Acetyl-L-Carnitine

Acetyl-L-Carnitine

In de regel vormt ons lichaam het semi-essentiële aminozuur l-carnitine uit l-methionine en l-lysine, maar bij dit omzettingsproces kan een hoop fout gaan. Factoren als een operatie, dieet, snelle groei of zware sportbeoefening kunnen er bovendien voor zorgen dat een semi-essentieel aminozuur essentieel wordt. De snelheid waarmee ons lichaam het aminozuur opneemt schiet dan tekort om in onze behoefte te voorzien.

Daarnaast kunnen toereikende carnitine niveau met name voor vegetariërs en veganisten moeilijk te behalen zijn. Het semi-essentiële aminozuur vinden we namelijk vooral terug in dierlijke eiwitten; vlees en zuivel zijn de voornaamste bronnen. Mocht je dus een levensstijl met weinig tot geen dierlijke producten aanhangen dan kan suppletie met Acetyl-L-Carnitine 500 mg van meerwaarde zijn.

Vitakruid gebruikt uitsluitend de l-structuurvorm van carnitine. Vanuit biochemisch perspectief kent het multifunctionele aminozuur twee vormen, de l- en d-structuurvorm. Het lichaam herkent alleen de l-structuurvorm (linksdraaiende vorm) als natuurlijk. De gespiegelde vorm, de d-vorm, komt in levend materiaal niet voor en wordt daarom aangeduid als synthetisch. De l-structuurvorm biedt zowel de garantie dat onze carnitine honderd procent natuurlijk is, als ook over de hoogst biologische beschikbaarheid beschikt.

Synoniem van Acetyl-L-Carnitine:
Acetyl-L-Carnitine

Producten met Acetyl-L-Carnitine
Acetyl-L-Carnitine 500 mg
VormAcetyl-L-Carnitine
Product Acetyl-L-Carnitine 500 mg -
Standaarddoseringen
500 mg per 1 vegan capsule
Producten met Acetyl-L-Carnitine
VormProductStandaarddoseringen
Acetyl-L-Carnitine
Acetyl-L-Carnitine 500 mg
Acetyl-L-Carnitine 500 mg - 500 mg per 1 vegan capsule Bekijk product