Vitakruid
Gratis verzending boven €40
Klanten beoordelen ons met een 9.3
Vitakruid
sluiten
Vraag gratis advies aan
Doe de vitaminetest

Magnesium Tauraat, een onmisbaar mineraal

Rogier Nederlof

Rogier

Coordinator Research & Development 20 feb. 2019Bijgewerkt: 30 mei 20224 min. leestijd

Turners gebruiken het voor wat extra grip op de rekstok. Het is de voornaamste grondstof van legeringen en wordt dus veelvuldig gebruikt in de auto- en luchtvaartindustrie. Een veel voorkomend mineraal in onze aardkost, maar bovenal ontzettend belangrijk voor onze gezondheid. Magnesium heeft namelijk een rol in maar liefst 300 biochemische processen in ons lichaam, een ware gezondheidsduizendpoot! De Magnesium Tauraat van Vitakruid is een combinatie van de beste gezondheidsbevorderende eigenschappen van magnesium in één capsule.

Lees verder onder de afbeelding

Magnesium Tauraat, een onmisbaar mineraal

Onderwerpen in dit artikel

  • Organisch gebonden
  • Magnesium en L-taurine
  • Elementair magnesium
  • Pyridoxaal-5-fosfaat
  • In capsulevorm
  • De gezondheidsduizendpoot

Voordelen product
  • Beste magnesium voor de hersenfunctie*
  • Met de natuurlijk vorm vitamine B6 (p-5-p) voor betere opname
  • Goed voor gemoedstoestand, geheugen en concentratievermogen*
Magnesium Tauraat met P-5-P
Magnesium Tauraat met P-5-P 100  vegan capsules

Organisch gebonden

Magnesiumtauraat is een biologische beschikbare en organisch gebonden vorm van magnesium. Anorganisch magnesiumvormen zoals magnesiumchloride, magnesiumhydroxide en magnesiumsulfaat zijn minder biologisch beschikbaar en worden daardoor minder goed opgenomen. Zo heeft magnesiumsulfaat bijvoorbeeld maar een biologische beschikbaarheid van 4 procent. Dit betekent dat een dosering van 200 mg magnesiumsulfaat maar voor 8 mg effectief is. De beste vormen die we kennen zijn magnesiumchelaten zoals, magnesium tauraat, magnesium malaat en magnesium bisglycinaat.

Je dagelijkse voeding bevat over het algemeen anorganisch gebonden magnesium. Dit zijn namelijk de vormen die in de bodem voorkomen en worden opgenomen door de planten die we dagelijks eten. Voorbeelden hiervan zijn magnesiumoxide en magnesiumcarbonaat. Je lichaam neemt dus maar een klein deel op van de magnesium die je uit reguliere voeding binnenkrijgt. Magnesium Tauraat van Vitakruid is dus een toegevoegde waarde binnen je voedingspatroon!

Opneembaarheid Magnesium Vormen

Magnesium en L-taurine

Magnesiumtauraat is een combinatie van het aminozuur taurine en magnesium. In deze combinatie hebben magnesium en taurine een synergetisch effect, waardoor deze vorm van magnesium zeer goed wordt geabsorbeerd. Absorptie van l-taurine vindt namelijk plaats via het aminozurentransportsysteem in de dunne darm. Door dit actieve transportsysteem komt het gebonden magnesium snel in de bloedsomloop terecht, alwaar het naar de rest van je lichaam wordt getransporteerd. Hierdoor ondervind je optimaal effect van het magnesium!

Denk je dat jij gezond genoeg eet en leeft?

Check het via onze vitaminetest en kijk of jij extra vitaminen of mineralen moet nemen.

Doe de Vitaminetest

Elementair magnesium

Op een etiket dient altijd de elementaire hoeveelheid van een mineraal te zijn vermeld. De molecuulverbinding van magnesiumtauraat bevat 8 procent elementair magnesium. Dat lijkt misschien weinig, maar een elementaire hoeveelheid van magnesium van 60 mg dat afkomstig is uit 750 mg magnesiumtauraat wordt vele malen beter door het lichaam opgenomen dan dezelfde hoeveelheid elementair magnesium gebonden aan bijvoorbeeld citraat, oxide of sulfaat. En dat is het relevante criterium voor magnesium: de opneembaarheid, niet de hoeveelheid!

Pyridoxaal-5-fosfaat (P-5-P)

Vitamine B6 heeft vele wetenschappelijk onderbouwde gezondheidsbevorderende effecten voor het lichaam. Zo is de vitamine onder andere goed voor de aanmaak van rode bloedcellen, de eiwitproductie en cysteïne aanmaak. Pyridoxaal-5-fosfaat (de biologisch actieve, co-enzymatische vorm van vitamine B6) heeft een betere biologische beschikbaarheid en is veiliger dan pyridoxine. Vitakruid gebruikt in haar producten uitsluitend de vorm P-5-P.

Zoek een Vitakruid therapeut bij jou in de buurt.

Of vraag vrijblijvend online advies aan

In capsulevorm

De Magnesium Tauraat van Vitakruid wordt je aangeboden in capsulevorm. Magnesium is een supplement dat bijna uitsluitend in poedervorm voorkomt. Door dit poeder te suppleren in een capsule, blijft de formule bestand tegen vocht en licht. Bovendien zorgt het gelatineomhulsel dat het magnesium tauraat pas in je maag wordt opgenomen. Hierdoor ondervind je optimaal effect van de werkzame bestanddelen!

Capsule

De gezondheidsduizendpoot

De Magnesium Tauraat van Vitakruid mogen we met recht een gezondheidsduizendpoot noemen. Zo speelt het supplement een rol bij botaanmaak, het behoud van sterke botten en is het van belang voor sterke tanden.

Ook raden we Magnesium Tauraat aan voor de gemoedstoestand, het celdelingsproces, het geheugen, de leerprestatie en het concentratievermogen. En het lijstje is nog langer, de gezondheidsduizendpoot helpt namelijk de normale eiwitsynthese, een goede elektrolytenbalans en een normaal energieleverend metabolisme te behouden. Bovendien heeft Magnesium Tauraat een gunstige invloed op de vermindering van vermoeidheid en futloosheid. Ten slotte dichten we het poeder een sleutelrol toe in de functie van spieren en zenuwen.

Naast de Magnesium Tauraat hebben wij ook de biologisch beschikbare Magnesium Malaat in het assortiment. Hieronder een overzicht van de gezondheidsbevorderende effecten van de Magnesium Tauraat en Malaat van Vitakruid:

Tabel verschillen Tauraat en Malaat