Vitakruid

L-Theanine

L-Theanine

L-taurine, of 2-aminoethaansulfonzuur, werd als eerste ontdekt in een os (bos taurus) en daar heeft deze niet-essentiële aminozuurachtige stof dan ook zijn naam aan te danken. Hoewel de amine vaak in de categorie van aminozuren wordt geplaatst, is het eigenlijk geen echt aminozuur. L-taurine bevat namelijk op de plaats van de carboxylgroep een sulfonzuurgroep waardoor het niet ingebouwd kan worden in eiwitstructuren. Als een amine speelt de aminozuurachtige stof een ondersteunende rol in verschillende metabolische processen in het lichaam.

L-taurine is vooral te vinden in eiwitrijk voedsel. Voorbeelden van voeding met een hoog gehalte L-taurine zijn: vlees, vis, schaaldieren, gevogelte en eieren.

Een combinatie van L-taurine en magnesiumtauraat resulteert in een synergetisch effect. Dit zorgt voor stabilisatie van de celwanden, waardoor deze vorm van L-taurine zeer goed wordt geabsorbeerd. Als een aminozuur kan L-taurine de absorptie van magnesium verbeteren doordat L-taurine via een actief transportsysteem wordt opgenomen.

Synoniem van L-Theanine:
L-Theanine, L-Theanine (Suntheanine®, 98% extract), Suntheanine®, Theanine

Standaarddoseringen
50 mg per 1 vega capsule
Standaarddoseringen
50 mg per 1 vega capsule
Saffraan & Suntheanine®
VormL-Theanine (Suntheanine®, 98% extract)
Product Saffraan & Suntheanine® -
Standaarddoseringen
100 mg per 1 vega capsule
VormProductStandaarddoseringen
L-TheanineGeheugenformuleGeheugenformule - 30 vega capsules50 mg per 1 vega capsuleBekijk product
L-TheanineGeheugenformuleGeheugenformule - 60 vega capsules50 mg per 1 vega capsuleBekijk product
L-Theanine (Suntheanine®, 98% extract)Saffraan & Suntheanine®Saffraan & Suntheanine® - 100 mg per 1 vega capsuleBekijk product
Menu
Sluiten