Vetten

Vetten

Vetten zijn een essentieel onderdeel van ons dieet en spelen een belangrijke rol in het lichaam. Ze zijn niet alleen een rijke bron van energie, maar ze zijn ook belangrijk voor de opname van in vet oplosbare vitamines, zoals vitamine A, D, E, en K.

Er zijn verschillende soorten vetten: verzadigde vetten, onverzadigde vetten en transvetten. Onverzadigde vetten, die te vinden zijn in olijfolie, noten, zaden en vette vis, worden als de gezondste beschouwd. Verzadigde vetten vinden we vooral in dierlijke producten (vlees, boter, kaas, en andere zuivelproducten), in plantaardige oliën (kokosolie, palmolie en palmkernolie) en bewerkte voedingsmiddelen (gebak, koekjes, snacks en fastfood bevatten vaak verzadigde vetten). Transvetten zijn onder andere aanwezig in voedingsmiddelen zoals margarines, bakkerijproducten, snacks, en fastfood.

Synoniem van Vetten:
Vetten

Producten met Vetten
Standaarddoseringen
8,00 g per 30.7 gram
Standaarddoseringen
0,1 g per 25 gram
Standaarddoseringen
6,00 g per 30 gram
Standaarddoseringen
1,00 g per 33
Standaarddoseringen
1,00 g per 33
Standaarddoseringen
6,00 g per 30
Standaarddoseringen
0,1 g per 25