Lactoferrine

Lactoferrine

Lactoferrine is een glycoproteïne, een eiwitsoort met één of meer suikermoleculen. De belangrijkste functie van lactoferrine is haar vermogen om zich aan ijzer te binden en dit door het lichaam te transporteren. Wat betreft structuur lijkt deze glycoproteïne dan ook erg op het serumijzer-transporteiwit transferrine.

Lactoferrine werd voor het eerst ontdekt in koemelk, vandaar het woord ‘lacto’. Het tweede deel van het woord slaat op dit ijzerbindende vermogen, ‘ferrine’. Vooral de allereerst geproduceerde melk (biest of colostrum) is rijk aan dit stofje, zowel bij mensen als zoogdieren. De hoeveelheid lactoferrine in moedermelk is aan het begin van de lactatieperiode het hoogst. Daarnaast bevindt lactoferrine zich in diverse lichaamsvloeistoffen, zoals speeksel en tranen.

De lactoferrine in ons supplement is afkomstig uit magere rundermelk, specifiek uit de biest. Hierdoor kunnen we een hoog gedoseerd én zuivere hoeveelheid van de glycoproteïne garanderen. Bovendien is het gewonnen via koude persing en is het eiwit gevriesdroogd, wat de houdbaarheid garandeert en waardoor alle werkzame stoffen behouden blijven.

Synoniem van Lactoferrine:
Lactoferrine, Lactoferrine (minimaal 95% puur)

Producten met Lactoferrine
Lactoferrine 150 mg
VormLactoferrine (minimaal 95% puur)
Product Lactoferrine 150 mg -
Standaarddoseringen
150 mg per 1 vegan capsule
Producten met Lactoferrine
VormProductStandaarddoseringen
Lactoferrine (minimaal 95% puur)
Lactoferrine 150 mg
Lactoferrine 150 mg - 150 mg per 1 vegan capsule Bekijk product