Magnesium Tauraat of Malaat, welk supplement is geschikt?

Magnesium is een mineraal dat we nodig hebben om processen in het lichaam goed te laten verlopen. Het lichaam maakt het niet zelf aan: magnesium wordt uit de voeding gehaald of het gehalte moet via suppletie op peil worden gehouden. Maar waar zorgt magnesium voor?

  • Onderhouden van een normale spier- en zenuwfunctie
  • Hartritme stabiel houden
  • Ondersteuning van een gezond immuunsysteem
  • Botten sterk houden
  • Reguleren van bloedsuikerspiegel
  • Ondersteuning van het energiemetabolisme en de eiwitsynthese

Magnesiumtekort?

Sommige mensen krijgen minder magnesium via de voeding binnen dan wenselijk. Bovendien zijn er producten die de opname van magnesium verminderen, zoals koffie, thee, frisdrank, suiker en alcohol. Daarnaast kunnen stress en sommige medicijnen het magnesiumniveau in het lichaam verlagen. In dergelijke gevallen is het aan te raden om een magnesiumsupplement te nemen (raadpleeg bij twijfel altijd uw arts!).

De symptomen bij een tekort zijn zeer divers: zowel in het bewegingsapparaat, zoals spieren, botten en gewrichten alsmede in het maagdarmstelsel, in de stofwisseling, in het hart- en vaatsysteem, de luchtwegen, in het hormonale stelsel en in het zenuwstelsel kan een magnesiumtekort zich manifesteren.

Verschillende soorten magnesium

Er zijn veel verschillende soorten supplementen met magnesiumverbindingen. Hoe effectief de magnesium is voor u, ligt aan de behoefte die het lichaam heeft: daar moet de keuze voor het ene of het andere supplement op worden gebaseerd.

Vitakruid Magnesium Malaat is een verbinding van magnesium en appelzuur, waarvan is aangetoond dat deze vorm o.a. goed is om te ontspannen en om de spiercellen van energie te voorzien. Het is een zeer opneembare vorm van magnesium, die de voordelen van het mineraal, samen met de voordelen van appelzuur, combineert.

Vitakruid Magnesium Tauraat is een combinatie van het aminozuur taurine en magnesium. Deze combinatie werkt synergetisch en zorgt voor zeer goede opname van magnesium. Magnesium tauraat kan vooral ingezet worden voor klachten van hart- en bloedvaten. Bovendien is het voordeel van de binding met taurine, dat taurine op zichzelf veel gezondheidsbevorderende eigenschappen bezit.

Om de opname van magnesium te bevorderen, is aan beide supplementen vitamine B6 toegevoegd. Om specifieker te zijn, de biologisch actieve vorm hiervan: P-5-P (pyridoxaal-5-fosfaat). Van deze vorm van vitamine B6 zijn geen bijwerkingen, zoals klachten aan het zenuwstelsel (tintelingen in handen en voeten of zenuwpijn), bekend.

Klik hier voor de productpagina van Magnesium Tauraat met P-5-P.

Klik hier voor de productpagina van Magnesium Malaat met P-5-P.