Vitakruid
Gratis verzending boven €40
Vandaag besteld, zaterdag in huis
Klanten beoordelen ons met een 9.3
Vitakruid
sluiten

Curcumine

Curcumine

Sinds mensheugenis wordt de Curcuma longa geteeld in India, Zuid-China en andere tropische en subtropische landen. Men neemt aan dat de kurkuma oorspronkelijk uit India komt. De gemalen wortel van de nauw aan gember verwante Curcuma longa wordt onder de naam kurkuma, koenjit of Indiase geelwortel als specerij gebruikt. De Curcuma longa kan ongeveer een meter hoog worden. De zogenoemde Goldenseal groeit het best in vochtige, warme gebieden. De knollen en wortelstok worden gescheiden van de laterale wortels. Vervolgens worden ze ondergedompeld in kokend water en daarna in de zon gelegd om te drogen. Door het drogen in de zon krijgen de ondergrondse delen een gele kleur. De gele kleur wordt door het zogenoemde curcumine (in feite zijn er zeker drie verschillende curcumines) veroorzaakt. Curcumine staat ook bekend als de kleurstof E100. Na droging maalt men de wortelstokken tot een poeder dat de naam kurkuma heeft.

Hoewel de essentiële oliën met mono-en sesquiterpenen zeker genezende effecten kennen, zijn het van kurkuma vooral de drie soorten curcuminoïden waaronder curcumine, bisdemethoxy curcumine en demethoxy curcumine die verantwoordelijk zijn voor de gunstige effecten. Veel voedingssupplementen bestaan helaas uit uitsluitend curcumine I.

Het gebruik van een curcuma-extract met een zeer hoog curcumine gehalte (90-95%) heeft duidelijk een significant groter effect dan onverwerkte kurkuma (curcumine 2-9%). Curcumine bezit talloze gezondheidsbevorderende eigenschappen. Zo is het kruid onder andere een antioxidant, werkt het ontstekingsremmend en helpt het de lever gezond te houden. Bovendien heeft het een ondersteunende rol voor de vertering, stimuleert het de eetlust en helpt het gewrichten te onderhouden. Een veelzijdige wortel die zelfs kan bijdragen tot een goede mentale balans.

De actieve werkzame stoffen, de curcuminoïden, waaronder curcumine, bisdemethoxy curcumine en demethoxy curcumine zijn de belangrijkste ingrediënten van het kruid kurkuma.

Synoniem van Curcumine:
Curcumine, Curcumine (C3 Complex®, 95% curcuminoïden), Curcuma, Kurkuma, Curcuminoïden, Turmeric, Geelwortel, Bisdemethoxy curcumine, Demethoxy curcumine, Curcuma longa

Producten met Curcumine
Curcuma C3-2X
VormCurcumine (C3 Complex®, 95% curcuminoïden)
Product Curcuma C3-2X - 60 vegan capsules
Standaarddoseringen
650 mg per 1 vegan capsule
Curcuma C3-2X
VormCurcumine (C3 Complex®, 95% curcuminoïden)
Product Curcuma C3-2X - 120 vegan capsules
Standaarddoseringen
650 mg per 1 vegan capsule
Producten met Curcumine
VormProductStandaarddoseringen
Curcumine (C3 Complex®, 95% curcuminoïden)
Curcuma C3-2X
Curcuma C3-2X - 60 vegan capsules650 mg per 1 vegan capsuleBekijk product
Curcumine (C3 Complex®, 95% curcuminoïden)
Curcuma C3-2X
Curcuma C3-2X - 120 vegan capsules650 mg per 1 vegan capsuleBekijk product
menu
Sluiten
Avatar
Kom je er niet uit?

Vraag gratis advies op maat aan van onze orthomoleculair therapeuten of doe de vitaminetest!

Vraag gratis advies aan!
Doe de vitaminetest