Vitakruid
Gratis verzending boven €40
Vandaag besteld, zaterdag in huis
Klanten beoordelen ons met een 9.3
Vitakruid
sluiten
Vraag gratis advies aan!
Doe de vitaminetest

Berberine: de werking en oorsprong

Berberine: de werking en oorsprong

Bekend met de werking van berberine? Vast niet, want als je denkt aan planten of bomen gaat je gedachtegang vaak niet verder dan die mooie bloemen in je achtertuin. Maar wist je dat flora best veel geheimen met zich meebrengt? In sommige planten zitten namelijk bijzondere stoffen verstopt. 

Zo komt uit het plantengeslacht Berberis de bioactieve stof berberine: deze bevindt zich in de wortels, stam, bast en ook in de bessen. Nog nooit gehoord van dit krachtige nutriënt? We zochten voor je uit hoe en waarom berberine een musthave is.

Inhoudsopgave

 • Waar ligt de oorsprong van berberine?
 • Wat is berberine?
 • Wat is de werking van berberine?
 • Op welke manier verwerk je berberine in de voeding?
 • Een goed berberine extract uit de wortelen van Berberis Aristata
 • Wat is een goede Berberine dosering?
 • Berberine suppleren naast een goed voedingspatroon?


Waar ligt de oorsprong van berberine?

De oorsprong van berberine vinden we terug in Azië, waar ze de stof al in de jaren vijftig in ontdekten. Bovendien vergrootte de belangstelling naar dit bioactieve nutriënt sinds de eeuwwisseling, waardoor meer onderzoek plaatsvond naar de werking van de stof. Daarmee werd Berberine langzamerhand populairder in andere landen, waaronder Europa. 

Wat is berberine?

We hebben het net al in de introductie deels verklapt: berberine is namelijk een nutriënt dat voorkomt in het plantengeslacht Berberis. De zuurbes is een van de bekendste planten uit deze familie. Deze struik komt van nature voor in Eurazië, een landmassa die de werelddelen Europa en Azië omvat. Verder bevindt berberine zich in de volgende planten: 

 • Europese Barberry (Berberis vulgaris)
 • Goldenseal (Hydrastis canadensis)
 • Goldthread (Coptis chinensis)
 • Oregan druif (Mahonia aquifolium)
 • Kurkboom (Phellodendron)1 

Advies nodig over berberine?
Zoek een therapeut bij jou in de buurt.
Pos

​​​Dat houdt in dat je berberine niet kunt vinden in groente en fruit dat je zomaar op de markt koopt. Je zult bij wijze van spreken erop uit moeten gaan om de struiken te vinden waarin berberine te vinden is. 

Wat is de werking van berberine?

Berberine is een veelzijdig nutriënt dat meerdere functies binnen ons lichaam vervult. Het is onder andere goed voor de normale maag-functie**, het helpt je lichaam een normaal cholesterolniveau te behouden** en daarnaast is het ook goed voor de lever!** Als we dat geen multifunctionele botanical mogen noemen! 

Welk magnesiumsupplement bij jou past?

Check het met onze Magnesiumtest en ontdek welk supplement bij jouw situatie past.

Doe de Magnesiumtest
Vitaminetest

Nu we weten dat berberine zich niet zomaar bevindt in ons groente en fruit, is het nog maar de vraag hoe je het dan wel binnen krijgt. Het nutriënt is wel te vinden in supplementenvorm en laten we hierbij dan ook meteen vermelden dat we Berberine 500 nieuw hebben in ons assortiment! Zo hoef je niet alle bossen en struiken af te struinen voor het gele wonderkruid. 

 
Voordelen product
 • Voor het behoud van een normaal cholesterolgehalte**
 • Een hoge dosering van 500 mg per capsule
 • Beste berberine extract wereldwijd Rebersa®
 • Op basis van de wortels van de Berberis Aristata
 • Extract van maar liefst 97-102% berberine zouten (werkzame stoffen)
Berberine 500 Rebersa®
60  vegan capsules
€ 34,90
Bekijk product

 

Een goed berberine extract uit de wortelen van de Berberis Aristata 

Bij het creëren van dit supplement hebben we gedacht aan het beste extract; Rebersa® van de gerenommeerde nutriënten producent Sabinsa. Wellicht ken je deze producent al van onze hardloper Curcuma C3-ZX.

Afijn, het Rebersa® extract is op basis van de wortelen van Berberis Aristata, onderdeel van het plantengeslacht Berberis. Waarom is het belangrijk dat het extract op basis van de wortelen is? Andere onderdelen van de plant, zoals de bladeren, bevatten minder werkzame stoffen. 

Daarnaast ontlenen we de werkzaamheid van een berberine extract aan de hoeveelheid beberinezouten. Hierbij is het pas echt van hoogwaardige kwaliteit wanneer het percentage rond de 97% ligt, of zelfs nog meer. Het Rebersa® extract bevat maar liefst tussen de 97 en 102 procent zouten.

Wat is een goede Berberine dosering?

We snappen dat je uit enthousiasme meteen wil beginnen met het suppleren van berberine. De gemiddelde dosering die wordt aangeboden ligt alleen tussen de 1000 en 1500 mg per dag. Eén capsule van Berberine 500 bevat - de naam zegt het al - 500 mg, wat betekent dat je één tot drie capsules per dag kunt innemen. 

Berberine suppleren naast een goed voedingspatroon?

Ja, zeker doen! Als je al een goed voedingspatroon aanhoudt, kan het suppleren van Berberine hier zeker nog wel bij. De berberine inname komt namelijk niet vanzelf, al neem je 300 gram broccoli bij je avondeten of drie stuks fruit bij je ontbijt. 

Referenties

 

1.    Canadese geelwortel. (2020, 30 januari). Ortho Health Foundation. https://www.sohf.nl/nutrient/canadese-geelwortel

 

**Gezondheidsclaims in afwachting van Europese toelating van Berberine 500 Rebersa®
 


menu
Sluiten
Avatar
Kom je er niet uit?

Vraag gratis advies op maat aan van onze orthomoleculair therapeuten of doe de vitaminetest!

Vraag gratis advies aan!
Doe de vitaminetest