Vitakruid
Gratis verzending boven €40
Klanten beoordelen ons met een 9.3
Vitakruid
sluiten
Vraag gratis advies aan
Doe de vitaminetest

Cranberry versus D-Mannose

Rogier Nederlof

Rogier

Coordinator Research & Development 21 okt. 2019Bijgewerkt: 31 mei 20223 min. leestijd

Het is niet altijd even duidelijk hoe verschillende nutriënten zich tot elkaar verhouden. Wanneer er volop alternatieven zijn, biedt het oerwoud aan informatie niet altijd de nodige antwoorden. ‘Keuzestress’ is dan ook een term die iedereen bekend in de oren zal klinken. Zo kan het soms lastig zijn om het juiste supplement te kiezen.

Lees verder onder de afbeelding

Cranberry versus D-Mannose

Onderwerpen in dit artikel

  • D-mannose in een notendop
  • Cranberry versus d-mannose

Een veel gebruikt en bekend nutriënt is bijvoorbeeld de cranberry (veenbes), maar recentelijk wint ook de zogenoemde d-mannose aan populariteit. We zetten het in als aanvulling, of ter vervanging van, het eten van cranberry’s. Hoog tijd dus om het een en ander toe te lichten over de verschillen tussen d-mannose en cranberry.

Kijk voor meer informatie over d-mannose op onze categoriepagina antioxidanten.

D-mannose in een notendop

Laten we beginnen bij het begin, want wat is d-mannose nu eigenlijk? D-mannose is een essentieel eenvoudig suiker die we voor suppletie winnen uit natuurlijke materialen als beuken- en berkenhout. Van nature komt het voor in verschillende soorten planten en fruit. De essentiële suiker bevindt zich in onder andere ananas, appel, sinaasappel en bes. Daarnaast komt de stof in geringe hoeveelheden in het menselijk lichaam voor. Hier fungeert het als onderdeel in een keten van acht essentiële suikers. Essentieel heeft hier een letterlijke betekenis: het lichaam kan de suikers slechts beperkt zelf aanmaken, maar ze zijn van fundamenteel belang.

Cranberry versus d-mannose

Waar het gros van de mensen bekend is met het gebruik van cranberry’s, is d-mannose vaak nog een grijs gebied. Vaak kiest men voor de rode bes aangezien het een bekende fruitsoort is. Misschien nog onbekend, de cranberry dankt zijn werkzaamheid mede aan de stof d-mannose. De essentiële suiker bevindt zich in geringe hoeveelheden in de kern van het rode fruit. Kort door de bocht zouden we dus kunnen stellen dat de bes dienst doet als leverancier voor het vele malen krachtigere d-mannose. Met dit gegeven heeft Vitakruid D-Mannose 500 ontwikkeld. Wij vertellen je dan ook graag waarin D-Mannose 500 zich onderscheidt van cranberry supplementen.

Voordelen product
  • Hoge dosering van 500mg d-mannose per capsule
  • Veel geconcentreerder dan cranberry
  • Qua werkzaamheid gelijk aan 225g cranberries
D-Mannose 500
D-Mannose 500 90  vegan capsules

Omdat d-mannose fungeert als het werkzame bestandsdeel in de cranberry, dient een vergelijking tussen de twee als goede maatstaaf. Een dagdosering d-mannose staat gelijk aan respectievelijk 225 gram cranberry’s. Dit is vergelijkbaar met maar liefst een zak cranberry’s per dag! Daarnaast biedt d-mannose het voordeel dat het geen goede bacteriën doodt. Het is een 100% natuurlijk nutriënt dat het lichaam ook als zodanig herkent. Hierdoor behoudt het lichaam de natuurlijke darmbalans. Bovendien treedt er bij gebruik van d-mannose geen resistentie op.

Denk je dat jij gezond genoeg eet en leeft?

Check het via onze vitaminetest en kijk of jij extra vitaminen of mineralen moet nemen.

Doe de Vitaminetest

Het is een vriendelijke stof die een ondersteunende werking heeft op de natuurlijke balans in het lichaam. Het is daarom bij uitstek geschikt om te combineren met Symflora® Basis. Wij hebben ervoor gekozen om het d-mannose poeder te suppleren in een geheel veganistische capsule. Onze producten zijn er voor iedereen, dus ook voor de veganist. Dezelfde eersteklas kwaliteit, voor iedereen beschikbaar!

Kom je er niet uit?
Vraag ’t Vitakruid!
Onze orthomoleculair therapeuten beantwoorden graag al jouw vragen en geven gratis advies op maat.
Vraag gratis advies aan
Avatar

Iris

Orthomoleculair Therapeut

 

Referenties
  1. Flores-Mireles, A. L., Walker, J. N., Caparon, M., & Hultgren, S. J. (2015). [...]: epidemiology, mechanisms of [...] and treatment options. Nature reviews microbiology, 13(5), 269.
  2. Freinkel N, Lewis NJ, Akazawa S, et al. [...] - implications of the [...] of mannose in rat-embryo culture. N Engl J Med 1984;310:223-30
  3. Hendriksz CJ, McClean P, Henderson MJ, et al. Successful treatment of [...] type 1b with oral mannose. Arch [...] Child 2001;85:339-40.
  4. Michaels EK, Chmiel JS, Plotkin BJ, Schaeffer AJ. Effect of D-mannose and D-glucose on Escherichia coli bacteriuria in rats. [...] Res 1983;11:97.
  5. Neeser JR, Koellreutter B, Wuersch P. Oligomannoside-Type Glycopeptides Inhibiting Adhesion of Escherichia coli Strains Mediated by Type 1 Pili: Preparation of Potent Inhibitors from Plant Glycoproteins. [...] and Immunity. 1986; 52(2); 428-36.
  6. Ofek I, Goldhar J, Eshdat Y, Sharon N. The importance of mannose specific adhesins (lectins) in [...] caused by Escherichia coli. Scand J Infect Dis Suppl 1982;33:61-7.
  7. Ofek I, Mosek A, Sharon N. Mannose-specific adherence of Escherichia coli freshly excreted in the urine of patients with [...], and of isolates subcultured from the [...] urine. Infect Immun 1981;34:708-11.
  8. Shi, Y. B., & Yin, D. (2017). A good sugar, d-mannose, suppresses [...]. Cell & bioscience, 7(1), 48.
  9. Venegas MF, Navas EL, Gaffney RA, et al. Binding of type 1-piliated Escherichia coli to [...]. [...] Immun 1995;63:416-22.
  10. Westphal V, Kjaergaard S, Davis JA, et al. Genetic and metabolic analysis of the first adult with [...]: long-term outcome and effects of mannose supplementation. Mol Genet Metab 2001;73:77-85.
  11. Westphal V, Kjaergaard S, Davis JA, et al. Genetic and metabolic analysis of the first adult with [...]: long-term outcome and effects of mannose supplementation. Mol Genet Metab 2001;73:77-85..