Gewone Vitamine C vs Gebufferde Vitamine C: de 4 verschillen | Vitakruid

Gewone Vitamine C vs Gebufferde Vitamine C: de 4 verschillen

Cover Gebufferde Vitamine C

Een vitamine C supplement wordt veel aangeboden in de periode dat er pollen in de lucht zijn, of wanneer er een ‘R’ in de maand zit. En wat ons betreft is dit terecht. Vitakruid heeft ook een vitamine C in haar assortiment: Gebufferde Vitamine C. Dit klinkt als een onderscheidende vorm van vitamine C, maar het verschil tussen Gebufferde Vitamine C en een normaal vitamine C supplement is veel meer dan dat.

We leggen graag de vier verschillen uit tussen Gebufferde Vitamine C van Vitakruid in vergelijking tot andere vitamine C supplementen:

 

  1. De gekozen vorm van Vitamine C
  2. De toevoeging van OPC
  3. De toevoeging van Quercitine
  4. De toevoeging van Mangaan, Zink en Koper
  5. Conclusie

Gebufferde Vitamine C herfst/winter

1. De gekozen vorm van Vitamine C

De mens kan zelf geen vitamine C synthetiseren en is dus volkomen afhankelijk van de uit voeding afkomstige vitamine C. Vooral in ons leefmilieu, waar veel stressfactoren aanwezig zijn, heeft de mens veel meer vitamine C nodig dan wordt gedacht (Carr en Frei, 1999). De gebufferde vorm (calcium/magnesium ascorbaat) van vitamine C wordt zeer goed opgenomen. Er zijn verschillende verbindingen van vitamine C. Vitamine C als calcium- en magnesiumascorbaat is gebonden aan calcium en magnesium en daardoor ontzuurd, gebufferd en milder voor de slokdarm en maagwand. 

2. De toevoeging van OPC   

Oligomere Pro Cyanidine is de volledige naam. Deze bijzondere vorm van bioflavonoïden werkt als antioxidant 20 maal krachtiger dan vitamine C (Bagchi, et al., 2002) en vergroot de totale antioxidant capaciteit bij inname met vitamine C en E (Nuttall, et al., 1988). Daarnaast is vastgesteld dat OPC, net zoals quercetine, de aanmaak van histamine remt (Bernstein, et al., 2002).

OPC vs Gebufferde Vitamine C

OPC wordt in sommige winkels ook los verkocht. Zo kun je een potje OPC kopen voor €27,55 (60 capsules) 1 capsule bevat 50mg druivenpitextract, waarvan 42.5mg OPC.
Bij Vitakruid krijg je voor €24,50 100 capsules. Aan 1 capsule is 40 mg hoogwaardige OPC toegevoegd. Los van de OPC krijg je voor dit geld ook nog 8 andere belangrijke nutriënten wat het tot een prachtige immuniteitsformule maakt. Waarde voor geld, dat is waar Vitakruid voor staat. Dit komt ook terug in onze merkbelofte.

3. De toevoeging van Quercetine

Quercetine is een uit planten afkomstige flavonol, die in de natuur meestal samen met vitamine C aangetroffen wordt. Deze natuurlijke kleurstof komt wijdverspreid voor in het plantenrijk en daarmee ook in voeding, vooral in de buitenschil van rode uien zijn grote hoeveelheden te vinden. Daarnaast is quercetine één van de krachtigste natuurlijke antioxidanten, die lichaamscellen beschermt tegen vrije radicalen. Het heeft zelfs een sterkere werking dan vitamine C. 

4. De toevoeging van Mangaan, Zink en Koper

Zink is een essentieel sporenelement en is het tweede meest voorkomende sporenelement in ons lichaam. Zink heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. Het is een cofactor in meer dan 300 enzymen die verschillende orgaanfuncties beïnvloeden en daarmee een secundair effect hebben op het immuunsysteem. 
Zink en koper zijn antagonisten van elkaar. Een verhoogde suppletie van zink zorgt voor een verlaagde koperstatus. Dat is dan ook de reden dat deze twee in dit supplement zitten. Zink is betrokken bij de bescherming van cellen tegen schade door vrije radicalen op meerdere niveau's. 

5. Conclusie

Vitakruid wil altijd een stapje verder gaan in de bevordering van de gezondheid van mensen en ook de Gebufferde Vitamine C is hiervan des te meer het bewijs. Alle ingrediënten hebben los van elkaar al uitstekende kwaliteiten als antioxidant, en daarmee een positieve invloed op het immuunsysteem. Alle ingrediënten tezamen zorgen voor een synergetisch immuunmodulerend effect, een echte immuniteitsformule dus

Product Gebufferde Vitamine C

Bestellen

Bronvermelding

  • Bagchi, D., Bagchi, M., Stohs, S.J., Ray, S.D., Sen, C.K., & Preuss, H.G. (2002). Cellular protection with proanthyocyanidins derived from grape seeds. Annals of the Neew York Academy of Sciences, 957(1), 260-270.
  • Bernstein, D.I., Bernstein, C.K., Deng, C. Murphy, K.J., Bernstein, I.L., Bernstein, J.A., & Shukla, R. (2002). Evaluation of the clinical efficacy and safety of grapeseed extract in the treatment of fall seasonal allergic rhinitis: a pilot study. Annals of Allergy, Asthma & Immunulogy, 88(3), 272-278.
  • Carr, A. C., & Frei, B. (1999). Toward a new recommended dietary allowance for vitamin C based on antioxidant and health effects in humans. The American journal of clinical nutrition, 69(6), 1089-1107
  • Nuttall, S.L., Kendall, M.J., Bombardelli, E., & Morazzoni, P. (1998). An evaluation of the antioxicant activity of a standardized grape seed extract, Leucoselect. Journal of clnical pharmacy and therapeutics, 23(5), 385-389.