Glutaminezuur

Glutaminezuur

Als neurotransmitter speelt glutamaat een rol in de signalering in onze hersenen waar het zenuwcellen stimuleert. Ook kan het worden omgezet naar de neurotransmitter GABA die de activiteit van zenuwcellen juist remt. 

Glutamine valt onder de categorie van niet-essentiële aminozuren. Dit betekent dat het menselijk lichaam het zelfstandig kan produceren. Het is een van de meest voorkomende aminozuren in het bloed en de spieren. 

Ondanks dat glutamine door het lichaam zelf aangemaakt kan worden, zijn er situaties waarin de productie ervan niet voldoende is om aan de behoeften van het lichaam te voldoen. In deze gevallen wordt glutamine aangeduid als een semi-essentieel aminozuur, omdat het dan noodzakelijk is om extra van dit aminozuur binnen te krijgen. L-glutamine is voornamelijk te vinden in vlees en zuivelproducten. Rundvlees, kip, vis, tarwe, amandelen, eieren en melk bevatten allemaal aanzienlijke hoeveelheden van dit aminozuur.

Synoniem van Glutaminezuur:
Glutamine

Producten met Glutaminezuur
Producten met Glutaminezuur
VormProductStandaarddoseringen