Borage olie

Borage olie

Borage olie wordt gewonnen uit de bernagieplant, die ook wel bekend staat als komkommerkruid. De officiële Latijnse benaming is ‘borago officinalis’. Het kruid en de werking ervan waren bij de oude Grieken al bekend. 

De plant is voornamelijk populair door het hoge percentage gamma-linoleenzuur (GLA). Van alle oliehoudende gewassen heeft de bernagieplant het hoogste GLA-percentage. GLA is een omega-6-vetzuur wat met name bekend staat om de gezondheidsbevorderende effecten. Zo helpt borage olie bij het behouden van een goede vochtbalans, wat samenhangt met diverse andere functies in het menselijk lichaam. Denk bijvoorbeeld aan de urinewegen, waar borage olie ook goed voor is. 

Naast het feit dat we in onze supplementen een hoge dosering garanderen, zorgen we er ook voor dat de olie op de meest natuurlijke wijze wordt gewonnen. Daarom worden de zaden van de bernagieplant koud geperst. Met dit proces blijven alle nutriënten zoveel mogelijk behouden die van nature in de zaden aanwezig zijn. Zoals de belangrijkste werkzame stof in borage olie: GLA.

Synoniem van Borage olie:
Borage olie

Producten met Borage olie
Standaarddoseringen
1500 mg per 1 sofgel capsule
Producten met Borage olie
VormProductStandaarddoseringen
Borage olie
Borage Olie 1500 mg GLA 300 mg
Borage Olie 1500 mg GLA 300 mg - 1500 mg per 1 sofgel capsule Bekijk product