GLA (omega 6)

GLA (omega 6)

Gamma-linoleenzuur (GLA) is een vetzuur dat gerekend kan worden tot de omega 6-vetzuren. Aan deze stof schrijven we diverse gezondheidsbevorderende effecten toe. Om die reden gebruikten de oude Grieken het kruid al. Zo helpt het bij het behouden van een goede vochtbalans en is het goed voor de urinewegen.

Het omega 6-vetzuur vind je in de natuur terug in diverse oliehoudende gewassen, waarvan de teunisbloem en bernagieplant de bekendste zijn. Door de zaden van de bernagieplant te persen ontstaat er borage olie, een vloeistof die van alle plantaardige oliën het rijkst is aan GLA. Zo is de GLA-concentratie in bernagie olie zo'n twee keer hoger dan in teunisbloemolie. Daarnaast is de stof vrij zeldzaam in de natuur: er zijn maar weinig andere voedingsmiddelen waar je GLA uit kunt halen.

De kwaliteit van GLA-houdende olie is het beste wanneer deze koud wordt geperst. Hierbij gebruikt men geen chemicaliën, waardoor de olie de natuurlijke nutriënten zoveel mogelijk behoudt. Zou blijft ook het hoge GLA-gehalte in tact. Dit in tegenstelling tot verhitting, waarbij er ongezonde transvetten kunnen ontstaan.

Synoniem van GLA (omega 6):
GLA (omega 6)

Producten met GLA (omega 6)
Borage Olie 1500 mg GLA 300 mg
VormGLA (omega 6)
Product Borage Olie 1500 mg GLA 300 mg -
Standaarddoseringen
300 mg per 1 sofgel capsule
Producten met GLA (omega 6)
VormProductStandaarddoseringen
GLA (omega 6)
Borage Olie 1500 mg GLA 300 mg
Borage Olie 1500 mg GLA 300 mg - 300 mg per 1 sofgel capsule Bekijk product