Vitakruid
Vitakruid

Magnesium Tauraat, een onmisbaar mineraal

Magnesium Tauraat, een onmisbaar mineraal

Turners gebruiken het voor wat extra grip op de rekstok. Het is de voornaamste grondstof van legeringen en wordt dus veelvuldig gebruikt in de auto- en luchtvaartindustrie. Een veel voorkomend mineraal in onze aardkost, maar bovenal ontzettend belangrijk voor onze gezondheid. Magnesium heeft namelijk een rol in maar liefst 300 biochemische processen in ons lichaam, een ware gezondheidsduizendpoot! De Magnesium Tauraat van Vitakruid is een combinatie van de beste gezondheidsbevorderende eigenschappen van magnesium in één capsule.

De voordelen van Magnesium Tauraat met P-5-P
  • Beste magnesiumvorm voor de hersenfunctie
  • De organisch gebonden vorm Magnesium Tauraat
  • Hoog opneembaar elementair magnesium
  • Vitamine B6 in de veilige en biologisch beschikbare vorm pyridoxaal-5-fosfaat
  • Magnesiumtauraat is een gezondheidsduizendpoot
Magnesium Tauraat met P-5-P
100 vega capsules
Vanaf € 26,90
Bekijk product


Organisch gebonden

Magnesiumtauraat is een biologische beschikbare en organisch gebonden vorm van magnesium. Anorganisch magnesiumvormen zoals magnesiumchloride, magnesiumhydroxide en magnesiumsulfaat zijn minder biologisch beschikbaar en worden daardoor minder goed opgenomen. Zo heeft magnesiumsulfaat bijvoorbeeld maar een biologische beschikbaarheid van 4%. Dit betekent dat een dosering van 200 mg magnesiumsulfaat maar voor 8 mg effectief is. De beste vormen die we kennen zijn magnesiumchelaten zoals, magnesium tauraat, magnesium malaat en magnesium bisglycinaat.

Je dagelijkse voeding bevat over het algemeen anorganisch gebonden magnesium. Dit zijn namelijk de vormen die in de bodem voorkomen en worden opgenomen door de planten die we dagelijks eten. Voorbeelden hiervan zijn magnesiumoxide en magnesiumcarbonaat. Je lichaam neemt dus maar een klein deel op van de magnesium die je uit reguliere voeding binnenkrijgt. Magnesium Tauraat van Vitakruid is dus een toegevoegde waarde binnen je voedingspatroon!

Opneembaarheid Magnesium Vormen


Magnesium en L-taurine

Magnesiumtauraat is een combinatie van het aminozuur taurine en magnesium. In deze combinatie hebben magnesium en taurine een synergetisch effect, waardoor deze vorm van magnesium zeer goed wordt geabsorbeerd. Absorptie van l-taurine vindt namelijk plaats via het aminozurentransportsysteem in de dunne darm. Door dit actieve transportsysteem komt het gebonden magnesium snel in de bloedsomloop terecht, alwaar het naar de rest van je lichaam wordt getransporteerd. Hierdoor ondervind je optimaal effect van het magnesium!

Elementair magnesium

Op een etiket dient altijd de elementaire hoeveelheid van een mineraal te zijn vermeld. De molecuulverbinding van magnesiumtauraat bevat 8% elementair magnesium. Dat lijkt misschien weinig, maar een elementaire hoeveelheid van magnesium van 60 mg dat afkomstig is uit 750 mg magnesiumtauraat wordt vele malen beter door het lichaam opgenomen dan dezelfde hoeveelheid elementair magnesium gebonden aan bijvoorbeeld citraat, oxide of sulfaat. En dat is het relevante criterium voor magnesium: de opneembaarheid, niet de hoeveelheid!

Pyridoxaal-5-fosfaat (P-5-P)

Vitamine B6 heeft vele wetenschappelijk onderbouwde gezondheidsbevorderende effecten voor het lichaam. Zo is de vitamine onder andere goed voor de aanmaak van rode bloedcellen, de eiwitproductie en cysteïne aanmaak. Pyridoxaal-5-fosfaat (de biologisch actieve, co-enzymatische vorm van vitamine B6) heeft een betere biologische beschikbaarheid en is veiliger dan pyridoxine. Vitakruid gebruikt in haar producten uitsluitend de vorm P-5-P.

In capsulevorm

De Magnesium Tauraat van Vitakruid wordt je aangeboden in capsulevorm. Magnesium is een supplement dat bijna uitsluitend in poedervorm voorkomt. Door dit poeder te suppleren in een capsule, blijft de formule bestand tegen vocht en licht. Bovendien zorgt het gelatineomhulsel dat het magnesium tauraat pas in je maag wordt opgenomen. Hierdoor ondervindt je optimaal effect van de werkzame bestanddelen!

Capsule


De gezondheidsduizendpoot

De Magnesium Tauraat van Vitakruid mogen we met recht een gezondheidsduizendpoot noemen. Zo speelt het supplement een rol bij botaanmaak, het behoud van sterke botten en is het van belang voor sterke tanden.

Ook raden we Magnesium Tauraat aan voor de gemoedstoestand, het celdelingsproces, het geheugen, de leerprestatie en het concentratievermogen. En het lijstje is nog langer, de gezondheidsduizendpoot helpt namelijk de normale eiwitsynthese, een goede elektrolytenbalans en een normaal energieleverend metabolisme te behouden. Bovendien heeft Magnesium Tauraat een gunstige invloed op de vermindering van vermoeidheid en futloosheid. Ten slotte dichten we het poeder een sleutelrol toe in de functie van spieren en zenuwen.

Naast de Magnesium Tauraat hebben wij ook de biologisch beschikbare Magnesium Malaat in het assortiment. Hieronder een overzicht van de gezondheidsbevorderende effecten van de Magnesium Tauraat en Malaat van Vitakruid:

Tabel verschillen Tauraat en Malaat
 

Menu
Sluiten
Avatar
Kom je er niet uit?

Onze orthomoleculair specialisten bieden gratis advies op maat!

Vraag gratis advies aan!