Vraag gratis advies aan
Doe de Vitaminetest

Wat zijn de beste supplementen voor een normale bloedsuikerspiegel?* **

Gezonde voeding en dito leefstijl staan aan de basis van een stabiele bloedsuikerspiegel. Maar soms is het niet genoeg om je eetpatroon om te gooien, meer te gaan sporten en te werken aan je slaappatroon. Supplementen kunnen dan een extra steuntje in de rug zijn. Maar wat zijn nu de beste supplementen voor het behoud van een normale bloedsuikerspiegel?* ** We geven in dit blog meer uitleg.

Lees verder onder de afbeelding

Wat zijn de beste supplementen voor een normale bloedsuikerspiegel?* **

Onderwerpen in dit artikel

 • Wat is een normale bloedsuiker?
 • Welke nutriënten voor een gezonde bloedsuikerspiegel?* **
 • Welke supplementen voor de bloedsuikerspiegel?* **
 • Tot slot

Wat is een normale bloedsuikerspiegel?

Bloedsuiker verwijst naar de suiker die in je bloed zit. Deze suikers komen simpelweg in ons lichaam terecht doordat we eten. Koolhydraten worden tijdens de spijsvertering afgebroken tot glucose, een suikermolecuul die via de darmen en lever onze bloedbaan binnendringen. Maar dit is niet per se slecht! Glucose is immers de natuurlijke benzine van ons lichaam. We hebben deze suikers nodig voor de werking van al onze lichaamsprocessen.

Maar zoals altijd is balans het toverwoord! Ons lichaam functioneert het beste wanneer er homeostase is, een constant, zelfregulerend inwendig milieu. In het geval van de bloedsuiker willen we niet te veel maar ook niet te weinig glucose in ons bloed hebben. Een stabiele glucose- of bloedsuikerspiegel zorgt dan ook voor de aanvoer van energie die nodig is voor een normale werking van al onze cellen.

Welk supplement is geschikt voor mij?

Check het via onze vitaminetest en kijk welke vitaminen en mineralen relevant zijn.

Doe de Vitaminetest

Insuline en glucagon

De twee hormonen die verantwoordelijk zijn voor normale glucosewaarden zijn insuline en glucagon. Deze worden allebei aangemaakt door de eilandjes van Langerhans in de alvleesklier (pancreas) en zorgen gezamenlijk voor een stabiele bloedsuikerspiegel.

Wanneer jij gegeten of gedronken hebt stijgt de bloedsuikerspiegel doordat er glucose in het bloed komt. Als reactie daarop produceert de alvleesklier insuline die voor de omzetting van glucose in glycogeen zorgt. Glycogeen wordt als voorraad opgeslagen in de lever en spieren. Insuline zorgt er voor dat glucose vanuit het bloed opgenomen wordt door de lichaamscellen waardoor de bloedsuikerwaarde daalt.

Glucagon doet eigenlijk het tegenovergestelde. Is je laatste maaltijd al een tijdje geleden? Dan zal je bloedsuikerspiegel gedaald zijn. Glucagon zorgt ervoor dat de opgeslagen glycogeen weer omgezet wordt in glucose die vervolgens weer gebruikt kan worden voor energie. Als gevolg hiervan zal de glucosewaarde van het bloed stijgen.

Welke nutriënten voor het behoud van een gezonde bloedsuikerspiegel?* **

Gezonde voeding en leefstijl zijn de belangrijkste elementen die bijdragen aan een stabiele, gezonde bloedsuikerspiegel. Toch zijn er ook een aantal voedingsstoffen die hierbij een handje kunnen helpen. We bespreken hieronder een tweetal nutriënten voor de bloedsuiker.

Chroom

Chroom, ook wel chromium genoemd, is een essentieel spoorelement die de werking van insuline ondersteunt. Het mineraal helpt de normale stofwisseling van koolhydraten, vetten en eiwitten en zorgt mede voor een normale bloedsuikerspiegel.*

Berberine

Berberine is een bioactieve stof die van nature in de zuurbes, de Canadese geelwortel en het schors van de kurkboom voorkomt. Berberine speelt een rol in de spijsvertering en draagt bij aan het behoud van een gezonde bloedsuikerspiegel.** De stof is verder goed voor de cholesterolspiegel en draagt bij aan de natuurlijke afweer van het lichaam.**

Welke supplementen voor de bloedsuikerspiegel?* **

Bovenstaande nutriënten zou je in je voedingspatroon kunnen verwerken, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor hoogwaardige supplementen om jouw lichaam extra te ondersteunen. We geven hieronder een aantal opties.

Glycodin®

Glycodin® is een uitgebalanceerde formule die bijdraagt aan het behoud van een normale bloedsuikerspiegel.* Dit complexpreparaat bevat een combinatie van chroom, magnesium, biotine en alfa-liponzuur. Er is hierbij gekozen voor de beste opneembare vormen van de stoffen.

Voordelen product
 • Chroom zorgt mede voor een normale bloedsuikerspiegel
 • Best opneembare vorm chroom picolinaat
 • Chroom en biotine dragen bij aan een normaal koolhydraat-, vet- en eiwitmetabolisme
Glycodin®
Glycodin® 90  vegan capsules

Chroom is in de vorm van chroom picolinaat (III) toegevoegd aan Glycodin®. Deze verbinding is dertien keer beter opneembaar dan een chroom chloride verbinding. Zo neemt ons lichaam hooguit 0,4 procent op van chroom chloride in vergelijking met maar liefst 5,2 procent van de picolinaat vorm.

Bij magnesium is gekozen voor een verbinding met l-taurine voor een zeer hoge biologische beschikbaarheid. Magnesiumtauraat is een vorm van magnesium die erg goed door het lichaam wordt opgenomen.

Ook biotine heeft zo zijn plek in de formule. Door zijn vermogen om koolhydraten, vetten en eiwitten af te breken, is het een goede partner voor chroom.*

Verder bevat Glycodin® nog alfa-liponzuur, een lichaamseigen stof die zowel water als vet oplosbaar is. Hierdoor is dit vetzuur beschikbaar voor bijna alle systemen in ons lichaam. Zo is alfa-liponzuur terug te vinden in al onze mitochondriën, de energiefabrieken van onze cellen.

Berberine 500 Rebersa®

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen heeft de veelzijdige plant berberine verschillende gezondheidsvoordelen.** Het nadeel is dat de meeste berberine producten ontoereikende doseringen bevatten. Aan de hand van wetenschappelijke onderzoeken hebben wij gekozen voor een ruime dosering van 500 milligram per capsule, Berberine 500 Rebersa®.

Voordelen product
 • Berberine draagt bij aan het behoud van een normaal cholesterolgehalte**
 • Een hoge dosering van 500 mg per capsule
 • Beste berberine extract wereldwijd Rebersa®
Berberine 500 Rebersa®
Berberine 500 Rebersa® 60  vegan capsules

Daarnaast is de puurheid van het berberine extract belangrijk. Bij minder hoogwaardige extracten is er vaak gekozen voor een samenstelling op basis van de bladeren of stam, terwijl de hoogste puurheid juist te vinden is in de wortel van de plant. Rebersa® is wereldwijd het beste berberine extract gebleken en zit daarom in Berberine 500 Rebersa®. Dit extract is gestandaardiseerd op 97 tot 102 procent berberinezouten.

Tot slot

Wil jij ook een normale bloedsuiker behouden met de hulp van supplementen? Vergeet dan niet dat een gezond voedingspatroon en een gezonde leefstijl fundamenteel zijn hiervoor. Maar mocht je toch wat extra hulp willen gebruiken, dan weet je nu waar je op moet letten. Twijfel jij over de beste aanpak? Vraag dan gratis advies op maat aan.

Advies nodig over de bloedsuikerspiegel?
Onze productadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven gratis advies op maat.
Vraag gratis advies aan
Britt

Britt

Productadviseur

*Goedgekeurde gezondheidsclaims:

 • Chroom zorgt mede voor (het behoud van) een normale/natuurlijke bloedsuikerspiegel
 • Chroom draagt bij aan een normale stofwisseling van koolhydraten, vet en eiwitten

**Gezondheidsclaim in afwachting van Europese toelating:

 • Berberine draagt bij aan het behoud van een gezonde bloedsuikerspiegel
 • Berberine draagt bij aan het behoud van een normaal cholesterolgehalte
 • Berberine is goed voor de normale maag-functie
 • Berberine is goed voor de urinewegen en lever
 • Berberine ondersteunt het immuunsysteem
 • Berberine ondersteunt het herstellend vermogen van de huid