DPP-IV enzym

DPP-IV enzym

Het DPP-IV enzym is een proteolytisch enzym met vele functies. Het DPP-IV wordt normaliter door de cellen van de darm villi, in de pancreas, de epitheelcellen en via microbiële aanmaak in bacteriën of schimmels geproduceerd. Een klein deel circuleert vrij in de bloedbaan en een ander deel bevindt zich in speeksel. DPP-IV is essentieel voor de volledige afbraak van proline bevattende voedingseiwitten zoals gluten en caseïne. Het werkt voornamelijk op de afbraak van exorfinen. Hierdoor wordt het endorfinesysteem beschermd tegen de opioïde belasting die ontstaat door het nuttigen van voeding dat rijk is aan exorfinen.

DPP-IV wordt normaliter door de cellen van de darm villi geproduceerd en is essentieel voor de volledige afbraak van proline bevattende voedingseiwitten zoals gluten en caseïne. Deze allergene eiwitten zijn zeer resistent voor hydrolyse door andere proteolytische enzymen en zijn betrokken bij een aantal ernstige ongewenste voedselreacties, waaronder de problemen in het darmgebied.

DPP-IV is een afkorting van Dipeptidyl peptidase IV en behoort tot de exopeptidase klasse van proteolytische enzymen. Deze stoffen splitsen zowel N- als C terminus aminozuur residuen van eiwitten. De C-Terminus bestaat uit een aminozuur met een ongebonden carboxylgroep. De N-Terminus heeft een ongebonden aminogroep en zit aan de andere kant van de peptide ketting. De DPP-IV heeft het vermogen om de peptine binding te splitsen dat nog voor de laatste proline zit waardoor proline bevattende dipeptiden kan worden vrijgemaakt van de plypeptide ketens. Hierdoor is het één van de weinige enzymen die het verteren van proline-rijke eiwitten mogelijk maakt.

Synoniem van DPP-IV enzym:
DPP-IV enzym, DPP-IV enzym (BioCore DPP-IV®)

Producten met DPP-IV enzym
DPP-IV Ultimate
VormDPP-IV enzym (BioCore DPP-IV®)
Product DPP-IV Ultimate - 90 vegan capsules
Standaarddoseringen
100 mg per 1 vegan capsule
DPP-IV Ultimate
VormDPP-IV enzym (BioCore DPP-IV®)
Product DPP-IV Ultimate - 180 vegan capsules
Standaarddoseringen
100 mg per 1 vegan capsule
Producten met DPP-IV enzym
VormProductStandaarddoseringen
DPP-IV enzym (BioCore DPP-IV®)
DPP-IV Ultimate
DPP-IV Ultimate - 90 vegan capsules100 mg per 1 vegan capsule Bekijk product
DPP-IV enzym (BioCore DPP-IV®)
DPP-IV Ultimate
DPP-IV Ultimate - 180 vegan capsules100 mg per 1 vegan capsule Bekijk product