Gebufferde Vitamine C, een waar immuuncomplex!

Vitamine C is een van de bekendste vitamines en wordt vaak geassocieerd met sinaasappels, scheurbuik en natuurlijke ons immuunsysteem. Er zijn veel verschillende vitamine C supplementen op de markt, maar wat maakt de Gebufferde Vitamine C formule van Vitakruid nu zo uniek?

Gebufferde vitamine C

De meest gebruikte vorm van vitamine C is ascorbinezuur. Als deze in hoge doseringen wordt gebruikt, kunnen de maag(wand) en het (slok)darmkanaal geïrriteerd raken wegens de hoge zuurgraad van de vitamine.

De Gebufferde Vitamine C bevat een ontzuurde vorm van vitamine C. Er is calcium en magnesium aan het ascorbinezuur gekoppeld, waardoor er ascorbaten (zouten) ontstaan in plaats van zuren. Het combineren van ascorbinezuur en mineralen wordt bufferen genoemd. Hierdoor is de vitamine C beter opneembaar en wordt het lichaam niet belast.

Positieve eigenschappen

Vitamine C ondersteunt de afweer van het lichaam en is daarnaast een belangrijke antioxidant die ons beschermt tegen vrije radicalen (schadelijke stoffen). Aan de Gebufferde Vitamine C-formule zijn nog 6 andere ingrediënten toegevoegd waardoor dit een waar immuniteitscomplex wordt.

Er zit onder andere 40 mg OPC in elke capsule. OPC wordt ook wel druivenpitextract genoemd en dit zorgt voor een verbeterde opname en krachtigere werking van de andere ingrediënten. Met deze hoge hoeveelheid OPC in de formule haalt u een hoogwaardig supplement in huis, met daarbij een zeer sterke kwaliteit-prijsverhouding. Enkelvoudige OPC-capsules met ongeveer dezelfde dosering zijn over het algemeen namelijk duurder.

Naast de gebufferde vitamine C en OPC bevat deze formule tevens Gereduceerd L-Glutathion, Quercetine en de mineralen mangaan, zink en koper, allen belangrijke nutriënten die het positieve effect van vitamine C ondersteunen.

Klik hier voor de productpagina van Gebufferde Vitamine C 100 vega capsules.

Klik hier voor de productpagina van Gebufferde Vitamine C 150 vega capsules.