Vraag gratis advies aan
Doe de Vitaminetest

8x de beste supplementen voor op vakantie

Rianne Tanis

Rianne

MSc. Nutrition & Health 21 apr. 2023Bijgewerkt: 20 feb. 20246 min. leestijd

Vakanties zijn een heerlijke tijd van ontspanning en plezier. Toch kunnen het plots veranderde ritme en eetpatroon ook uitdagend zijn voor je gezondheid. We bespreken de 8 beste supplementen die zowel lichaam als geest ondersteunen tijdens je vakantie.* **

Lees verder onder de afbeelding

8x de beste supplementen voor op vakantie

Onderwerpen in dit artikel

 • Maar eerst: mag je supplementen meenemen naar het buitenland?
 • 8x supplementen om mee te nemen op vakantie
 • Tot slot: ik ga op reis en neem mee…

Maar eerst: mag je supplementen meenemen naar het buitenland?

Ga je op vakantie naar het buitenland, dan is het allereerst handig om uit te zoeken wat wel en niet mee mag. Over het algemeen is het meenemen van supplementen op reis toegestaan, maar er kunnen beperkingen gelden afhankelijk van het land waar je naartoe gaat en het vervoersmiddel.

Zolang je binnen de Europese Unie reist, kan je over het algemeen je supplementen gewoon meenemen. De wetgeving die over voedingssupplementen gaat is in alle EU-landen namelijk vrij uniform. Reis je buiten de EU, controleer dan altijd de regelgeving van het betreffende land. Zo kunnen er beperkingen gelden op bepaalde ingrediënten of doseringen, en het laatste wat je wilt aan het begin van je vakantie is problemen bij de douane.

4 tips voor het meenemen van supplementen op vakantie:

 1. Originele verpakking: neem supplementen mee in hun originele verpakking. Zo kan je altijd het etiket met de ingrediënten laten zien.
 2. Kleinste verpakkingen: zie je jezelf al gaan met een emmer van 4,5 kilo eiwitpoeder? Om ruimte te besparen bestel je voor je vakantie de kleinste verpakkingen van je supplementen.
 3. Regels van vervoerder: ga je bijvoorbeeld met het vliegtuig, lees dan de regels van de vliegmaatschappij door. Zo zijn er regels die betrekking hebben op het vervoeren van vloeistoffen in je handbagage. In de meeste gevallen mag je dan maximaal 100 ml of minder meenemen in een doorzichtige, hersluitbare zak.
 4. Kopie van recept: krijg je medicijnen of supplementen voorgeschreven door een arts? Dan is het altijd handig om een kopie van dit recept met je mee te nemen.

8x supplementen om mee te nemen op vakantie

Om optimaal van je vakantie te genieten, wil je zowel je fysieke als mentale welzijn wat extra ondersteuning bieden. Zij worden namelijk blootgesteld aan nieuwe ervaringen en veranderde routines. Dit is onze top 8 supplementen voor mee op reis:

1. Multi Dag & Nacht®

Tijdens een vakantie kom je sneller in de verleiding om ongezonder te eten, waardoor je belangrijke voedingsstoffen kunt mislopen. Niet alleen zorgt Multi Dag & Nacht® ervoor dat je lichaam alle benodigde vitamine en mineralen binnenkrijgt, het ondersteunt ook je biologische ritme. Zo bevat de formule voor overdag voedingsstoffen die de natuurlijke energie in je lichaam activeren, zoals vitamine B12.* En is de formule voor de nacht toegespitst op herstel en een goede rust, met toevoegingen als passiebloemextract ter bevordering van de slaapbereidheid.** Ideaal wanneer je ineens op hele andere tijden slaapt!

Voordelen product
 • Twee tabletten voor optimaal dag- en nachtritme (bioritme)
 • Meer dan 30 vitamines, mineralen, aminozuren en kruiden
 • Met passiebloemextract om rust en slaap op te wekken**
Multi Dag & Nacht®
Multi Dag & Nacht® 2 x 30  tabletten

2. Magnesium

Magnesium is een duizendpoot die perfect van pas komt op vakantie. Zo ondersteunt het mineraal het energieniveau, is het goed voor de spieren en helpt het bij vermoeidheid.* Ideaal voor alle activiteiten die je gepland hebt op je trip! Bovendien is magnesium goed voor de gemoedstoestand en het zenuwstelsel.* Door alle indrukken die je opdoet op vakantie kun je daarom een hogere magnesiumbehoefte hebben.

Kijk voor meer informatie en een compleet overzicht van het magnesium assortiment op de categoriepagina.

3. Symflora® Original

Op vakantie worden we blootgesteld aan allerlei nieuwe omgevingsfactoren die ons microbioom kunnen ontregelen. Zo eten we vaak niet dezelfde voeding als thuis, heeft het drinkwater een andere samenstelling en ervaren we een ander klimaat. Symflora® Original bevat verschillende bacteriestammen die elkaar complementeren, en prebiotische vezels als voedingsbodem voor deze bacteriestammen. En dankzij de handige sachets neem je dit supplement makkelijk mee in je toilettas.

Voordelen product
 • Maar liefst acht verschillende probiotica stammen
 • Sachet geeft optimale bescherming tegen vocht, licht en lucht
 • Een combinatie van pre- en probiotica
Symflora® Original
Symflora® Original 30  sachet

Op zoek naar probiotica voor kinderen of wil je liever capsules? Kijk dan op de categoriepagina voor een compleet overzicht van onze probiotica lijn.

4. Visolie

Visolie bevat essentiële omega 3-vetzuren die belangrijk zijn voor onder andere je hart, hersenen en ogen.* Het is goed mogelijk dat je tijdens je vakantie minder vis eet dan normaal waardoor je inname van omega 3-vetzuren al snel ontoereikend is. Tenzij je naar een kustgebied gaat waar je veel verse vis verwacht te eten, is het dan ook een goed idee om visolie mee te nemen op vakantie.

Voor al onze omega 3-producten kun je kijken op de categoriepagina. Let er op dat de inhoud van onze vloeibare visolie te groot is om als handbagage mee te nemen in het vliegtuig.

5. Super Greens

Afhankelijk van je vakantiebestemming, eet je waarschijnlijk minder groenten en fruit dan gebruikelijk. Toch zijn ze wel heel belangrijk omdat ze antioxidanten bevatten die vrije radicalen neutraliseren, die anders schade aan weefsels en cellen kunnen toebrengen. Super Greens bevat een mix van 25 nutriënten die onder andere goed zijn voor vitaliteit, energie en de spijsvertering.* ** Allemaal kenmerken die handig zijn op vakantie!

Voordelen product
 • 25 nutriënten voor vitaliteit en energie* **
 • Gemberwortel draagt bij aan een gezonde spijsvertering**
 • Spirulina en groene thee extract spelen een rol in gewichtsbeheersing**
Super Greens
Super Greens 220  gram

6. Vitamine C

Op vakantie is het prettig als je weerstand in orde is zodat je onbezorgd kunt genieten. Vitamine C is bij uitstek geschikt om de afweer van het lichaam te ondersteunen.* Het is daarbij aan te raden om al voor je vakantie met dit supplement te beginnen. Naast de positieve invloed op het immuunsysteem, bevordert vitamine C ook de energiestofwisseling en draagt het bij aan fitheid.* Gebufferde Vitamine C® is ons nummer 1 supplement voor de weerstand.*

Voordelen product
 • Vitamine C als goed opneembaar calcium/magnesium ascorbaat
 • Vitamine C ondersteunt het immuunsysteem
 • Hoge dosering van 711 mg vitamine C per capsule
Gebufferde Vitamine C®
Gebufferde Vitamine C® 90  vegan capsules

7. Glutazyme®

Grote kans dat je tijdens je vakantie afwijkt van je gebruikelijke eetpatroon en in aanraking komt met nieuwe soorten voedsel. Glutazyme® is een complexformule van spijsverteringsenzymen en L-Glutamine. Daarnaast bevat deze formule probiotica en rutine (flavonoïde).

Voordelen product
 • Maar liefst zes verschillende enzymen
 • Ondersteunende energiebron l-glutamine
 • Hoogwaardige probiotica Lactospore®
Glutazyme®
Glutazyme® 90  tabletten

8. Femme

Femme is de hormoonsupporter voor vrouwen.** Je hormoonhuishouding is een complex en gevoelig systeem dat snel uit balans raakt onder wisselende omstandigheden. Heb jij al een wat schommelende hormoonbalans? Neem dan Femme mee op reis. Deze formule bevat hoogwaardige ingrediënten die onder meer bijdragen aan de normale hormoonhuishouding.**

Voordelen product
 • Shatavari en Vitex agnus castus ondersteunen een normale menstruatie**
 • Saffraan is gunstig voor een goede geestelijke balans en draagt bij aan de normale weerstand tegen stress**
 • Saffraan ondersteunt de normale menstruatie en helpt bij ongemakken rondom de menstruatie**
Femme
Femme 60  tabletten

Vergeet ook onze YOS Bottle niet op vakantie! Deze waterfles en pillenhouder in één is ideaal voor als je een dagje op pad gaat. Hierdoor heb jij altijd je supplementen mee en kun je deze gemakkelijk innemen. Onze luxe shopper is handig om alle spullen mee te nemen naar het strand of wanneer je boodschappen gaat doen voor je vakantiehuisje.

Tot slot: ik ga op reis en neem mee…

Vakanties bieden een welkome onderbreking van onze dagelijkse routine, maar kunnen tegelijkertijd zowel lichaam als geest belasten door de veranderde omgeving, voeding en slaappatronen. Neem daarom de juiste supplementen voor jou mee op reis en ondersteun je algehele welzijn voor een nog prettigere vakantie. Bon voyage!

Advies nodig over vakantie en supplementen?
Onze productadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven gratis advies op maat.
Vraag gratis advies aan
Britt

Britt

Productadviseur

*Goedgekeurde gezondheidsclaims:

 • Magnesium en vitamine B12 ondersteunen het energieniveau en helpt bij vermoeidheid
 • Magnesium is goed voor de werking van de spieren
 • Magnesium is goed voor de gemoedstoestand, het concentratievermogen, geheugen en zenuwstelsel
 • Magnesium is gunstig voor een goede geestelijke balans
 • Vitamine C heeft een positieve invloed op het immuunsysteem
 • Vitamine C bevordert de weerstand tijdens en na fysieke inspanning
 • Vitamine C bevordert de energiestofwisseling in het lichaam
 • Vitamine C ondersteunt het energieniveau en helpt om vermoeidheid en moeheid te verminderen
 • EPA en DHA zijn goed voor het hart bij een dagelijkse inname van 250 mg EPA/DHA
 • DHA is goed voor de hersenfunctie en het gezichtsvermogen bij een dagelijkse inname van 250 mg DHA
 • Vitamine E is een antioxidant die o.a. bijdraagt aan de bescherming van gezonde lichaamscellen
 • Lactase breekt lactose af en draagt bij tot een betere lactosevertering

**Gezondheidsclaims in afwachting van Europese toelating:

 • Passiebloem is een natuurlijke rustgever, ontspant en helpt bij onrustig of gespannen gevoel
 • Passiebloem helpt bij het bevorderen van de slaapbereidheid
 • Shatavari, vitex agnus castus en saffraan ondersteunen een normale menstruatie
 • Shatavari draagt bij aan de normale weerstand tegen stress
 • Maca is goed voor het energieniveau en draagt bij aan normale mentale prestaties
 • Vitex agnus castus draagt bij aan de normale hormoonhuishouding
 • Vitex agnus castus draagt bij aan de normale weerstand tegen stress
 • Saffraan is goed voor de geestelijke balans en werkt ontspannend
 • OPC is een bron van antioxidanten en beschermt cellen en weefsels tegen vrije radicalen
 • Spirulina is een bron van antioxidanten en draagt bij aan de vitaliteit, veerkracht en het energieniveau
 • Acerola verbetert de vitaliteit en energie
 • Chorella heeft een rol in het behoud van energie, vitaliteit, veerkracht en heeft een gunstig effect op de functie van de galblaas, lever en nieren
 • Gemberwortel activeert het natuurlijk afweersysteem, heeft een gunstige invloed op het hart, draagt bij aan een gezonde spijsvertering, houdt de gewichten soepel en draagt bij aan de vermindering van ochtendstijfheid