Vitakruid
Vitakruid
Vraag gratis advies aan!
Doe de vitaminetest

Waarom supplementen slikken naast een gezond dieet?

Waarom supplementen slikken naast een gezond dieet?

Wanneer je genoeg groenten en fruit eet, jezelf blootstelt aan voldoende zonlicht, voldoende slaapt én goed gehydrateerd blijft… Dan heeft je lichaam geen aanvullende vitamines en mineralen nodig, toch? 

Nee, niet als je het aan ons vraagt. Wij krijgen deze vraag vaak, en terecht!  In een ideale en gezonde wereld zou dit inderdaad niet nodig zijn. Met het risico dat we een gevalletje ‘wij van WC-eend adviseren…’ publiceren, lichten we graag toe waarom voedingssupplementen óók bij een gezonde levensstijl van belang zijn.

Inhoudsopgave

  • Uitgeputte bodems
  • Te vroeg geoogst door lange levertijd
  • Verontreiniging
  • Het te gaar koken van voeding
  • Veroudering
  • De veeleisende maatschappij

Uitgeputte bodems

Zelfs wanneer een gezond en overwegend plantaardig dieet rijk aan groenten en fruit voor jou de standaard is bestaat de kans dat je voeding afkomstig is uit uitgeputte bodems. Monocultuur (hetzelfde gewas steeds opnieuw in dezelfde bodem telen), intensieve landbouw en het overmatig gebruik van kunstmest zorgen ervoor dat de bodem uitgeput raakt van voedingsstoffen. Dit is één van de redenen waarom het belangrijk is om zoveel mogelijk lokaal en biologisch (dynamisch) te eten. De biologische landbouw maakt gebruik van gewas rotatie zodat zoiets als bodemdepletie minder snel optreedt. 

 
Meer lezen


Menu
Sluiten
Avatar
Kom je er niet uit?

Vraag gratis advies op maat aan van onze orthomoleculair therapeuten of doe de vitaminetest!

Vraag gratis advies aan!
Doe de vitaminetest