Vraag gratis advies aan
Doe de Vitaminetest

8 meest gestelde vragen over Vegan Collageen

Met Vegan Collageen Builder bieden we een hoogwaardig plantaardig alternatief voor dierlijk collageen. Net als de traditionele versies is deze vegan variant in te zetten voor het behoud van de stevigheid en elasticiteit van de huid. Toch roept een plantaardig collageen product veel vragen op. In dit blog geven we antwoord op de meest gestelde vragen.

Lees verder onder de afbeelding

8 meest gestelde vragen over Vegan Collageen

Onderwerpen in dit artikel

 • 1. Bestaat vegan collageen?
 • 2. Hoe kom je met een plantaardig dieet aan voldoende inname?
 • 3. Welke plantaardige nutriënten versterken collageen?
 • 4. Waar wordt een vegan collageen supplement van gemaakt?
 • 5. Wat is Vegan Collageen Builder?
 • 6. Waarom is Vegan Collageen Builder gecreëerd?
 • 7. Wat maakt Vegan Builder uniek?
 • 8. Werkt de Vegan Builder net zo goed als de dierlijke varianten?
 • Tot slot

De natuurlijke hoeveelheid collageen in ons lichaam neemt vanaf het 25e levensjaar af. Dit is onder andere te herkennen aan de eerste tekenen van huidveroudering, zoals een afnemende veerkracht en het onstaan van rimpels. Collageensuppletie kan ondersteuning bieden in dit proces van afnemende aanmaak. 

Maar kun je het ook met een plantaardig dieet binnenkrijgen? En hoe werken een vegan supplement? Waar we in eerder blog antwoord gaven op de meest gestelde vragen over collageen, gaan we hieronder in op de meest gestelde vragen over Vegan Collageen.

1. Bestaat vegan collageen?

Collageen is een eiwit die voorkomt in onder andere de huid, botten, kraakbeen, pezen, ligamenten en spieren van dieren en mensen. Het is dus altijd van dierlijke afkomst waardoor een vegan variant niet bestaat. Wel zitten er in plantaardige voedingsmiddelen nutriënten die de aanmaak in het lichaam kunnen ondersteunen.

2. Hoe kom je met een plantaardig dieet aan voldoende inname?

Het is niet mogelijk om rechtstreeks collageen uit een plantaardig dieet te halen, aangezien het een eiwit is dat van nature voorkomt in dierlijke producten zoals vlees, vis en gelatine. Wel is het mogelijk om de bouwstoffen – de aminozuren – uit een plantaardig dieet te halen.

Er zijn verschillende plantaardige eiwitbronnen die alle essentiële aminozuren bevatten die nodig zijn voor de productie van het eiwit, zoals bonen, linzen, quinoa, noten en zaden. Het is belangrijk om voldoende van deze eiwitrijke voedingsmiddelen te consumeren om ervoor te zorgen dat het lichaam de bouwstoffen heeft die nodig zijn om het eiwit aan te maken.

3. Welke plantaardige nutriënten versterken collageen?

Je kunt de bouwstoffen dus uit plantaardige voeding halen, maar ook andere nutriënten die bijdragen aan de aanmaak of werking zitten in verschillende plantsoorten. We geven een aantal voorbeelden:

 • Vitamine C draagt bij aan de vorming van collageen, wat van belang is voor de huid, botten, bloedvaten en het tandvlees.* Deze vitamine is te vinden in groenten en fruit, vooral in citrusvruchten, kiwi’s, koolsoorten, bessen en paprika’s.
 • Vitamine A levert een bijdrage in het gezond houden van de huid.* De voorloper van vitamine A, bètacaroteen is te vinden in wortelen, zoete aardappelen, pompoen, boerenkool, spinazie en mango.
 • Zink helpt bij het gezond houden van de huid en is goed voor je haren en nagels.* Plantaardige bronnen zijn bonen, noten, zaden, volkoren granen en groene groenten.
 • Biotine houdt je haren sterk en voedt de huid van binnenuit.* De vitamine zit in plantaardige voeding zoals amandelen, pinda’s, zonnebloempitten en chiazaad.

4. Waar wordt een vegan collageen supplement van gemaakt?

Vegan varianten bevatten plantaardige voedingsstoffen die de lichaamseigen productie ondersteunen. Dit kunnen verschillende aminozuren zijn die gelden als de bouwstenen van collageen of nutriënten die de aanmaak of werking van het eiwit versterken.

De kwaliteit van het product is onder andere afhankelijk van de samenstelling van het product. Hoe meer het aminozuurprofiel overeenkomt met de structuur van menselijk collageen, hoe beter! Daarnaast is het van belang om de juiste hulpstoffen toe te voegen, met in het bijzonder vitamine C.

5. Wat is Vegan Collageen Builder?

Vegan Collageen Builder is een plantaardig alternatief voor de dierlijke varianten. Het product is samengesteld uit het gepatenteerde VeCollal® en de ondersteuners vitamine C, vitamine D en zink.

Voordelen product
 • Voor behoud van de stevigheid en elasticiteit van de huid
 • VeCollal® verhoogt collageenproductie met 135%
 • Voedt de huid van binnenuit
Vegan Collageen Builder
Vegan Collageen Builder 90  tabletten

VeCollal®

VeCollal® is een plantaardige formule die het menselijk type I collageen nabootst, het belangrijkste type in de huid en botten van het lichaam. Collageen bevat specifieke aminozuren in een bepaalde verhouding. Het unieke van VeCollal® is dat het aminozuurprofiel identiek is aan die van type I collageen in de menselijke huid. Een eigenschap die zelfs niet toe te dichten is aan een dierlijke variant.

De belangrijke bouwstenen

VeCollal® biedt het lichaam de perfecte bouwstenen voor de aanmaak van nieuw collageen. Maar alleen bouwstenen zijn niet voldoende voor een effectieve opbouw. Hierbij zijn ook nutriënten nodig die het proces een handje helpen. In Vegan Collageen Builder is daarom ook vitamine C, vitamine D en zink toegevoegd. Met name vitamine C is van belang voor de vorming van collageen.* Zink en vitamine D versterken de werking van het eiwit. Zink is namelijk goed voor huid, haar en nagels en vitamine D ondersteunt de botten en spieren.*

6. Waarom is Vegan Collageen Builder gecreëerd?

Consumenten zijn steeds meer bezig met duurzaamheid en dierenwelzijn. Vegan Collageen Builder is speciaal ontwikkeld om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar supplementen die geschikt zijn voor veganisten en vegetariërs. Het is belangrijk dat deze doelgroep geen concessies hoeft te doen wat betreft kwaliteit en resultaten. Doordat het product in Nederland geproduceerd is, heeft het bovendien een lage ecologische voetdruk.

7. Wat maakt Vegan Builder uniek?

Er zijn diverse vegan collageen producten verkrijgbaar op basis van aminozuren en andere aanvullende nutriënten. Maar deze stoffen zijn niet altijd in de juiste hoeveelheid en samenstelling aanwezig. Voor onze Vegan Collageen Builder zijn we op zoek gegaan naar een formule die het profiel van menselijk collageen zo goed mogelijk nabootst: VeCollal®.

Deze formule is ontwikkeld op basis van meer dan 70 onderzoeken. Het profiel van de aminozuren is identiek aan de samenstelling van menselijk collageen. De eerste klinische onderzoeken met VeCollal® tonen dan ook veelbelovende resultaten.

8. Werkt de Vegan Builder net zo goed als de dierlijke varianten?

De eerste klinische onderzoeken met VeCollal® zijn veelbelovend. Ze leverden namelijk vergelijkbare resultaten op als proeven met dierlijke collageensupplementen, zoals rund of vis. VeCollal® verhoogt de lichaamseigen productie met maar liefst 135% (zie figuur).

Bovendien was er na slechts vier weken het effect te zien op het uiterlijk van de huid. VeCollal® helpt bij de hydratatie van de huid en maakt deze zachter, gladder en soepeler. Hierdoor nemen onder andere de zichtbare tekenen van het ouder worden af.

Tot slot

We hopen dat dit blog meer duidelijkheid geeft over vegan collageen en de samenstelling en werking van onze Vegan Collageen Builder. Heb je toch nog vragen? Neem dan contact op met een van onze therapeuten.

Advies nodig over collageen?
Onze productadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven gratis advies op maat.
Vraag gratis advies aan
Britt

Britt

Productadviseur

*Goedgekeurde gezondheidsclaims:

 • Vitamine C ondersteunt de vorming van collageen, wat belangrijk is voor een goede conditie van de bloedvaten, de instandhouding van sterke botten, het kraakbeen, de conditie van de huid het behoud van een sterk gebit.
 • Vitamine D bevordert een goed calciumgehalte in het bloed, is goed voor de calciumhuishouding en verhoogt de calciumopname in de botten.
 • Vitamine D speelt een rol bij botaanmaak, is goed voor het skelet en voor het behoud van sterke botten.
 • Vitamine D speelt een rol bij het behouden van soepele en sterke spieren.
 • Zink ondersteunt het herstellend vermogen van de huid en is goed voor haren en nagels.
 • Zink helpt bij het opbouwen van lichaamseiwit.
 • Vitamine A helpt bij de verzorging van de huid van binnenuit en ondersteunt het herstellend vermogen van de huid.
 • Biotine is belangrijk voor de huid en goed voor de haren.