Vraag gratis advies aan
Doe de Vitaminetest

Opleiding Medische Basiskennis opleiding (CPION)

Marjolein Oldenburg

Marjolein

Schrijver Voeding & Gezondheid 29 mrt. 2017Bijgewerkt: 3 jun. 20222 min. leestijd

In toenemende mate professionaliseert de natuurgerichte gezondheidszorg zich. Hiervoor is het belangrijk een gedegen Medische Basiskennis te bezitten. Deze CPION geaccrediteerde opleiding voldoet ruimschoots aan de PLATO-eisen en is hiervoor uitermate geschikt.

Lees verder onder de afbeelding

Opleiding Medische Basiskennis opleiding (CPION)

Onderwerpen in dit artikel

  • Inhoud van de opleiding Medische Basiskennis
  • Wat kunt u verwachten van Medische Basiskennis
  • Opleidingsinstituut

Inhoud van de opleiding Medische Basiskennis

De lessen anatomie/fysiologie en de lessen pathologie/farmacologie wisselen elkaar af. Per orgaansysteem wordt eerst de anatomie en fysiologie behandeld, waarna in de volgende les de pathologie/farmacologie hiervan wordt uitgelegd. Dit maakt de lesstof duidelijk en praktisch. De laatste lesdagen wordt de psychosociale basiskennis behandeld. 

Wat kunt u verwachten van Medische Basiskennis

De opleiding is praktisch en innovatief. De lessen worden op een ervaringsgerichte wijze gedoceerd, er wordt veel met praktijkvoorbeelden gewerkt zodat u de theorie gaat herkennen in uw eigen praktijk. De lesstof wordt via de elektronische leeromgeving van Total Health nog extra ondersteund met filmpjes, casussen en diverse vragen.

Hierdoor maakt u zich de theorie over het wonder van het menselijke lichaam, op spelenderwijze eigen. In de opleiding wordt de nadruk gelegd op die klachten en symptomen, die u in uw praktijk veelvuldig tegenkomt. Ook wordt er veel aandacht besteed aan het herkennen van de pluis/niet-pluis symptomen zodat u weet wanneer u iemand dient door te sturen naar de huisarts. Bovendien wordt er aandacht besteed aan het leren communiceren met artsen en therapeuten uit de reguliere geneeskunde. Daar waar mogelijk worden verbanden gelegd tussen de reguliere geneeskunde en de natuurgeneeskunde.

Opleidingsinstituut

Deze opleiding wordt gegeven door Total Health en vindt plaats op verschillende locaties.