Vitakruid
Vitakruid
Vraag gratis advies aan!
Doe de vitaminetest

Geschiedenis Vitakruid

Vitakruid is een ontwikkelaar van hoogwaardige voedingssupplementen. Het is de missie van Vitakruid om de gezondheid van mensen te bevorderen door het ontwikkelen van gezondheidsproducten die de huidige excelleren, en door de kennis van Vitakruid over te dragen aan professionals in de gezondheidszorg. Ieder product van Vitakruid moet een superieure waarde voor geld hebben, waarin kwaliteit onze eerste prioriteit is. Met deze filosofie is Vitakruid opgericht en gegroeid. Al ruim 15 jaar, heeft Vitakruid het vertrouwen gewonnen en onderhouden van professionals in de gezondheidszorg, consumenten en winkeliers door hoge kwaliteit vitaminen, mineralen, kruiden en andere voedingssupplementen te ontwikkelen die veilig, effectief en wetenschappelijk gebaseerd zijn.

Hieronder ziet u een overzicht van de geschiedenis van Vitakruid.

1994-2002: Van Praktijk Elly Korzelius naar Vitakruid

Elly Korzelius, oprichter en grondlegger van Vitakruid, begon haar natuurgeneeskundige praktijk in 1994. Traditionele Chinese Geneeskunde, acupunctuur en voedingsadviezen waren de voornaamste activiteiten. Meer en meer begon Elly zich te richten op voedingsadviezen gericht op de verbetering van het bewegingsapparaat. Naast haar praktijk verkocht zij al diverse voedingssupplementen. Op 4 juli 2000 richtte zij de eenmanszaak Vitakruid op. Vita staat voor leven en vitamines, Kruid verwijst naar haar achtergrond in de Traditionele Chinese geneeskunde. Initieel was deze firma bedoelt voor de handel in voedingssupplementen die uit de praktijk voortvloeide. Uit ontevredenheid over de supplementen die destijds op de markt waren, begon zij haar eigen suppleties te ontwikkelen in samenwerking met diverse consultants. De laatste drie jaar van haar praktijk waren meer op dit proces gericht, dan op de praktijk zelf. Elly was voornamelijk bezig met het analyseren van wetenschappelijke artikelen, talloze overleggen met consultants, een netwerk opbouwen voor de werving van hoge kwaliteit grondstoffen en in die periode begon zij ook met het schrijven van haar twee boeken. Aan het einde van 2002 was het dan zover, haar eigen merk was geboren: Vitakruid! 

2003: Vitakruid, een snelle start

Vitakruid bestond in 2003 uit een kleine kast als magazijn en een ongebruikte zolder als kantoor, aan de v.d. Woestijneheem 17 in Hillegom. Vanuit hier begonnen de contacten met therapeuten door heel Nederland en België te groeien. Het assortiment bestond toen nog uit 6 producten: Atrimove, Feminosan, Gebufferde Vitamine C, Ostamax, Ostavit en Magnesium Tauraat. Een klein, maar fijn assortiment want deze topproducten werden met groot enthousiasme ontvangen en stonden zo in diverse praktijken, reformzaken en betere drogisterijen op de toonbank.

2004-2005: Verhuizing naar Lisse en doorgroeien

Eerste bedrijfsautoDe kast als magazijn en de zolder als kantoor werden snel te klein. In Lisse werden twee grotere kamers gehuurd die dienden als magazijn en kantoor en voor de dagelijkse bestellingen werd een bestelauto aangeschaft. Inmiddels was ook de echtgenoot van Elly, Hans van Inge, toegetreden tot het bedrijf. Hun zoon Bob van Inge assisteerde als scholier vanaf het begin met allerlei hand-en-spandiensten.

Hans, controller van beroep, nam de financiële aspecten van het bedrijf op zich. Elly en Hans konden zo beide doen waar zij goed in zijn, waardoor Vitakruid sneller kon groeien. Elly richtte zich op het ontwikkelen van hoogwaardige producten, het schrijven van artikelen en het contact met de klanten. Hans richtte zich op de administratie en de structuur van het bedrijf.

2006-2009: Verhuizing naar Nieuw-Vennep en volwassen worden

Verhuizing naar Nieuw-VennepOok het pand in Lisse werd snel te klein. Het nieuwe pand in Nieuw-Vennep was aanzienlijk groter en heeft een ideale inrichting qua kantoor en magazijn. Destijds was het pand te groot, maar wie vertrouwen heeft, die durft.

In deze periode werd vooral gewerkt aan het volwassen maken van de organisatie en het voorbereiden op een grotere groei. Het assortiment werd geleidelijk uitgebreid van 12 naar 18 producten.

Aan het maatschappelijke aspect van een bedrijf, werd in deze periode, veel aandacht gegeven: diverse stagairs kregen de kans om zich bij Vitakruid te ontwikkelen, de sociale werkplek krijgt jaarlijks een bezoek van een (bekende) Sint en Piet en het ondersteunen van Stichting Hellabeem zijn enkele voorbeelden.

2010-2013: Tweede groeispurt

Nadat er in 2010 een nieuw plan is gemaakt, is de tweede groei ingezet. Bob is vanaf dit moment ook actief betrokken bij de strategie van de onderneming. De focus ligt op het ontwikkelen van hoogwaardige voedingssupplementen en het delen van de kennis die hieruit ontstaat. Vitakruid verdrievoudigde in 4 jaar tijd, en het pand in Nieuw Vennep werd veels te klein. Een nieuw pand aan de Jadelaan in Hoofddorp werd gekocht en gedurende 7 maanden verbouwd. Ook werd in deze periode de baanbrekende multivitamine range van Vitakruid ontwikkeld: Multi Dag & Nacht.

2014-2018: Productontwikkeling & Kennisdeling

Opening HoofddorpOp 8 augustus 2014 vond de officiële opening plaats van het nieuwe pand in Hoofddorp. Het pand is vijf maal groter dan het oude pand in Nieuw Vennep. Het beschikt over een groot kantoor met ruime werkplekken, een vergaderzaal, een projectkamer, een kantine en een recreatieruimte. Het pand beschikt verder over een mooi ingerichte opleidingszaal met luxe kantine waar heerlijke maaltijden worden bereid voor de gasten. Tot slot is het magazijn ruim opgezet met een brede en overzichtelijke pickstraat.

Productontwikkeling & Kennisdeling blijkt een succesformule; excellerende producten ontwikkelen en de kennis die hieruit ontstaat delen met de professionele zorgverlener. Door middel van kennisbijeenkomsten worden therapeuten, die zich specialiseren op het productengamma van Vitakruid, opgeleidt om de producten adequaat in te zetten. Als naslagwerk krijgen zij een overzichtelijk vademecum met uitgebreide referenties. 

Het is onze interne missie de professionals altijd Vitakruid te laten voorschrijven. Dit doen wij door vertrouwen van de professionals te winnen. En dat bereiken wij door bij de productontwikkeling de producten te laten excelleren op prijs, dosering, opneembaarheid en werkzaamheid, een heldere merkbelofte:

2015-2018: Overname door Bob van Inge

Overdracht BobBob van Inge kocht op 1 januari 2015 50% van de aandelen van Vitakruid BV. Bob is als sinds de oprichting van Vitakruid nauw betrokken bij het bedrijf. Wat begon in 2000 bij het ontwerpen van visitekaartjes en administratieve taken, groeide uit naar meerjaar plannen en operationele leiding over het bedrijf. Sinds 2010 is Bob mede verantwoordelijk voor de strategie die heeft geleid tot een forse groei van Vitakruid. Bob is sinds 11 maart 2016 Algemeen Directeur van Vitakruid. En op 1 januari 2018 heeft Bob nog een extra belang van 45% van de aandelen Vitakruid BV overgenomen.

Met Bob als nieuwe aandeelhouder is er een stevig fundament gelegd voor de toekomst van Vitakruid

2018-heden: Kennis, Advies en Kwaliteit

Aan de tweede groeispurt die in 2010 werd ingezet staat een stabiele strategie ten grondslag. Elk jaar wordt deze iets bijgeschaafd en verder geperfectioneerd waar nodig. De organisatie van Vitakruid onderscheidt zich in toenemende mate op gebied van dienstverlening en product. Met als fundament: kennis.

De kennis die aanwezig is in de organisatie zelf, maar ook bij de teamleden, zorgt voor een continue ontwikkeling van ons opleidingsgamma. Diezelfde kennis leidt tot steeds betere adviezen die wij op individueel niveau kunnen geven, zowel aan een adviesbehoevende arts tot een consument. 

Vitakruid staat elke dag op grote schaal in contact met professionals in het veld. Tevens wordt wetenschappelijk onderzoek elke dag bijgehouden. Dit zet Vitakruid in een unieke positie om producten te ontwikkelen die het huidige aanbod ontstijgen. Met als belofte: er mag nooit een rationele reden zijn om voor een ander voedingsupplement dan Vitakruid te kiezen.

Met dit als fundament kiest Vitakruid er ook bewust voor om geen verkoopafdeling te starten of accountmanagers in dienst te nemen. Een gezondheidsprofessional kiest voor Vitakruid op basis van rationele pijlers als kennis, biologische beschikbaarheid, dosering, werkzaamheid en prijs. Daar hoeft geen accountmanager tussen te zitten, wat weer scheelt in kosten en dat is terug te vinden in onze prijzen.

Ons team

Het faciliteren van deze focus is complex, maar iedereen binnen Vitakruid kent zijn waarde en heeft een eigen focus. Even voorstellen, het huidige team van Vitakruid:

NaamFunctieOrthomoleculair kennisniveau
Janneke LindhoutR&D OfficerOrthomoleculair Adviseur Gevorderd
Rogier NederlofR&D OfficerOrthomoleculair Adviseur Gevorderd
Merel van Inge - HageProductadviseurOrthomoleculair Epigenetisch Therapeut
Lisa KotzebueProductadviseurOrthomoleculair Epigenetisch Therapeut
Rosanne VerhoefProductadviseurOrthomoleculair Epigenetisch Therapeut
Marjolein OldenburgCoördinator EducatieOrthomoleculair Epigenetisch Therapeut
Ya Wen AuEducational OfficerOrthomoleculair Adviseur Basis
Latoya BoeleDocentOrthomoleculair Epigenetisch Therapeut
Lienke van DeuzenDocentOrthomoleculair Epigenetisch Therapeut
Marco BosschaCoördinator Supply chainOrthomoleculair Adviseur Basis
Jeroen BakkerWarehouse OfficerOrthomoleculair Adviseur Basis i.o.
Mario Freitas de AlencarOrthomoleculair KokOrthomoleculair Adviseur Gevorderd
Joyce Bouwens - van der MeijGastvrouwOrthomoleculair Adviseur Basis
Monique VogelaarGastvrouwOrthomoleculair Adviseur Basis
Carl WesseliusController 
Tom SchooneFinance Officer 
Jade van der WerveDigital MarketeerOrthomoleculair Adviseur Gevorderd
Rosanna FinckenDigital MarketeerOrthomoleculair Adviseur Basis i.o.
Ruben van RooijenDigital MarketeerOrthomoleculair Adviseur Basis
Jessica van IngeOperationeel ManagerOrthomoleculair Adviseur Basis
Elly KorzeliusOprichter / AdviseurOrthomoleculair Epigenetisch Therapeut
Bob van IngeDirecteur / EigenaarOrthomoleculair Adviseur Gevorderd

Uiteraard zijn de taken niet beperkt tot wat hierboven beschreven staat, vanwege de grootte van het bedrijf ondersteunt iedereen ook elkaar in de breedte. Het bindende element hierin is de missie van Vitakruid, wat ook de reden was voor de oprichting van het bedrijf:

"De missie van Vitakruid is om de gezondheid van de mensen te bevorderen door producten te ontwikkelen die de huidige excelleren en haar kennis over gezondheid te delen."


Menu
Sluiten
Avatar
Kom je er niet uit?

Vraag gratis advies op maat aan van onze orthomoleculair therapeuten of doe de vitaminetest!

Vraag gratis advies aan!
Doe de vitaminetest