Astaxanthine

Astaxanthine

Astaxanthine behoort tot de groep van carotenoïden, een klasse van natuurlijke pigmenten, die verantwoordelijk zijn voor de heldere kleuren van veel planten, algen en dieren. Carotenoïden, waaronder astaxanthine, zijn lipofiele stoffen, wat betekent dat ze in vet oplosbaar zijn. Dit maakt het mogelijk dat astaxanthine wordt opgeslagen in de weefsels van organismen.

Astaxanthine is een ketocarotenoïde, wat betekent dat het een carotenoïde is met een ketongroep aan het einde van de moleculaire keten. Het heeft een unieke chemische structuur die het onderscheidt van andere carotenoïden, waardoor het een van de krachtigste antioxidanten is die in de natuur voorkomen.

Astaxanthine wordt geproduceerd door verschillende soorten algen, schimmels en bacteriën als een natuurlijke bescherming. Het wordt ook gevonden in verschillende zeedieren, waaronder zalm, forel en schaaldieren, die het verkrijgen door het eten van deze algen of andere organismen die astaxanthine bevatten. In sommige vogelsoorten, zoals flamingo's en pelikanen, is astaxanthine verantwoordelijk voor de roze tot rode kleur van hun veren. Astaxanthine kan ook voorkomen in andere delen van het dierlijk lichaam, zoals de ogen.

In de natuurlijke productie van astaxanthine worden algen meestal gekweekt onder omstandigheden van hoge lichtintensiteit en lage voedingsstoffen, wat de astaxanthine productie stimuleert als een beschermingsmechanisme. 

Synoniem van Astaxanthine:
Astaxanthine, Astaxanthine (AstaPure®, uit de alg Haematococcus pluvialis)

Producten met Astaxanthine
Astaxanthine
VormAstaxanthine (AstaPure®, uit de alg Haematococcus pluvialis)
Product Astaxanthine -
Standaarddoseringen
4 mg per 1 vegan softgel capsule
Producten met Astaxanthine
VormProductStandaarddoseringen
Astaxanthine (AstaPure®, uit de alg Haematococcus pluvialis)
Astaxanthine
Astaxanthine - 4 mg per 1 vegan softgel capsule Bekijk product