier.
 • Koper is o.a. goed voor: het bindweefsel in de huid, een normale pigmentatie van de huid, de weerstand en het zenuwstelsel.
 • Zink is o.a. goed voor: skelet, celdelingsproces, gezichtsvermogen, haar, huid, nagels en tegen het effect van vrije radicalen.

Multi Nacht Junior

 • Vitamine A is o.a. belangrijk voor: gezichtsvermogen, huid, ijzerstofwisseling, weerstand en slijmvlies.
 • Vitamine D is o.a. goed voor: het calciumgehalte in het bloed, het skelet van kinderen, de opname van calcium, het celdelingsproces, de weerstand van kinderen, het gebit en de spieren.
 • Vitamine K ondersteunt o.a. de botten en de bloedstolling.
 • Vitamine E beschermt gezonde cellen en weefsels.
 • DHA, ondersteunt de visuele ontwikkeling van zuigelingen tot de leeftijd van 12 maanden, bij een dagelijkse inname van 100 mg DHA.
Referenties
 1. Huang HY, Caballero B, Chang S, Alberg A, Semba R, Schneyer C, Wilson RF, Cheng TY, Prokopowicz G, Barnes GJ 2nd, Vassy J, Bass EB. (2006). Multivitamin/mineral supplements and prevention of [...]. Evidence Report Technology Assessment (Full Rep), (139), 1-117.
 2. Joustra, M. L., Minovic, I., Janssens, K. A., Bakker, S. J., & Rosmalen, J. G. (2017). Vitamin and Mineral Status in [...] and [...]: A Systematic Review and Meta-analysis. PloS one, 12(4),
 3. Campbell, J. N., Macosko, E. Z., Fenselau, H., Pers, T. H., Lyubetskaya, A., Tenen, D., ... & Rosen, E. D. (2017). A Molecular Census of Arcuate Hypothalamus and Median Eminence Cell Types. Nature Neuroscience, 20(3), 484.
 4. Yar, S., Bien Peek, C., Jiang, X., Wilsbacher, L., & Ardehali, H. (2016). The Biological Clock Regulates Cellular Iron Homeostasis. Circulation, 134(1).
 5. Vrolijk, M. F., Opperhuizen, A., Jansen, E. H., Hageman, G. J., Bast, A., & Haenen, G. R. (2017). The vitamin B6 paradox: supplementation with high concentrations of pyridoxine leads to decreased vitamin B6 function. [...] in Vitro, 44, 206-212.
 6. Theuwissen, E., Teunissen, K. J., Spronk, H. M. H., Hamulyak, K., Ten Cate, H., Shearer, M. J., ... & Schurgers, L. J. (2013). Effect of low‐dose supplements of menaquinone‐7 (vitamin K 2) on the stability of oral [...]: dose–response relationship in healthy volunteers. Journal of [...], 11(6), 1085-1092.