Vraag gratis advies aan
Doe de Vitaminetest

Resveratrol kopen? Waar moet je op letten?

Rogier Nederlof

Rogier

Coordinator Research & Development 2 apr. 2021Bijgewerkt: 20 feb. 20246 min. leestijd

Wil je resveratrol kopen? Spoed je dan zo snel mogelijk naar je dichtstbijzijnde slijter en grijp een fles wijn uit de stelling. Nee, dat zouden we nooit adviseren!

Lees verder onder de afbeelding

Resveratrol kopen? Waar moet je op letten?

Onderwerpen in dit artikel

  • Waar zit resveratrol in?
  • Wat is de beste resveratrol?
  • Het resveratrol extract Veri-te™ won drie prijzen
  • Hoeveel resveratrol per dag?
  • Het beste resveratrol supplement bevat ook piperine
  • Bioperine®

Al zullen wijndrinkers die graag het gezonde karakter van hun favoriete druivendrankje benadrukken deze stof ongetwijfeld wel kennen. Wellicht onder de noemer polyfenolen, want dat is de familie waartoe we resveratrol mogen rekenen. 

Wijn gezond noemen is overigens geen slechte smoes om je alcoholisme te verbloemen. Althans, als we alleen resveratrol in beschouwing nemen. De polyfenool is namelijk een krachtig antioxidant die daarmee de gezondheid van hart en bloedvaten ondersteunt**.

Meer lezen? Bekijk onze categoriepagina over Antioxidanten.

Waar zit resveratrol in?

Naast rode wijn, rode druivenschillen en paars druivensap, vinden we resveratrol ook in moerbeien en in kleinere hoeveelheden in pinda's. Andere bronnen zijn onder meer eucalyptus, sparren en Bauhinia racemose. Trans-resveratrol treffen we uitsluitend aan in bosbessen en de wortels van Polygonum cuspidatum.

Wat is de beste resveratrol?

Al maken we direct de kanttekening dat er veel vervuilde en niet zuivere resveratrol verkocht wordt. Veri-te™ is een hoogwaardig resveratrol extract uit de portefeuille van ontwikkelaar in de biotechnologie Evolva. Het combineren van biologie met technologie is de leus die aan de basis staat van dit door innovatie gedreven concern. Evolva past namelijk de nieuwste ontwikkelingen in (bio) technologie toe om microbiële fermentatie om te zetten in natuurlijke en hoogwaardige producten. Veri-te™ is hierdoor een 98 procent puur trans-resveratrol extract tevens stabiel en vrij van zware metalen is.

Welk supplement is geschikt voor mij?

Check het via onze vitaminetest en kijk welke vitaminen en mineralen relevant zijn.

Doe de Vitaminetest

Bovendien resulteert dit door patenten beschermde productieproces in de afwezigheid van zogenoemde PAH’s (polycyclic aromatic hydrocarbons). Een groep van chemische vervuiling die in het merendeel van de chinese resveratrol te vinden is. 

Resveratrol kopen? Waar moet je op letten?

Het resveratrol extract Veri-te™ won drie prijzen

Een status die ze kracht kunnen bij zetten met hun imposante prijzenkast. Zo werden in 2018 al twee supplementen met het branded nutriënt Veri-te™ verkozen tot de beste in hun klasse. 

De prijs Editor’s Award for Functional Food Innovation kreeg Veri-te™ tijdens de NutraIngredients Asia Awards in 2018. Een prijs vergeven voor het meest innovatieve product binnen de categorie Functional Foods. Eerder dat jaar won het gerenommeerde extract overigens ook al een prijs in de categorie Editor’s Award for Innovation op de NutraIngredients Awards 2018 in Genève.

Een ware goudregen die in 2020 zelfs nog een vervolg kreeg. Evolva kreeg op de de Nutra Ingredients-Asia Awards 2020 namelijk de prijs voor het beste Nutrition Research Project toebedeeld. Ze kregen deze eer toebedeeld door positieve onderzoeksresultaten in het onderzoeksproject RESHAW (Resveratrol Supporting Healthy Aging in Women).

Kom je er niet uit?
Vraag ’t Vitakruid!
Onze productadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven gratis advies op maat.
Vraag gratis advies aan
Britt

Britt

Productadviseur

Hoeveel resveratrol per dag?

Ook is het belangrijk te letten op de hoeveelheid resveratrol die een capsule bevat. 
Het merendeel van de resveratrol producten bevatten een kleine 100 mg trans-resveratrol. Misschien een dosering die goed genoeg is voor bepaalde toepassingen, zoals het ervaren van de voordelen van een antioxidant**. 

Desondanks bestaan er toepassingen waarbij de suppletie aanbeveling tot wel 2 gr trans-resveratrol per dag rijkt. Je moet voor een dosering van 50 mg per capsule dan bijna een compleet potje consumeren. Een resveratrol supplement dat minimaal 200 mg resveratrol per capsule bevat is dus aan te bevelen. 

Het beste resveratrol supplement bevat ook piperine

Nu is de opname van resveratrol op zichzelf ronduit slecht. Het toevoegen van een nutriënt dat de opname verbeterd heeft dus meerwaarde. Piperine is een uitstekende leveringscompagnon voor resveratrol. Het peperextract werkt niet alleen bevorderend voor de opname van resveratrol, de zwarte specerij zorgt ook voor een synergetische werking met de polyfenol.

Piperine vind zijn oorsprong in de zwarte pepervrucht. We noemen de plant waar zwarte peper van afkomstig is de Piper Nigrum, een plant die groeit in de vochtige regio’s van Zuid-India.

Voordelen product
  • Resveratrol is een antioxidant en ondersteunt hart en bloedvaten**
  • Een hoge dosering van 200 mg per capsule
  • Puur en vervuilingsvrij trans-resveratrol extract van ten minste 98%

Bioperine®

Bioperine® (95-98% piperine) is het enige extract uit piperine dat de gepatenteerde status draagt. Het hoogwaardige nutriënt heeft deze status verkregen door de verwerving van de karakteristieken zuiver, veilig en effectief, aan de hand van een aantal klinische tests. 

Bovendien kijkt gerenommeerd nutriëntontwikkelaar Sabinsa, de onderneming die BioPerine® in de portefeuille heeft, er op toe dat de agrariërs de delicate peperbessen oogsten net voor het rijpen. Vervolgens drogen de boeren de bessen in de zon, waardoor we een optimale kwaliteit kunnen garanderen.

Tot slot

Evolva heeft inmiddels dus drie prijzen in de wacht mogen slepen voor hun resveratrol extract Veri-te™. Dit het beste resveratrol extract wereldwijd noemen lijkt ons dan ook geen ongepaste arrogantie.

Het piperine extract Bioperine® overlegd eveneens een indrukwekkend CV. Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken blijkt namelijk dat het zwarte peperextract zorgt voor een betere opname van botanicals (kruiden), zoals resveratrol. 

Benieuwd naar meer informatie over resveratrol? Onze Customer Care is beschikbaar om al je prangende vragen te beantwoorden!

**Gezondheidsclaims in afwachting van Europese toelating

  • Resveratrol is een krachtig antioxidant en ondersteunt hart en bloedvaten