Vraag gratis advies aan
Doe de Vitaminetest

4 supplementen voor mooie en sterke nagels

Mooie en sterke nagels zien de meeste mensen als schoonheidsideaal. Hoewel nagellak of nep-nagels opties zijn om de schijn hoog te houden, creëer je dit pas echt van binnenuit. In dit blog lees je alles over de voeding en supplementen ter ondersteuning van je nagels.

Lees verder onder de afbeelding

4 supplementen voor mooie en sterke nagels

Onderwerpen in dit artikel

 • Mooie nagels
 • Je nagels versterken van binnenuit
 • Welke supplementen ter ondersteuning van je nagels?
 • Tot slot

Onze nagels beschermen de toppen van je vingers en tenen en dienen voor gemak in dagelijkse handelingen. Sterke nagels zijn daarom fijn om te hebben. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om het uiterlijk vertoon van je nagels een handje te helpen.

Mooie nagels

Het ontbreken van sterke en mooie nagels is een veelgehoord ongemak.1 Zo kunnen teveel water en blootstelling aan handzeep, nagellak en poetsproducten je nagels aantasten. Langdurig contact met water kan je nagels week maken en zeep verwijdert de natuurlijke oliën die je nagels en de omringende huid hydrateren.

Voeding voor je nagels

Keratine is het hoofdbestanddeel van nagels. Daarnaast zijn er verschillende voedingsstoffen die belangrijk zijn voor de conditie van de nagels. Denk bijvoorbeeld aan het andere belangrijk eiwit collageen. Ook zwavel en water spelen een rol bij de samenstelling van nagels.2

Je nagels versterken van binnenuit

Onze huid, haren en ook nagels laten zien hoe het vanbinnen gesteld is. Daarom is het lichaam voorzien van voldoende voedingsstoffen van belang. Volwaardige en gevarieerde voeding speelt hierbij een belangrijke rol.

We bespreken hieronder een aantal voedingsstoffen die je kunt toevoegen aan je dieet om je nagels in conditie te behouden.

 • Eiwitten: zorg dat je voldoende eiwitrijke voedingsmiddelen consumeert, zoals mager vlees, vis, eieren, zuivelproducten, peulvruchten en noten.
 • Biotine: voedingsmiddelen rijk aan biotine zijn onder andere eieren, amandelen, zoete aardappelen, broccoli en volle granen.
 • IJzer: dit mineraal vinden we in voedingsmiddelen zoals rood vlees, gevogelte, vis, bladgroene groenten en peulvruchten.
 • Zink: door regelmatig schaal- en schelpdieren, mager vlees, volle granen, zaden en noten aan je voedingspatroon toe te voegen zorg je voor voldoende zink-inname.
 • Vitamine E: voedingsmiddelen zoals noten, zaden, avocado's en plantaardige oliën zijn goede bronnen van vitamine E.

Een uitgebalanceerd dieet met voldoende voedingsstoffen, samen met goede nagelverzorging, kan dus bijdragen aan mooie en sterke nagels. Daarnaast is het belangrijk om voldoende water te drinken om gehydrateerde nagels te behouden. Probeer nagelbijten zoveel mogelijk te vermijden en gebruik nagelverzorgingsproducten – zoals nagellak – met mate of alleen op speciale gelegenheden.

Welke supplementen ter ondersteuning van je nagels?

Naast een volwaardig voedingspatroon kan je dit aanvullen met specifieke supplementen. We zetten er een aantal voor je op een rijtje.

BeautyComplex

BeautyComplex is een formule met 9 nutriënten en kan ingezet worden voor een mooie huid, haar en nagels. Met name de onderstaande voedingsstoffen:

 • Keratine: dit eiwit is het hoofdbestanddeel van nagels.3
 • Biotine: helpt bij de verzorging van de huid van binnenuit en draagt bij tot de instandhouding van normale slijmvliezen.*
 • Vitamine C: is van belang voor de vorming van collageen wat belangrijk is voor het bindweefsel van de huid.*
 • Selenium en zink: deze essentiële mineralen helpen bij de bescherming van gezonde lichaamscellen, waaronder de nagels.* Zink speelt bovendien een rol bij het opbouwen van lichaamseiwit, zoals keratine.* Selenium en zink dragen daarmee bij aan het behoud van normale nagels.*

Voordelen product
 • Vitamine C & B3 voeden de huid (van binnenuit)
 • Biotine is goed voor de haren, zink voor de nagels
 • Met o.a. MSM, keratine (Cynatine® HNS) & hyaluronzuur (Haplex®Plus)

SilSolutions®

SilSolutions® bestaat uit elementair silicium en ondersteunt daarmee het behoud van een normale structuur en uiterlijk van nagels.4 Door de toevoeging van vitamine C is SilSolutions® bovendien van belang voor de vorming van collageen en dient het ter bescherming van gezonde cellen en weefsels.*

Voordelen product
 • Helpt het haarvolume te verbeteren
 • Voor mooi, glanzend en stevig haar
 • Maakt de huid zachter, gladder en soepeler
SilSolutions®
SilSolutions® 500  milliliter

Collageen

Collageen is het meest voorkomende eiwitsoort in het lichaam, waaronder in onze huid, haren en nagels. Naarmate de leeftijd vordert, neemt de hoeveelheid collageen af. Onderzoek wijst uit dat collageen bijdraagt aan mooie nagels.5 Dagelijks een extra portie collageen vanaf je 25e is dan ook om veel redenen een goed idee!

Voordelen product
 • Maakt de huid zachter, gladder en soepeler
 • Natuurlijke huidverjonging
 • Vitamine C draagt bij aan de collageenvorming, wat de huid verstevigt

Borage Olie

Door zijn vochtregulerende werking helpt Borage Olie bij een goede vochtbalans.** Mede hierdoor is het in te zetten voor de verzorging van de nagels.

Voordelen product
 • 300 mg GLA per softgel
 • Hydrateert de huid
 • Maakt de huid van binnenuit mooier

Tot slot

Voor mooie en sterke nagels zijn voldoende voedingsstoffen essentieel. Wanneer je goed voor jezelf zorgt – waarbij gevarieerde voeding met voldoende voedingsstoffen de basis is – zal dit te zien zijn. Je nagels zijn slechts een klein onderdeel van je lichaam, maar kunnen veel zeggen over je gezondheid. Rondlopen met mooie en sterke nagels behoort vanaf nu tot het heden wanneer je met bovenstaande tips aan de slag gaat!

*Goedgekeurde gezondheidsclaims
**Gezondheidsclaim in afwachting van Europese toelating

Advies nodig over nagels?
Onze productadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven gratis advies op maat.
Vraag gratis advies aan
Britt

Britt

Productadviseur

Referenties
 1. Chessa, M. A., Iorizzo, M., Richert, B., López-Estebaranz, J. L., Rigopoulos, D., Tosti, A., ... & Piraccini, B. M. (2020). […], clinical signs […]: a review. Dermatology and therapy, 10, 15-27.
 2. Duarte, A. F., Correia, O., & Baran, R. (2009). Nail plate cohesion seems to be water independent. International Journal of Dermatology, 48(2), 193-195.
 3. Baswan, S., Kasting, G. B., Li, S. K., Wickett, R., Adams, B., Eurich, S., & Schamper, R. (2017). Understanding the formidable nail barrier: A review of the nail microstructure, composition […]. Mycoses, 60(5), 284-295.
 4. Barel, A., Calomme, M., Timchenko, A., Paepe, K. D., Demeester, N., Rogiers, V., ... & Vanden Berghe, D. (2005). Effect of oral intake of choline-stabilized orthosilicic acid on […]. Archives of dermatological research, 297(4), 147-153.
 5. Hexsel, D., Zague, V., Schunck, M., Siega, C., Camozzato, F. O., & Oesser, S. (2017). Oral supplementation with specific bioactive collagen peptides [...]. Journal of cosmetic dermatology, 16(4), 520-526.