Vraag gratis advies aan
Doe de Vitaminetest

10 meest gestelde vragen over SilSolutions®

Marjolein Oldenburg

Marjolein

Schrijver Voeding & Gezondheid 27 jan. 2023Bijgewerkt: 20 feb. 20247 min. leestijd

Onze SilSolutions® is een unieke siliciumformule met een veelzijdige werking. Deze formule ontwikkelden wij eigenlijk al jaren geleden, bedoeld voor ondersteuning van de botten en kraakbeen.* Maar SilSolutions® doet nog veel meer dan dat. Zo is het in te zetten voor mooi, glanzend en stevig haar. We verzamelden de meest gestelde vragen en geven antwoord in dit blog. 

Lees verder onder de afbeelding

10 meest gestelde vragen over SilSolutions®

Onderwerpen in dit artikel

 • 1. Wat is het effect en wanneer zie ik resultaat?
 • 2. Kun je het innemen in combinatie met collageen?
 • 3. Hoe moet ik het innemen?
 • 4. Moet je de fles schudden?
 • 5. De vloeistof wordt steeds geler, is het nog wel goed?
 • 6. Hebben jullie dit ook in pilvorm?
 • 7. Helpt het ook om het haarvolume te verbeteren bij mannen?
 • 8. Krijg ik ook haargroei op andere plekken?
 • 9. Mag je het innemen tijdens de zwangerschap en bij borstvoeding?
 • 10. Wat gebeurt als je stopt met innemen?
 • Tot slot

Silicium is een belangrijke voedingsstof voor het menselijk lichaam. Dit spoorelement vind je in een hoge elementaire hoeveelheid terug in SilSolutions®. Lineair aan de vele positieve reacties op het werkingsmechanisme groeit ook de hoeveelheid vragen over dit veelzijdige product. Maar hoe zet je dit product in, wat doet het precies en wanneer zie je resultaat? Hieronder geven we antwoord op de 10 meest gestelde vragen over SilSolutions®.

Welk supplement is geschikt voor mij?

Check het via onze vitaminetest en kijk welke vitaminen en mineralen relevant zijn.

Doe de Vitaminetest

1. Wat is het effect en wanneer zie ik resultaat?

SilSolutions® bevat vitamine C, deze stof helpt bij de bescherming van gezonde lichaamscellen en draagt bij aan de vorming van collageen, het eiwit dat de huid helpt te verstevigen.* Door de werking op de huid vermindert het de zichtbare tekenen van het ouder worden. 

Naast alle voordelen voor de huid helpt SilSolutions® het haarvolume te verbeteren en zorgt het voor sterke haren. We zien dat het daarom veel wordt ingezet ter ondersteuning van het uiterlijk. En vooral voor mooi, glanzend en stevig haar

Gemiddeld begin je na ongeveer zes tot acht weken verschil te zien. Voor optimale resultaten raden we aan het elke dag te gebruiken, voor minimaal 60 dagen. Wist je dat je met een fles van 1 liter wel 50 dagen doet?

2. Kun je het innemen in combinatie met collageen?

Absoluut! Dit is juist een prachtige combinatie en voor de meest optimale resultaten raden we aan om SilSolutions® en Collageen samen te gebruiken. Silicium is namelijk als hulpstof voor andere enzymen een bouwsteen voor collageen. Ook draagt de vitamine C in SilSolutions® bij aan de vorming van collageen, wat onder andere van belang is voor de botten, kraakbeen en huid.* 

Voordelen product
 • SilSolutions®: Helpt het haarvolume te verbeteren
 • Collageen Solugel® poeder: Voor behoud van de stevigheid en elasticiteit van de huid
 • BeautyComplex: 9 nutriënten voor een mooie huid, glanzend haar & sterke nagels

3. Hoe moet ik het innemen?

Bij de fles zit een handig maatbekertje over de dop. Neem voor de beste werking een maatbekertje van 20 ml in de ochtend na het opstaan. Doe dit bij voorkeur op een lege maag. Hierdoor kan het lichaam de vloeibare silicium snel opnemen. Wacht na inname zo’n 20 minuten voordat je gaat eten, zodat dit de opname niet in de weg zit. 

Tip: bewaar de fles naast je bed of in de badkamer en neem het in zodra je opstaat. Begin vervolgens aan je dagelijkse routine om je klaar te maken, dan zit er voldoende tijd tussen tot aan je ontbijt.

4. Moet je de fles schudden?

Ja, we adviseren om de fles een beetje te schudden voor gebruik. Zo blijft de inhoud goed verdeeld over je dagelijkse dosering. Het maatbekertje zorgt er vervolgens voor dat jij dagelijks je ideale portie aan silicium binnenkrijgt. 

5. De vloeistof wordt steeds geler, is het nog wel goed?

Zeker wel! De verkleuring komt door de vitamine C, een belangrijke cofactor die in de SilSolutions® zit. Dit is een normaal verschijnsel van vitamine C en heeft geen invloed op de kwaliteit. 

6. Hebben jullie dit ook in pilvorm?

Nee, dat hebben wij bewust niet. Siliciummoleculen binden namelijk het beste aan watermoleculen.1 Silicium supplementen in vaste vorm kunnen daarom niet de ideale dosering van het goed opneembare silicium bevatten. Daarom is onze SilSolutions® alleen verkrijgbaar in de biologisch beschikbare, vloeibare vorm.

Mocht je de smaak van de originele SilSolutions® niet lekker vinden, dan kun je kiezen voor de tropical smaakvariant. SilSolutions® Tropical geeft dezelfde voordelen en is gezoet met de bladeren van de steviaplant.

7. Helpt het ook om het haarvolume te verbeteren bij mannen?

Afname van het haarvolume bij mannen kan verschillende oorzaken hebben. Of SilSolutions® hierbij werkt is dan ook sterk afhankelijk van de oorzaak. We adviseren om het minimaal 60 dagen te proberen om te bepalen of dit de oorzaak is.

8. Krijg ik ook haar op andere plekken?

Zoals je kan zien zitten er een hoop voordelen aan het gebruik van SilSolutions®! Het helpt dus onder andere om het haarvolume te verbeteren. Nu zit je waarschijnlijk niet te wachten op extra volumineus haar op ongewenste plekken. Maar geen zorgen, want het is niet zo dat je ineens extra haarzakjes creëert of stevig haar bevordert op plekken waar je dat niet wilt. 

9. Mag je het innemen tijdens de zwangerschap en bij borstvoeding?

Zeker, en dit raden we zelfs aan! De zwangerschap doet een behoorlijke aanspraak op het bindweefsel.

Tijdens de zwangerschap staat er bijvoorbeeld meer spanning op de huid, met name in het laatste trimester. De buik groeit vaak harder dan de huid eigenlijk kan bijhouden. Belangrijk is dan ook om de huid lekker elastisch te maken om deze spanning op te vangen.

Vitamine C bevordert de aanmaak van collageen.* Collageen houdt de huid sterk en soepel. Hiermee zorgt SilSolutions® voor het behoud van de stevigheid, zachtheid en elasticiteit van de huid. 

10. Wat gebeurt er als je stopt met innemen?

Wanneer je stopt met het gebruik krijg je weer minder van deze voedingsstoffen binnen. Daarmee gaat geleidelijk de opgebouwde hoeveelheid in jouw lichaam achteruit. Hierdoor kunnen de behaalde resultaten van SilSolutions® na verloop van tijd weer weggaan. 

Elk lichaam is anders, dus we raden aan om te kijken wat bij jou het effect is. Als je het niet blijvend wilt nemen, kan je de hoeveelheid afbouwen of af en toe een kuurtje inzetten. Voor optimalisatie adviseren wij echter je dagelijkse shotje SilSolutions® te blijven nemen.

Voordelen product
 • Helpt het haarvolume te verbeteren
 • Voor mooi, glanzend en stevig haar
 • Maakt de huid zachter, gladder en soepeler
SilSolutions®
SilSolutions® 500  milliliter

Tot slot

We hopen je hiermee meer inzicht te hebben gegeven in de werking en het gebruik van
SilSolutions®. Mocht je toch nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met een van onze therapeuten.

Advies nodig over SilSolutions?
Onze productadviseurs beantwoorden graag al jouw vragen en geven gratis advies op maat.
Vraag gratis advies aan
Britt

Britt

Productadviseur

*Goedgekeurde gezondheidsclaim:

 • Vitamine C is goed voor de aanmaak van kraakbeen en ondersteuning van botten
 • Vitamine C draagt bij aan de vorming van collageen voor de huid
 • Vitamine C is voor het behoud van een sterk gebit
 • Vitamine C helpt bij de bescherming van gezonde lichaamscellen
Referenties
 1. Jurkić, L. M., Cepanec, I., Pavelić, S. K., & Pavelić, K. (2013). Biological and therapeutic effects of ortho-silicic acid and some ortho-silicic acid-releasing compounds: New perspectives for therapy. Nutrition & Metabolism, 10(1), 1-12.