Vitakruid
Gratis verzending boven €40
Klanten beoordelen ons met een 9.3
Vitakruid
sluiten

Collageen

Collageen

Collageen behoort tot de categorie eiwitten en is opgebouwd uit achttien verschillende aminozuren. Hierin hebben de aminozuren proline, glycine en hydroxyproline een hoofdrol. Deze drie zijn namelijk goed voor zo’n 55% van het totale aantal aminozuren. 

Collageen vind je voornamelijk terug in het bindweefsel. Bijvoorbeeld in de huid, maar ook in de botten, kraakbeen, tanden en tandvlees, pezen, gewrichtsbanden, hoornvliezen en bloedvaten. Dit is afhankelijk van het type collageen. Type I collageen komt op de meeste verschillende plekken voor in het lichaam, samen met type III. Samen beslaan deze twee typen maar liefst 90% van het totale aantal collageen in het lichaam.

Collageen heeft een belangrijke functie in het lichaam. We maken het zelf aan, maar na het 25e levensjaar neemt de productie hiervan af. Dit draagt bij aan het verouderingsproces; denk aan het ontstaan van fijne lijntjes en rimpels. Collageen zorgt namelijk voor stevigheid en elasticiteit in het bindweefsel van de huid. 

Ook heeft collageen een essentiële samenwerking met vitamine C. De weerstandsvitamine is namelijk van belang voor de vorming van collageen.* Wat op zijn beurt weer helpt om de huid van binnenuit te versterken, belangrijk is voor de bloedvaten, botten en aanmaak van kraakbeen.*

Collageenpeptiden van duurzaam Solugel®

Solugel® levert duurzame, gepatenteerde collageenpeptiden die goed in de darmen worden opgenomen. Klinisch onderzoek bevestigt dat de collageenformule van de nutriëntontwikkelaar een puurheidspercentage van 99 procent heeft, zonder onnodige toevoegingen. Zo is het vrij van geur-, smaak-, en kleurstoffen, maar ook van hormonen, antibiotica en anabole steroïden. Ze winnen het collageen namelijk uit runderen die behandeld worden volgens zeer diervriendelijke protocollen. De grasgevoerde runderen leven op boerderijen met uitgestrekte weides en ontvangen passende medische zorg.

Synoniem van Collageen:
Collageen, Collageen (Solugel®, rund)

Producten met Collageen
Collageen Solugel® poeder
VormCollageen (Solugel®, rund)
Product Collageen Solugel® poeder -
Standaarddoseringen
10 g per 1 maatlepel à 25 ml
Producten met Collageen
VormProductStandaarddoseringen
Collageen (Solugel®, rund)
Collageen Solugel® poeder
Collageen Solugel® poeder - 10 g per 1 maatlepel à 25 ml Bekijk product