Vitakruid

Ashwagandha extract

Ashwagandha extract

Ashwagandha heeft adaptogene eigenschappen en ook bekend als Indiase ginseng. De naam Ashwagandha komt uit het Sanskriet en is een combinatie van het woord 'ashva', dat paard betekent, en 'gandha', dat geur betekent. De wortel heeft een sterk aroma, dat wordt omschreven als "paard-achtig". In de Indische geneeskunde, de Ayurveda wordt het kruid beschreven als "Indiase ginseng". Ashwagandha wordt ook in de traditionele Afrikaanse geneeskunde gebruikt.

Ashwagandha is rijk aan ijzer, aan glycowithanolides (antioxidanten), tannine, glucose, kaliumnitraat, alkaloïden, vetzuren en vele andere stoffen. Ashwagandha bevat ook steroïde alkaloïden zoals: somnine, somniferine, anferine en withanolides. Ashwagandha bevat tevens flavonoïden, lactonen, acyl steryl-glucosiden. Meestal worden zowel de bladeren als de wortels van de plant gebruikt, maar de wortels bevatten meer van bovengenoemde stoffen dan de bladeren.

In India groeit de Ashwagandha in overvloed en is één van de belangrijkste planten in de Ayurvedische geneeskunde. Het wordt ook bij kinderen als veilig beschouwd. Je zou het kunnen vergelijken met de Ginseng die in China wordt gebruikt.

Synoniem van Ashwagandha extract:
Ashwagandha extract, Ashwagandha extract (KSM-66®, 5% withanoliden)

Ashwagandha KSM-66® & Bioperine®
VormAshwagandha extract (KSM-66®, 5% withanoliden)
Product Ashwagandha KSM-66® & Bioperine® -
Standaarddoseringen
300 mg per 1 vega capsule
VormProductStandaarddoseringen
Ashwagandha extract (KSM-66®, 5% withanoliden)
Ashwagandha KSM-66® & Bioperine®
Ashwagandha KSM-66® & Bioperine® - 300 mg per 1 vega capsuleBekijk product
Menu
Sluiten