Cranberry versus D-Mannose | Vitakruid

Cranberry versus D-Mannose

Het is niet altijd even duidelijk hoe verschillende nutriënten zich tot elkaar verhouden. Wanneer er volop alternatieven zijn, biedt het oerwoud aan informatie niet altijd de nodige antwoorden. ‘Keuzestress’ is dan ook een term die iedereen bekend in de oren zal klinken. Zo kan het soms lastig zijn om het juiste supplement te kiezen.

Een veel gebruikt en bekend nutriënt is bijvoorbeeld de cranberry (veenbes), maar recentelijk wint ook de zogenoemde d-mannose aan populariteit. We zetten het in als aanvulling, of ter vervanging van, het eten van cranberry’s. Hoog tijd dus om het een en ander toe te lichten over de verschillen tussen d-mannose en cranberry.

D-mannose in een notendop

Laten we beginnen bij het begin, want wat is d-mannose nu eigenlijk? D-mannose is een essentieel eenvoudig suiker die we voor suppletie winnen uit natuurlijke materialen als beuken- en berkenhout. Van nature komt het voor in verschillende soorten planten en fruit. De essentiële suiker bevindt zich in onder andere ananas, appel, sinaasappel en bes. Daarnaast komt de stof in geringe hoeveelheden in het menselijk lichaam voor. Hier fungeert het als onderdeel in een keten van acht essentiële suikers. Essentieel heeft hier een letterlijke betekenis: het lichaam kan de suikers slechts beperkt zelf aanmaken, maar ze zijn van fundamenteel belang.

Cranberry versus d-mannose

Waar het gros van de mensen bekend is met het gebruik van cranberry’s, is d-mannose vaak nog een grijs gebied. Vaak kiest men voor de rode bes aangezien het een bekende fruitsoort is. Misschien nog onbekend, de cranberry dankt zijn werkzaamheid mede aan de stof d-mannose. De essentiële suiker bevindt zich in geringe hoeveelheden in de kern van het rode fruit. Kort door de bocht zouden we dus kunnen stellen dat de bes dienst doet als leverancier voor het vele malen krachtigere d-mannose. Met dit gegeven heeft Vitakruid D-Mannose 500 ontwikkeld. Wij vertellen je dan ook graag waarin D-Mannose 500 zich onderscheidt van cranberry supplementen.

De voordelen van D-Mannose 500 voor je op een rijtje:

  • Maar liefst 500 mg zuivere D-Mannose per capsule
  • Vele malen geconcentreerder dan cranberry
  • Doodt geen goede bacteriën
  • Efficiënte opname door capsule
  • Veganistische capsule

Omdat d-mannose fungeert als het werkzame bestandsdeel in de cranberry, dient een vergelijking tussen de twee als goede maatstaaf. Een dagdosering d-mannose staat gelijk aan respectievelijk 225 gram cranberry’s. Dit is vergelijkbaar met maar liefst een zak cranberry’s per dag! Daarnaast biedt d-mannose het voordeel dat het geen goede bacteriën doodt. Het is een 100% natuurlijk nutriënt dat het lichaam ook als zodanig herkent. Hierdoor behoudt het lichaam de natuurlijke darmbalans. Bovendien treedt er bij gebruik van d-mannose geen resistentie op. 

Het is een vriendelijke stof die een ondersteunende werking heeft op de natuurlijke balans in het lichaam. Het is daarom bij uitstek geschikt om te combineren met Symflora® Basis. Wij hebben ervoor gekozen om het d-mannose poeder te suppleren in een geheel veganistische capsule. Onze producten zijn er voor iedereen, dus ook voor de veganist. Dezelfde eersteklas kwaliteit, voor iedereen beschikbaar!

 

Inhoud: 90 vega capsules 

Geschikt voor: 
Glutenvrij:    ✔
Lactosevrij:   ✔
Vegetariërs:  ✔
Veganisten:   ✔

Prijs:  €34,90

Meer informatie

 

 

Weet je niet zeker of dit het juiste product voor jou is? Vraag het aan onze orthomoleculaire therapeuten

Advies op maat

Bronnen

  • Flores-Mireles, A. L., Walker, J. N., Caparon, M., & Hultgren, S. J. (2015). Urinary tract infections: epidemiology, mechanisms of infection and treatment options. Nature reviews microbiology, 13(5), 269.
  • Freinkel N, Lewis NJ, Akazawa S, et al. The honeybee syndrome - implications of the teratogenicity of mannose in rat-embryo culture. N Engl J Med 1984;310:223-30
  • Hendriksz CJ, McClean P, Henderson MJ, et al. Successful treatment of carbohydrate deficient glycoprotein syndrome type 1b with oral mannose. Arch Dis Child 2001;85:339-40.
  • Michaels EK, Chmiel JS, Plotkin BJ, Schaeffer AJ. Effect of D-mannose and D-glucose on Escherichia coli bacteriuria in rats. Urol Res 1983;11:97.
  • Neeser JR, Koellreutter B, Wuersch P. Oligomannoside-Type Glycopeptides Inhibiting Adhesion of Escherichia coli Strains Mediated by Type 1 Pili: Preparation of Potent Inhibitors from Plant Glycoproteins. Infection and Immunity. 1986; 52(2); 428-36.
  • Ofek I, Goldhar J, Eshdat Y, Sharon N. The importance of mannose specific adhesins (lectins) in infections caused by Escherichia coli. Scand J Infect Dis Suppl 1982;33:61-7.
  • Ofek I, Mosek A, Sharon N. Mannose-specific adherence of Escherichia coli freshly excreted in the urine of patients with urinary tract infections, and of isolates subcultured from the infected urine. Infect Immun 1981;34:708-11.
  • Shi, Y. B., & Yin, D. (2017). A good sugar, d-mannose, suppresses autoimmune diabetes. Cell & bioscience, 7(1), 48.
  • Venegas MF, Navas EL, Gaffney RA, et al. Binding of type 1-piliated Escherichia coli to vaginal mucus. Infect Immun 1995;63:416-22.
  • Westphal V, Kjaergaard S, Davis JA, et al. Genetic and metabolic analysis of the first adult with congenital disorder of glycosylation type Ib: long-term outcome and effects of mannose supplementation. Mol Genet Metab 2001;73:77-85.
  • Westphal V, Kjaergaard S, Davis JA, et al. Genetic and metabolic analysis of the first adult with congenital disorder of glycosylation type Ib: long-term outcome and effects of mannose supplementation. Mol Genet Metab 2001;73:77-85..