Collageen

Collageen

Collageen behoort tot de categorie eiwitten en is opgebouwd uit achttien verschillende aminozuren. Hierin hebben de aminozuren proline, glycine en hydroxyproline een hoofdrol. Deze drie zijn namelijk goed voor zo’n 55% van het totale aantal aminozuren. 

Collageen vind je voornamelijk terug in het bindweefsel. Bijvoorbeeld in de huid, maar ook in de botten, kraakbeen, tanden en tandvlees, pezen, gewrichtsbanden, hoornvliezen en bloedvaten. Dit is afhankelijk van het type collageen. Type I collageen komt op de meeste verschillende plekken voor in het lichaam, samen met type III. Samen beslaan deze twee typen maar liefst 90% van het totale aantal collageen in het lichaam.

Collageen heeft een belangrijke functie in het lichaam. We maken het zelf aan, maar na het 25e levensjaar neemt de productie hiervan af. Dit draagt bij aan het verouderingsproces; denk aan het ontstaan van fijne lijntjes en rimpels. Collageen zorgt namelijk voor stevigheid en elasticiteit in het bindweefsel van de huid. 

Ook heeft collageen een essentiële samenwerking met vitamine C. De weerstandsvitamine is namelijk van belang voor de vorming van collageen.* Wat op zijn beurt weer helpt om de huid van binnenuit te versterken, belangrijk is voor de bloedvaten, botten en aanmaak van kraakbeen.* Naast vitamine C heeft zink een aanvulling op collageen. Door de toevoeging van zink is het namelijk goed voor de nagels*, houdt het de haren  sterk en helpt het bij de verzorging van de huid van binnenuit.

Duurzaam viscollageen

Viscollageen kennen we als een van de zuiverste vormen van collageen. Men hydrolyseert de collageenpeptiden door middel van enzymen uit de huid en graten van vis. Deze restproducten worden op deze manier duurzaam gebruikt.

Het is belangrijk dat viscollageen een duurzame bron heeft. Het is hierbij belangrijk dat er expliciet rekening gehouden wordt met een lage impact op het milieu. Dit kun je bijvoorbeeld herkennen aan het hoogstaande certificaat ‘Friend of the Sea’ (FoS)’, wat inhoudt dat de vis afkomstig is uit volledig duurzame visserij en aquacultuur.

Collageenpeptiden van duurzaam Solugel® 

Solugel® levert duurzame, gepatenteerde collageenpeptiden die goed in de darmen worden opgenomen. Klinisch onderzoek bevestigt dat de collageenformule van de nutriëntontwikkelaar een puurheidspercentage van 99 procent heeft, zonder onnodige toevoegingen. Zo is het vrij van geur-, smaak-, en kleurstoffen, maar ook van hormonen, antibiotica en anabole steroïden. Ze winnen het collageen namelijk uit runderen die behandeld worden volgens zeer diervriendelijke protocollen. De grasgevoerde runderen leven op boerderijen met uitgestrekte weides en ontvangen passende medische zorg.

Vegan collageen 

Veganistisch collageen is een term voor plantaardige alternatieven van traditionele collageensupplementen. Traditionele collageensupplementen zijn vaak afkomstig van dierlijke bronnen zoals koeien, varkens of vissen. Collageen is een eiwit en treffen we aan in het bindweefsel van dieren en is een populair ingrediënt vanwege het vermogen om de elasticiteit van de huid te behouden en rimpels te verminderen.

Het is belangrijk op te merken dat deze ingrediënten de collageenproductie kunnen ondersteunen, maar zelf geen collageen bevatten. In plaats daarvan bevatten ze voedingsstoffen zoals vitamine C, wat belangrijk is voor de collageensynthese, en aminozuren zoals glycine en proline, die belangrijke bouwstenen van collageen zijn.

VeCollal® identiek aan humaan collageen type 1

VeCollal® is een duurzaam, veganistisch en allergeenvrij alternatief voor collageen van dierlijke oorsprong. De ingrediënten hebben wetenschappelijke ondersteuning in meer dan 70 onafhankelijke onderzoeken. Om de effectiviteit aan te tonen werden menselijke cellen gebruikt die betrokken zijn bij de collageensynthese. De helft van de cellen kreeg hier de behandeling (VeCollal®) en de andere cellen kregen geen behandeling. Hieruit bleek dat VeCollal® de collageenproductie met 134,97% verhoogd. 

Synoniem van Collageen:
Collageen, Collageen (Solugel®, rund), Collageen (uit duurzaam gevangen vis)

Producten met Collageen
Collageen Solugel® poeder
VormCollageen (Solugel®, rund)
Product Collageen Solugel® poeder - Naturel - 250 gram
Standaarddoseringen
10 g per 1 maatlepel à 25 ml
Collageen Solugel® poeder
VormCollageen (Solugel®, rund)
Product Collageen Solugel® poeder - Tropical - 250 gram
Standaarddoseringen
10 g per 1 maatlepel à 25 ml
Beauté® Collageen Complex
VormCollageen (Solugel®, rund)
Product Beauté® Collageen Complex -
Standaarddoseringen
5 g per 1 maatschep à 5,5 gram
Collageen Solugel® tabletten
VormCollageen (Solugel®, rund)
Product Collageen Solugel® tabletten - 150 tabletten
Standaarddoseringen
10 g per 6 tabletten
Viscollageen
VormCollageen (uit duurzaam gevangen vis)
Product Viscollageen -
Standaarddoseringen
5 g per 1 maatlepel à 10 ml
Producten met Collageen
VormProductStandaarddoseringen
Collageen (Solugel®, rund)
Collageen Solugel® poeder
Collageen Solugel® poeder - Naturel - 250 gram10 g per 1 maatlepel à 25 ml Bekijk product
Collageen (Solugel®, rund)
Collageen Solugel® poeder
Collageen Solugel® poeder - Tropical - 250 gram10 g per 1 maatlepel à 25 ml Bekijk product
Collageen (Solugel®, rund)
Beauté® Collageen Complex
Beauté® Collageen Complex - 5 g per 1 maatschep à 5,5 gram Bekijk product
Collageen (Solugel®, rund)
Collageen Solugel® tabletten
Collageen Solugel® tabletten - 150 tabletten10 g per 6 tabletten Bekijk product
Collageen (uit duurzaam gevangen vis)
Viscollageen
Viscollageen - 5 g per 1 maatlepel à 10 ml Bekijk product