Vitakruid
Gratis verzending boven €40
Vandaag besteld, zaterdag in huis
Klanten beoordelen ons met een 9.3
Vitakruid
sluiten

SAMe

SAMe

SAMe (S-Adenosyl-Methionine) is de omgezette vorm van het aminozuur l-methionine. L-Methionine scharen we onder de zogenoemde essentiële aminozuren, wat betekent dat ons lichaam niet in staat is deze stof aan te maken uit andere aminozuren. We zijn voor toereikende l-methionine niveaus dus volledig afhankelijk van inname via de voeding.

Bovendien weten we dat de l-methionine uit voeding nog een aantal omzettingsprocessen moet doorlopen voordat het nutriënt beschikbaar is voor het lichaam. Binnen deze biochemiche processen gaat er altijd een deel van de bassistof verloren. Zonder suppletie zijn we zijn dus ontzettend gevoelig voor een disbalans.
De gevoeligheid voor een disbalans is nog sterker voor vegetariërs en veganisten. Het essentiële aminozuur vinden we namelijk vooral terug in dierlijke eiwitten; vlees en zuivel zijn de voornaamste bronnen.

SAMe altijd suppleren in combinatie met B6, B12 en B11.

SAMe werkt in het lichaam niet alleen; het vormt een onderdeel van de zogenoemde methyleringscyclus. Methylering is in feite een overdracht van een methylgroep op eiwitten, aminozuren, enzymen en DNA. Dit biochemische proces voltrekt zich in elke cel van ons lichaam. Verschillende B-vitaminen spelen een belangrijke rol in de methylering. SAMe is binnen het methyleringsproces afhankelijk van co-factoren B6, B12 en foliumzuur. Suppleer SAMe dan ook nooit zonder deze b-vitamines.

Synoniem van SAMe:
SAMe, SAMe (S-Adenosyl-L-Methionine)

Producten met SAMe
SAMe Complex 200 mg
VormSAMe (S-Adenosyl-L-Methionine)
Product SAMe Complex 200 mg -
Standaarddoseringen
200 mg per 1 tablet
Producten met SAMe
VormProductStandaarddoseringen
SAMe (S-Adenosyl-L-Methionine)
SAMe Complex 200 mg
SAMe Complex 200 mg - 200 mg per 1 tabletBekijk product
menu
Sluiten
Avatar
Kom je er niet uit?

Vraag gratis advies op maat aan van onze orthomoleculair therapeuten of doe de vitaminetest!

Vraag gratis advies aan!
Doe de vitaminetest